Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Studeni 2020. 21:39

*.Women_name.*

Nina985

NadimakMTB

LUCIJA007

Mislim da se ta uspjesnost odnosi na broj rodene djece, jer nazalost broj ostvarenih trudnoca i rodene djece je u velikoj razlici…
    No ova nasa grupica bas puno znaci i mislim da nisam vidjela da se ikad ovoliko pisalo kao sada na forumu… Nevjerojatno koliko smo vec ispisale samo ovdje ☺️…
    Girl power💪💓💓💓💞💞

Nije rođene, jer zapravo tu statistiku većina klinika nema.
    Najčešće imaju statistiku samo do prvog UZVa (otkucaja srca), neki imaju i do 12tt, malo tko ima do kraja.
    Dakle, statistika se uglavnom odnosi na kliničke trudnoće (one kod kojih je do trudnoće došlo).

Evo što piše na stranicama BetaPlusa:

Smatra se da je cilj i stvarni uspjeh liječenja metode potpomognut oplodnje rađanje živog djeteta. Kako je teško pratiti trudnoću do samog kraja (jer većina MPO ustanova trudnoću prati samo do 12. tjedna trudnoće, a kasnije se pacijentice prate negdje drugdje), podaci koji izražavaju uspješnost kao rađanje živog djeteta se rijetko prijavljuju. Zato većina MPO ustanova u znanstvenim radovima prijavljuje uspješnost izraženu kao klinička trudnoća (što uključuje sve trudnoće gdje se ultrazvukom dokaže gestacijska vrećica u maternici, a isključuje biokemijske trudnoće) ili kao tzv. “ongoing pregnancy” (adekvatni hrvatski izraz ne postoji; uključuje uredne trudnoće s uglavnom 12 tjedana, a isključuje sve biokemijske trudnoće i spontane pobačaje).

Pokušat ću naći članak, nedavno sam našla jedan dokument od pretrpošle godine - statistiku po bolnicama i privatnim klinikama o uspješnosti postupaka ( AIH, IVF, ICSI) postupcima,u odnosu na ženinu dob, po ostvarenim trudnoćama, dakle za svaku kliniku je bila navedena statistika

Ja sam isto vidjela nekakav takav članak ali najnovija statistika koju sam našla po klinikama je 2015.g. Sjećam se da su Splicani odnosno CITO bili vodeći s nekih 37%, onda ostali su bili tu negdje, Lucinger sitno bolji, Beta plus i Skvorc. Ali sve je to bilo oko od 28 posto tih nekih 37 ako se dobro sjećam. A od bolnica Merkur je bio naveden kao vodeći. Ali sve je to sitna razlika

Nedavno je netko od administratora na Rodinu forumu objavio za 2018.-tu taj izvještaj. Bacila sam pogled i na prvu nelogičnost ga zatvorila i nisam više gledala. Upalo mi je u oko to da privatne klinike imaju manje pacijentica iznad 40-te godine nego državne šta nema nikakve logike i šta meni izgleda kao da neki ne prijavljuju baš sve neuspjele

Lucyinthesky
    20. Studeni 2020. 21:47

Bozma drago mi je da sam te nasmijala vezano za proljev situation 😁Meni ovo tvoje za sad baš sve dobro djeluje i iako ne želiš na listu, navijam ja jako 💪
    Ljuto pile isto tako, baš neki dobar feeling imam.
    Nirvana ovo su baš divne vijesti, lijepo ih je čuti 🥳
    Nina985 čestitam, nakon toliko godina mogu zamislit koja je to velika sreća 😊
    manemoj žao mi je za betu, ali kako sama kažeš, bolje da si se sa testom ipak nekako pripremila. Bit će to super, samo hrabro 😉Kad idete u fet?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

• *.Women_name.*
    20. Studeni 2020. 21:51

Da, ja sam također  čitala kad sam tražila kliniku da neke poliklinike (neću imenovati jer je to glupo i dokazim ne potkrijepljena) zbog statistike preko hzzoa biraju parovi koji su "lakši" slučajevi, s "lakšim" dijagnozama kako bi nabildali statistiku.  Neznam, odmah sam odbacila tu sumnju.  🤷‍♀️🤷‍♀️ Na kraju sam prestala čitati te forume jer ljudi svašta pišu. Izabrala sam na kraju polikliniku Skvorc jer mi je jako blizu, skoro pa pješke mogu otic na uzv i sve, a nakon razgovora i doktor mi je dao dobar dojam.

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

manemoj
    20. Studeni 2020. 21:55

Lucyinthesky

Bozma drago mi je da sam te nasmijala vezano za proljev situation 😁Meni ovo tvoje za sad baš sve dobro djeluje i iako ne želiš na listu, navijam ja jako 💪
    manemoj žao mi je za betu, ali kako sama kažeš, bolje da si se sa testom ipak nekako pripremila. Bit će to super, samo hrabro 😉Kad idete u fet?

Rekao je da se javim na prvi dan menstruacije pa ćemo se dogovoriti za pregled. Tad ćemo ovisno o nalazima i tome kako se osjećam odlučiti jel idemo odmah ili malo čekamo. Ne znam jesu nalazi u smislu kako će izgledati na pregledu ili trebam vaditi krv? 🤷
    Inače dosta mi je vađenja krvi, u zadnjih mjesec dana valjda 10 puta a meni inače dosta teško vade krv i obično je to iz šake pa boli kao ludo. 
    Danas dobila popust u Breyeru, ja pitam a kako sam ostvarila popust? Kaže ženska pa često ste tu 🙄🙄🙄

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

manemoj
    20. Studeni 2020. 22:02

Lucyinthesky

Kad se vi spremate sljedeći put? 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

20. Studeni 2020. 22:08

Lucyinthesky, samo ti možeš shvatit moju fobiju od nezrelih stanica . Gledala sam stare protokole, ovako nekako je išla aspiracija onaj put kad smo dobili blastice, folikuli na 20 i 18, sutradan štoperica sve oplođene i 2 blastice, pa nekako vjerujem da će ovaj put sve bit kako treba. Endometrij mi je samo 7mm iako pijem ciklu, nadam se da ga stignem još malo zadebljat.
    I imam neki nepravilni folikul od kojeg misle da je cista, od čega to dođe? nisam nikad imala ciste

manemoj
    20. Studeni 2020. 22:11

Jeremija

Lucyinthesky, samo ti možeš shvatit moju fobiju od nezrelih stanica . Gledala sam stare protokole, ovako nekako je išla aspiracija onaj put kad smo dobili blastice, folikuli na 20 i 18, sutradan štoperica sve oplođene i 2 blastice, pa nekako vjerujem da će ovaj put sve bit kako treba. Endometrij mi je samo 7mm iako pijem ciklu, nadam se da ga stignem još malo zadebljat.
    I imam neki nepravilni folikul od kojeg misle da je cista, od čega to dođe? nisam nikad imala ciste

A koji dan ciklusa ti je? Ja sam kombinirala i ciklu i ananas i samo mi je preko noći buknuo endometrij ali doktor kaže da nije baš toliko od cikle nego da su hormoni odradili svoje 

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Godina dana pokušavanja
    12/2020 FET beta 0.100
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️

20. Studeni 2020. 22:16

Women_name, ma sigurno ima i toga, ali baš sam primjetila da ovi čisti privatnici koji uopće ne rade sa HZZO imaju manje pacijentica preko 40-te godine nego ove koje primaju preko hzzo. Ma nemoguće, kad pređeš 42 ni ne možeš nigdje nego kod privatnika, pa čak i mi koje nismo prešle tu granicu zbog manjka  vremena smo izabrale privatnike i na kraju one koje su izgubile godine i pokušaje preko hzzo pa završile u privatnika. Izgleda mi kao da se puno postupaka prešuti zbog statistike, i to kod puno njih.

Lucyinthesky
    20. Studeni 2020. 22:17

manemoj

Rekao je da se javim na prvi dan menstruacije pa ćemo se dogovoriti za pregled. Tad ćemo ovisno o nalazima i tome kako se osjećam odlučiti jel idemo odmah ili malo čekamo. Ne znam jesu nalazi u smislu kako će izgledati na pregledu ili trebam vaditi krv? 🤷
    Inače dosta mi je vađenja krvi, u zadnjih mjesec dana valjda 10 puta a meni inače dosta teško vade krv i obično je to iz šake pa boli kao ludo.
    Danas dobila popust u Breyeru, ja pitam a kako sam ostvarila popust? Kaže ženska pa često ste tu 🙄🙄🙄

Brzo će to doći, bez brige. Pod nalaze mislim da te misli pogledat na uzv, vidjet da li ima kakvih cisti i to. Ne vidim razlog za vađenje krvi.
    Čekaj, zašto si tako često krv vadila? Super za ekipu iz Breyera, lijepa gesta 😊
    Mi krećemo možda sutra.
    Danas sam 1dc i sutra idem na nulti uzv, pa sam vam nakon toga mislila tu prijavit 😁
    Nije me nitko uzv gledao od prošlog postupka u 5 mj, pa tko zna šta će tu bit 🙄Nekako sam sva na oprezu ajmo reći, ali korak po korak.

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

20. Studeni 2020. 22:18

manemoj, 9-ti dan. dobro kažeš, i rano je, ali popit ću još bocu cikle do aspiracije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.