Nazalost curke ta veca zaostajanja su kod zena koje su prirodno zacele i ne zna se tocan dan ovulacije... Kod nas gdje se sve manje vise u dan zna je drugacije.. Dozvoljena su neka sitna odstupanja koje bebice kasnije nadoknade, no ako bebi to zaostajenje raste.. Slijedi spontani... 😪😪😪... Meni je npr u 7tt plod bio 5mm i srce je kucalo ali jedva i to se nazalost nema sta puno ocekivati bas kao sto su MTB rekli...
Grozno grozno no kao sto kaze nema vise grca.. Tocno znam taj osjećaj... Tuzna ali i olaksanje.. Bas to 🙄😔...
MTB, nemam ti sta pametno rec.. Stvarno nemam.. I ja sam se nadala da je sve ok i da negdje uzivate ti i muz.. Stvarno mi je zao 😔😔😔 sta god treba, kad god treba, tu smo ❤💜
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Lucija007 i Pami znači sutra samo jako od jutra..mogu onda slobodno 2 normića od 5mg popit+Jožina anestezija?😄🍾
MTB kraljice, draga naša još nije sve gotovo, ali mi smo lavice..idemo dalje. Moramo.. Ovo je borba kakve tko nije okusio nema pojma što prolazimo. Od straha.. Sreće.. Tuge.. Svega ispomješano, a sve zbog tih mali mrvica kojih toliko željno iščekujemo, sve do jedne. Budi hrabra🥰
👸37g.,sve ok.
AMH 12.5
01/2017 spontanim putem dobili curicu🥰
01/2019 biokemijska trudnoća
11/2019 krećemo vadit nalaze.......
🤴34.,asthenozoospermia, oligoasthenozoospermia09/2020 inseminacija-neuspješno
11/2020 stimulirani IVF, Gonali, Cetrotide,
25.11.punkcija
28.11 transfer 2 embrija
14dnt beta 1275
16dnt beta 2675
Na prvom pregledu 4+4 2 gestacijske vrećice
Sljedeći 05.01😉💝💝
MTB, jako mi je zao, znam da ne mogu sad napisat nista sto bi vam imalo olaksalo. Drzite se 😢
MTB znam da nijedna nasa rijec trenutno ne moze olaksati 😟 iskreno mi je zao ❤️
Ja '88., mm '78.
2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻
Lucija007 i Pami znači sutra samo jako od jutra..mogu onda slobodno 2 normića od 5mg popit+Jožina anestezija?😄🍾
MTB kraljice,draga naša još nije sve gotovo, ali mi smo lavice..idemo dalje. Moramo.. Ovo je borba kakve tko nije okusio nema pojma što prolazimo. Od straha.. Sreće.. Tuge.. Svega ispomješano, a sve zbog tih mali mrvica kojih toliko željno iščekujemo, sve do jedne. Budi hrabra🥰
Mozes slobodno, velika si ti cura zar ne☺️
Kasnije ce ti se bar spavati 👍❣️
Hvala vam svima na riječima utjehe, baš mi znače. Ne mogu sad pojedinačno odgovarati, ali svaka pojedinačno mi je baš sjela i dala malo utjehe i melema za moju ranu.
Kao što rekoh, nisam očajna. Puštam svoju tugu da teče, draže mi je tako nego da "sjedim" na njoj i metem je pod tepih. Naravno da sitna nada postoji, majka sam, ali ne zavaravam se. Radije bih da beba sad mirno ode i da se ne mučimo ni ona ni ja, nego da se muči još tjednima prije nego ode. Doktorica mi je baš rekla - da skoro sve bebe odu odmah, rijetko rijetko koja uspije ponovo ubrzati i nadoknaditi (i ona navija da ja budem među njima), a imala je i jedan jako tužni slučaj gdje je beba i dalje zaostajala i držala se do 13tt, dok su čekali Nifty (koji je pokazao Downa) je umrla. Koliko god je tužno ovo, bolje sad nego kasnije.
I s ovog mjesta mogu reći - i bolje je da ode sa 5tt, nego sa 7tt. I bolje je da ode sa 4tt nego sa 5tt. I bolje je da se ni ne pokaže crtica nego da ode sa 5tt. Što su dulje tu, to se više nadamo i više se vežemo.
Ako se dogodi najgore, brzo ću zacijeliti, imam divnog muža i divni čopor ovdje, i već za par mjeseci, uz vašu pomoć, ću krenuti dalje. Ne želim ni zamišljati niti želim iskusiti kako bi bilo ovo iskusiti sa 20tt+.
Ima mali dio mene kojeg malo muče moje godine, i koji je svjestan toga da je ovo korak bliže tome da uopće ne budem majka. Ali o tom potom. Događaju se i gore stvari u životu od toga.
Hvala vam svima i nemojte da vas ovo moje iskustvo obeshrabri. Sve je to statistika. Svaki "neuspjeh" jednog člana čopora pomaže ostatku da bude uspješniji. Svaki moj neuspjeh meni diže šanse da idući pokušaj bude uspješan.
Idemo dalje. Ja i dalje imam svoju bebu i volim je.
I da, viidm da vas se dosta nada da je doktorica pogriješila. Hvala, ali tu nema baš mjesta pogrešci, beba je 4-4.5mm, a trebala bi biti oko 1cm, to je prevelika razlika za pogrešku.
💔💔💔
Mtb zao mi je, baš zbog ovakvih slucajeva svako malo, a i poucena svojim iskustvima, jednostavno ne mogu biti pozitivna. Ali kao sto kazes bolje sada nego kasnije i svo zlo bilo u tome!
Hvala vam svima na riječima utjehe, baš mi znače. Ne mogu sad pojedinačno odgovarati, ali svaka pojedinačno mi je baš sjela i dala malo utjehe i melema za moju ranu.
Kao što rekoh, nisam očajna. Puštam svoju tugu da teče, draže mi je tako nego da "sjedim" na njoj i metem je pod tepih. Naravno da sitna nada postoji, majka sam, ali ne zavaravam se. Radije bih da beba sad mirno ode i da se ne mučimo ni ona ni ja, nego da se muči još tjednima prije nego ode. Doktorica mi je baš rekla - da skoro sve bebe odu odmah, rijetko rijetko koja uspije ponovo ubrzati i nadoknaditi (i ona navija da ja budem među njima), a imala je i jedan jako tužni slučaj gdje je beba i dalje zaostajala i držala se do 13tt, dok su čekali Nifty (koji je pokazao Downa) je umrla. Koliko god je tužno ovo, bolje sad nego kasnije.
I s ovog mjesta mogu reći - i bolje je da ode sa 5tt, nego sa 7tt. I bolje je da ode sa 4tt nego sa 5tt. I bolje je da se ni ne pokaže crtica nego da ode sa 5tt. Što su dulje tu, to se više nadamo i više se vežemo.
Ako se dogodi najgore, brzo ću zacijeliti, imam divnog muža i divni čopor ovdje, i već za par mjeseci, uz vašu pomoć, ću krenuti dalje. Ne želim ni zamišljati niti želim iskusiti kako bi bilo ovo iskusiti sa 20tt+.
Ima mali dio mene kojeg malo muče moje godine, i koji je svjestan toga da je ovo korak bliže tome da uopće ne budem majka. Ali o tom potom. Događaju se i gore stvari u životu od toga.
Hvala vam svima i nemojte da vas ovo moje iskustvo obeshrabri. Sve je to statistika. Svaki "neuspjeh" jednog člana čopora pomaže ostatku da bude uspješniji. Svaki moj neuspjeh meni diže šanse da idući pokušaj bude uspješan.
Idemo dalje. Ja i dalje imam svoju bebu i volim je.
I da, viidm da vas se dosta nada da je doktorica pogriješila. Hvala, ali tu nema baš mjesta pogrešci, beba je 4-4.5mm, a trebala bi biti oko 1cm, to je prevelika razlika za pogrešku.
Sve ali sve potpisujem... ❣️
Koliko god mi govorili bolje ikakva trudnoća nego nikakva, kao mogu ostati trudna blaabla, meni nije.. Bolje da nikad nisam ugledala onu sjenu, pa crtu, betu, gestacijsku, srce i onda prestanak svega toga 😔😔😔..
Da i meni je plod bio tako nekako.. 5mm..
Sortiraj odgovore
Najstariji