Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Studeni 2020. 19:47

NadimakMTB

darliv

Cureee čestitam na pozitivnim testovima, super betama i novim titrajima srca 😍😍😍😍
    Meni je transfer dogovoren 26.11., a danas mi je na uzv endometrij bio 8mm, da li bi ga trebala bildati ciklom i ananasom do transfera ili sam ga trebala pokusati zadebljati do ovulacije, a da sad kasnije vise to ne pomaze?

E da, meni je nešto dana prije aspiracije isto bio 8mm i doktorica je bila zadovoljna, narastao je baš koliko treba do kraja.
    Nisam pila ni ananas ni ciklu, rekli su mi da se ne treba podabljavati, da mi dobro napreduje.

Da, isto je i meni bilo.. Ne 8 mm mi je rekao da je to to i spremno za transfer... 
    Nisam ni ja pila uopce ni jedno ni drugo... 

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 19:48

LUCIJA007

Mislim da se ta uspjesnost odnosi na broj rodene djece, jer nazalost broj ostvarenih trudnoca i rodene djece je u velikoj razlici…
    No ova nasa grupica bas puno znaci i mislim da nisam vidjela da se ikad ovoliko pisalo kao sada na forumu… Nevjerojatno koliko smo vec ispisale samo ovdje ☺️…
    Girl power💪💓💓💓💞💞

Nije rođene, jer zapravo tu statistiku većina klinika nema.
    Najčešće imaju statistiku samo do prvog UZVa (otkucaja srca), neki imaju i do 12tt, malo tko ima do kraja.
    Dakle, statistika se uglavnom odnosi na kliničke trudnoće (one kod kojih je do trudnoće došlo).

Evo što piše na stranicama BetaPlusa:

Smatra se da je cilj i stvarni uspjeh liječenja metode potpomognut oplodnje rađanje živog djeteta. Kako je teško pratiti trudnoću do samog kraja (jer većina MPO ustanova trudnoću prati samo do 12. tjedna trudnoće, a kasnije se pacijentice prate negdje drugdje), podaci koji izražavaju uspješnost kao rađanje živog djeteta se rijetko prijavljuju. Zato većina MPO ustanova u znanstvenim radovima prijavljuje uspješnost izraženu kao klinička trudnoća (što uključuje sve trudnoće gdje se ultrazvukom dokaže gestacijska vrećica u maternici, a isključuje biokemijske trudnoće) ili kao tzv. “ongoing pregnancy” (adekvatni hrvatski izraz ne postoji; uključuje uredne trudnoće s uglavnom 12 tjedana, a isključuje sve biokemijske trudnoće i spontane pobačaje).

💔💔💔

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    20. Studeni 2020. 19:52

Liora čestitam, nadam se da će se ovaj lijepi niz nastaviti, da na meni neće stati, da i ja prvi put ugledam svoj prvi plusić 🙏❤️
    Nina, ne, bilo je pola 5 popodne i sad sam opet mjerila i imam 37.2 . Definitivno planiram čitav vikend ostati u krevetu, i nadati se najboljem.

MTB pošto si bila ajmo reći u sličnom tijeku postupka kao ja, kakav ti je Endometrij bio na nultom UZV. Danas mi je dva puta rekao da mi je 11mm a ja se ne kužim u to. Neznam kada i kakav mora biti 🙈🙈🙈 

endometrioza

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 19:54

🌺Dada31🌺

Liora čestitam, nadam se da će se ovaj lijepi niz nastaviti, da na meni neće stati, da i ja prvi put ugledam svoj prvi plusić 🙏❤️
    Nina, ne, bilo je pola 5 popodne i sad sam opet mjerila i imam 37.2 . Definitivno planiram čitav vikend ostati u krevetu, i nadati se najboljem.
    .
    MTB pošto si bila ajmo reći u sličnom tijeku postupka kao ja, kakav ti je Endometrij bio na nultom UZV. Danas mi je dva puta rekao da mi je 11mm a ja se ne kužim u to. Neznam kada i kakav mora biti 🙈🙈🙈

Dada31, može ti biti malo povišena temperatura i radi stresa, a možda i radi pilula, ipak uzimaš duplu dozu.
    U svakom slučaju, dobar ti je plan da provedeš vikend u krevetu i brineš o sebi 

Što se tiče endometrija, nisu mi ništa govorili do prvog UZVa nakon početka bockanja, tako da ne znam kakav je bio na nultom. To ti ionako sad ništa ne znači jer će se sa menstruacijom stanjiti, a onda opet početi debljati.

💔💔💔

20. Studeni 2020. 19:54

NadimakMTB

LUCIJA007

Mislim da se ta uspjesnost odnosi na broj rodene djece, jer nazalost broj ostvarenih trudnoca i rodene djece je u velikoj razlici…
    No ova nasa grupica bas puno znaci i mislim da nisam vidjela da se ikad ovoliko pisalo kao sada na forumu… Nevjerojatno koliko smo vec ispisale samo ovdje ☺️…
    Girl power💪💓💓💓💞💞

Najčešće imaju statistiku samo do prvog UZVa (otkucaja srca), neki imaju i do 12tt, malo tko ima do kraja.
    Dakle, statistika se uglavnom odnosi na kliničke trudnoće (one kod kojih je do trudnoće došlo).

Smatra se da je cilj i stvarni uspjeh liječenja metode potpomognut oplodnje rađanje živog djeteta. Kako je teško pratiti trudnoću do samog kraja (jer većina MPO ustanova trudnoću prati samo do 12. tjedna trudnoće, a kasnije se pacijentice prate negdje drugdje), podaci koji izražavaju uspješnost kao rađanje živog djeteta se rijetko prijavljuju. Zato većina MPO ustanova u znanstvenim radovima prijavljuje uspješnost izraženu kao klinička trudnoća (što uključuje sve trudnoće gdje se ultrazvukom dokaže gestacijska vrećica u maternici, a isključuje biokemijske trudnoće) ili kao tzv. “ongoing pregnancy” (adekvatni hrvatski izraz ne postoji; uključuje uredne trudnoće s uglavnom 12 tjedana, a isključuje sve biokemijske trudnoće i spontane pobačaje).

Aaaa... Pa, super onda.. I meni se cini da je uspjesost puno veca da💞

darliv
    20. Studeni 2020. 19:57

Hvala cure, onda si necu nametati nikakav nepotreban stres, smatrat cu da je to u redu 🙂

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 19:57

LUCIJA007

NadimakMTB

LUCIJA007

Girl power💪💓💓💓💞💞

Aaaa… Pa, super onda.. I meni se cini da je uspjesost puno veca da💞

Baš gledam dalje njihovu statistiku - svugdje čak piše o pozitivnim testovima, a ne o pregledima. Vjerojatno zato što onda mogu pisati da je preko 30%.
    Ali u Europi i kod nas je prosječna uspješnost oko 30%, i to se gleda do potvrđene srčane aktivnosti.
    Nakon toga počinješ gledati onu drugu statistiku koja ne ovisi o IVF - koliko trudnoća dođe do 9tt, koliko do 12tt, a koliko do kraja. Ali o toj statistici neću, bolje se ne opterećivati s njom. 

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 19:58

darliv

Hvala cure, onda si necu nametati nikakav nepotreban stres, smatrat cu da je to u redu 🙂

Tako je, ne trebaš stresirati. A ako ti se pije sok od cikle ili ananasa, slobodno se počasti 

💔💔💔

• Mare0208
    20. Studeni 2020. 20:02

Cure koje su u KBC Osijek, kakvo je stanje? Mi smo prikupili nalaze, sve je dobro. Osim što imam veliku cistu od 6 cm na jajniku. Vadila sam tumorski marker koji je ok, gin kaže da je vodena cista u pitanju.. nadam se da će puknuti. Sljedeći tjedan imam konzultacije na humanoj u OS..  

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

20. Studeni 2020. 20:03

NadimakMTB

LUCIJA007

NadimakMTB

LUCIJA007

Girl power💪💓💓💓💞💞

Aaaa… Pa, super onda.. I meni se cini da je uspjesost puno veca da💞

Baš gledam dalje njihovu statistiku - svugdje čak piše o pozitivnim testovima, a ne o pregledima. Vjerojatno zato što onda mogu pisati da je preko 30%.
    Ali u Europi i kod nas je prosječna uspješnost oko 30%, i to se gleda do potvrđene srčane aktivnosti.
    Nakon toga počinješ gledati onu drugu statistiku koja ne ovisi o IVF - koliko trudnoća dođe do 9tt, koliko do 12tt, a koliko do kraja. Ali o toj statistici neću, bolje se ne opterećivati s njom.

Nemoj nemoj o toj 🙉😂 ovdje je statistika sasvim dobra na ovom forumu, iznadprosjecna 💪💓💞💞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.