Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Oolive
    21. Studeni 2020. 08:54

Nadalica

Cure znam da nije pitanje za foruma ali vjerujem da cu jedino od vas dobiti iskren odgovor ipak cu pitati. Kako vi sa svekrvom ? Da li ce te dopustiti da se mijesa u odgoj djece ? Ja sam se sa svojom zestoko ppsvadjala danas jer po njenom nisam dovoljno dobra majka, ja ne znam jel problem samo kod mene ili ima jos ovakvih zloca ko ona.. btw.poludila sam jer je bebi danas davala krastavac da jede 😡 koliko god puta ja rekla, ona namjerno radi, ne znam sta cu, jel ima neko savjet ? Ajde molim vas prosvijetlite me, nisam pametna 😥

Mislim da je najvažnije da imas podrsku muza. Ogranici vrijeme koje moras provoditi s njom na minimum i prst u uho. Ona je svoju djecu odgajala kako je htjela ti ces svoju po svom, tako to ide. Moja je moju kcer nakon presvlačenja jednom namazala svojom kremom protiv bora, mala dobila reakciju ja popizdila a ona se samo smjesksla. Nemam pametniji savjet, ja sa svojom ne pricam vec mjesecima zbog njene dvoličnosti i dvostrukih mjerila prema vlastitoj djeci i unucima. Sutnja nije rješenje znam, ali za sada je tako dok JA ne odlucim drugacije. 

👸33god. 🤴🏻 32.god

*par god. pokušavanja
    *jedna uredna spontana trudnoća prije 10 god. Moja velika beba savršena sa željom za bratom ili sestrom🙏
    *7./2020 AIH
    *9./2020- cista postupak odgođen
    *10./2020 AIH
    *11./2020 prvi IVF 🙏

curly29
    21. Studeni 2020. 09:00

Dobro jutro, samo da se nadovezem na Nadalicino pitanje, moja je hvala Bogu 700kilometara daleko 😂 A o IVF ne znam nista ali zato o svekrvama.. :)
    Zezam se, moja je ok za sad, ali stvarno kad dobiju unucad kao da povampire. Pa ja volim svoju mamu najvise na svijetu ali brate mijesa se bratovoj djeci, ja da sam bratova zena odavno bi skresala sta je njeno a sta ne. Tipa dijete nece da jede, snajka ga hrani a moja pametna mama kaze dodji baki, hoces baka da ti da.. mhm pa da, da bakica 😂 pa jebem ga jel ga mama ne zna nahraniti, pa ce doci baki 😂
    ja sam ludila i pokusavala joj objasniti, valjda sam uspjela.
    Samo ti to na pocetku rascisti, sa svojim muzem u timu objasnite joj, sve ce biti dobro dok se na pocetku postave granice ali sorry i meni zvuci kao da zena nije malo normalna, kako se usudjuje reci da nisi dobra majka 🤷🏼‍♀️ 
    Nadam se da ne zivite u zajednici pa ono, jednom dva puta sedmicno cete se moci istrpiti 🙏🏼

Pokusavamo 1/2019 🤞🏻
    👩🏼‍🦱 30 (Blagi PCOS)
    🤵🏻 33 (Teratozoospermia, 2% normalnog oblika)
    ProFertil (oboje)
    Prve konsultacije IVF/ICSI 18.12 ✍🏼
    Vadjenje svih nalaza (prvi put) 2.2021
    Planiran postupak 3.2021
    https://lbdf.lilypie.com/t41up2.png

• *.Women_name.*
    21. Studeni 2020. 09:03

ruška

Jutro svima,odmorite jer je vikend😀
    Women_name molim te reci mi da li piješ dhuphaston,decortin,folacin,Andol ili aspirin 100,utrogestan,u mom slučaju crinone gel uzima se do 12tt.do kada ti je doktor rekao da piješ tablete?

Ja ne pijem duphaston. Decortin mi je izbačen nakon prvog pregleda odma, smanjila sam ga na jednu dnevno i još pila do 8tt tako i prestala. Folacin i aspirin pijem i dalje, utrogestan takoder. Sad idem na pregled sljedeći ponedjeljak, bit ću 11.tt pa ću vidjet, nadam se da će mi ukinut bar  utrogestan.

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    21. Studeni 2020. 09:10

Ne znam, stvarno svakakvih zena ima... Jasno mi je da su bake tu da razmaze unucad, al da se ponasaju kao da su im mame, to ne mogu vjerovat! I to s guranjem te hrane tako malim bebama... Onoooooo 🙆‍♀️🙆‍♀️ 

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

21. Studeni 2020. 09:18

NadimakMTB

manemoj

MTB ajme stavila si mi postupak za par mjeseci 🙈🙈🙈🙈 a ja u nadi da idem u idućem ciklusu 🙈🙈🙈 nadam se da to nije neko proročanstvo 😂
    manemoj, nije osobno ni proročanski, svima koji su dobili negativnu betu to napišem da im dam vremena da se zbroje i da jave koja im je strategija.
    Ako hoćeš, premjestim te ja na FET u 12. mjesec

Ako je prorocanaki stavi mene medju trudnice 🙈
    Evo se testirala na covid, nadam se da ce bit negativan, a onaj nakon toga pozitivan. Kako se blizi poned.vec me lagano pere nervoza. Nadam se da ce folikuli docekat ponedjeljak i da stanice nece bit prezrele. Puno ocekujem od ovog postupka, bas puno, bar 3.5kg zdrave bebe za 9 mjeseci 🙈
    Manemoj ja sam toliko bila uvjerena da si ti trudna, ne znam zasto, bas mi takav osjecaj bio. Mah....onda je medju ovima koji te cekaju dobitni pa to dodje na isto.
    Ljutopile, novosti?
    Sad se sjetila, mislila sam tsh izvadit nakon sto se testiram na covid pa opet zaboravila 🙈 

manemoj
    21. Studeni 2020. 09:25

Jeremija

NadimakMTB

manemoj

MTB ajme stavila si mi postupak za par mjeseci 🙈🙈🙈🙈 a ja u nadi da idem u idućem ciklusu 🙈🙈🙈 nadam se da to nije neko proročanstvo 😂
    manemoj, nije osobno ni proročanski, svima koji su dobili negativnu betu to napišem da im dam vremena da se zbroje i da jave koja im je strategija.

Evo se testirala na covid, nadam se da ce bit negativan, a onaj nakon toga pozitivan. Kako se blizi poned.vec me lagano pere nervoza. Nadam se da ce folikuli docekat ponedjeljak i da stanice nece bit prezrele. Puno ocekujem od ovog postupka, bas puno, bar 3.5kg zdrave bebe za 9 mjeseci 🙈
    Manemoj ja sam toliko bila uvjerena da si ti trudna, ne znam zasto, bas mi takav osjecaj bio. Mah….onda je medju ovima koji te cekaju dobitni pa to dodje na isto.
    Ljutopile, novosti?
    Sad se sjetila, mislila sam tsh izvadit nakon sto se testiram na covid pa opet zaboravila 🙈

Ma znaš šta, ako je trebalo tako biti statistike radi meni je to ok 😉 sve ostale cure u ovoj turi su to jako dugo čekale i jako sam sretna zbog njih. Imam ja još malo strpljenja 😉
    Moram reći da sam baš dobro. Samu sebe sam iznenadila. Par puta jučer progutala knedlu ali na poruku podrške jer je toliko iskrena i lijepa bila. 
    Idemo dalje 💪💪💪 
    Sad za tebe navijamo.. i bome, dobra su ti očekivanja 🥰🥰🥰

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

vuky
    21. Studeni 2020. 09:29

Bozma sretno ... i ka ti zelim isto to! Vrijeme je za pozitivan testic. zasluzila si ❤️💗💗

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Studeni 2020. 09:32

*.Women_name.*

ruška

Women_name molim te reci mi da li piješ dhuphaston,decortin,folacin,Andol ili aspirin 100,utrogestan,u mom slučaju crinone gel uzima se do 12tt.do kada ti je doktor rekao da piješ tablete?

Ja ne pijem duphaston. Decortin mi je izbačen nakon prvog pregleda odma, smanjila sam ga na jednu dnevno i još pila do 8tt tako i prestala. Folacin i aspirin pijem i dalje, utrogestan takoder. Sad idem na pregled sljedeći ponedjeljak, bit ću 11.tt pa ću vidjet, nadam se da će mi ukinut bar utrogestan.

Zbog čega su ti dali sve te terapije? Decortin, folacin i aspirin?

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Studeni 2020. 09:35

Jeremija

NadimakMTB

manemoj

Manemoj ja sam toliko bila uvjerena da si ti trudna, ne znam zasto, bas mi takav osjecaj bio. Mah….onda je medju ovima koji te cekaju dobitni pa to dodje na isto.
    Ljutopile, novosti?

Ja bih te najradije odmah stavila u MPO majke, da nam Nadalica ne bude usamljena 
    Ti znaš da ovdje junački navijamo za tebe, vjerojatno više nego za bilo koga drugoga. Nadam se da će to biti ona dlakica koja će prevagnuti, pa da se idućeg ljeta šećemo po Žnjanu i svađamo čija je beba slađa 

💔💔💔

• *.Women_name.*
    21. Studeni 2020. 09:42

NadimakMTB

*.Women_name.*

ruška

Ja ne pijem duphaston. Decortin mi je izbačen nakon prvog pregleda odma, smanjila sam ga na jednu dnevno i još pila do 8tt tako i prestala. Folacin i aspirin pijem i dalje, utrogestan takoder. Sad idem na pregled sljedeći ponedjeljak, bit ću 11.tt pa ću vidjet, nadam se da će mi ukinut bar utrogestan.

Zbog čega su ti dali sve te terapije? Decortin, folacin i aspirin?

Skvorc uvijek daje tu terapiju. Decortin daje kako tijelo nebi odbacili plod, zapravo ne preporuča ni korištenje nekih prepareata za dizanje imuniteta jer naše tijelo prepoznaje bebicu kao strano tijelo. I zbog različitih eventualno autoimunih bolesti. Folacin za dobar razvoj bebice, a aspirin za prokvrljenost, odnosno i kao "profilaksa" u slučaju eventualne hemofilije

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.