Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    20. Studeni 2020. 20:46

NadimakMTB

🌺Dada31🌺

NadimakMTB

🌺Dada31🌺

Liora čestitam, nadam se da će se ovaj lijepi niz nastaviti, da na meni neće stati, da i ja prvi put ugledam svoj prvi plusić 🙏❤️
    Nina, ne, bilo je pola 5 popodne i sad sam opet mjerila i imam 37.2 . Definitivno planiram čitav vikend ostati u krevetu, i nadati se najboljem.
    .
    MTB pošto si bila ajmo reći u sličnom tijeku postupka kao ja, kakav ti je Endometrij bio na nultom UZV. Danas mi je dva puta rekao da mi je 11mm a ja se ne kužim u to. Neznam kada i kakav mora biti 🙈🙈🙈

Dada31, može ti biti malo povišena temperatura i radi stresa, a možda i radi pilula, ipak uzimaš duplu dozu.
    U svakom slučaju, dobar ti je plan da provedeš vikend u krevetu i brineš o sebi

Što se tiče endometrija, nisu mi ništa govorili do prvog UZVa nakon početka bockanja, tako da ne znam kakav je bio na nultom. To ti ionako sad ništa ne znači jer će se sa menstruacijom stanjiti, a onda opet početi debljati.

Hvala ti, što bi ja bez tebe 😊😊
    Moguće da je stres, pilule, propuh, sve. Što je najbolje ja uopće ne osjećam jako da ju imam, osjećam samo toplinu u obrazima ispod očiju. Nadam se da će biti bolje jer me sad u glava počela boljeti od brige 🙄🙄🙄
    Valjda sad još uvijek smijem koristiti pizdarije za snižavanje temperature i ublažavanje kašlja 😊😁

Još par dana se smiješ trovati čim god hoćeš

Od kada krenem sa bockanjem više ne smijem jelda, od tada se računa ili od transfera? Nebih da mi lijekovi utječu na js nedaj Bože. Smije se samo lupocet, paracetamol? Biljni pripravci? 😊 

endometrioza

20. Studeni 2020. 20:46

Čestitam na betama, blago Vam se.
    miss1502, meni se čini da će test u utorak bit pozitivan. Sve ti je bilo bolje ovaj put, očito su embriji bolji, čim je bilo i smrzlića, a vratili su ti one najbolje

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 20:50

🌺Dada31🌺

NadimakMTB

🌺Dada31🌺

NadimakMTB

🌺Dada31🌺

Liora čestitam, nadam se da će se ovaj lijepi niz nastaviti, da na meni neće stati, da i ja prvi put ugledam svoj prvi plusić 🙏❤️
    Nina, ne, bilo je pola 5 popodne i sad sam opet mjerila i imam 37.2 . Definitivno planiram čitav vikend ostati u krevetu, i nadati se najboljem.
    .
    MTB pošto si bila ajmo reći u sličnom tijeku postupka kao ja, kakav ti je Endometrij bio na nultom UZV. Danas mi je dva puta rekao da mi je 11mm a ja se ne kužim u to. Neznam kada i kakav mora biti 🙈🙈🙈

Dada31, može ti biti malo povišena temperatura i radi stresa, a možda i radi pilula, ipak uzimaš duplu dozu.
    U svakom slučaju, dobar ti je plan da provedeš vikend u krevetu i brineš o sebi

Što se tiče endometrija, nisu mi ništa govorili do prvog UZVa nakon početka bockanja, tako da ne znam kakav je bio na nultom. To ti ionako sad ništa ne znači jer će se sa menstruacijom stanjiti, a onda opet početi debljati.

Hvala ti, što bi ja bez tebe 😊😊
    Moguće da je stres, pilule, propuh, sve. Što je najbolje ja uopće ne osjećam jako da ju imam, osjećam samo toplinu u obrazima ispod očiju. Nadam se da će biti bolje jer me sad u glava počela boljeti od brige 🙄🙄🙄
    Valjda sad još uvijek smijem koristiti pizdarije za snižavanje temperature i ublažavanje kašlja 😊😁

Još par dana se smiješ trovati čim god hoćeš

Od kada krenem sa bockanjem više ne smijem jelda, od tada se računa ili od transfera? Nebih da mi lijekovi utječu na js nedaj Bože. Smije se samo lupocet, paracetamol? Biljni pripravci? 😊

Ne bih znala, i inače rijetko pijem lijekove. To će ti reći netko pametniji.
    Ja sam otrove na sitno još uzimala do transfera (ali jako smanjeno), nakon toga sam uzorna.

💔💔💔

Nina985
    20. Studeni 2020. 21:07

NadimakMTB

LUCIJA007

Mislim da se ta uspjesnost odnosi na broj rodene djece, jer nazalost broj ostvarenih trudnoca i rodene djece je u velikoj razlici…
    No ova nasa grupica bas puno znaci i mislim da nisam vidjela da se ikad ovoliko pisalo kao sada na forumu… Nevjerojatno koliko smo vec ispisale samo ovdje ☺️…
    Girl power💪💓💓💓💞💞

Nije rođene, jer zapravo tu statistiku većina klinika nema.
    Najčešće imaju statistiku samo do prvog UZVa (otkucaja srca), neki imaju i do 12tt, malo tko ima do kraja.
    Dakle, statistika se uglavnom odnosi na kliničke trudnoće (one kod kojih je do trudnoće došlo).

Evo što piše na stranicama BetaPlusa:

Smatra se da je cilj i stvarni uspjeh liječenja metode potpomognut oplodnje rađanje živog djeteta. Kako je teško pratiti trudnoću do samog kraja (jer većina MPO ustanova trudnoću prati samo do 12. tjedna trudnoće, a kasnije se pacijentice prate negdje drugdje), podaci koji izražavaju uspješnost kao rađanje živog djeteta se rijetko prijavljuju. Zato većina MPO ustanova u znanstvenim radovima prijavljuje uspješnost izraženu kao klinička trudnoća (što uključuje sve trudnoće gdje se ultrazvukom dokaže gestacijska vrećica u maternici, a isključuje biokemijske trudnoće) ili kao tzv. “ongoing pregnancy” (adekvatni hrvatski izraz ne postoji; uključuje uredne trudnoće s uglavnom 12 tjedana, a isključuje sve biokemijske trudnoće i spontane pobačaje).

Pokušat ću naći članak, nedavno sam našla jedan dokument od pretrpošle godine - statistiku po bolnicama i privatnim klinikama o uspješnosti postupaka ( AIH, IVF, ICSI) postupcima,u odnosu na ženinu dob, po ostvarenim trudnoćama, dakle za svaku kliniku je bila navedena statistika

Ja - hashimoto hipotireoza, lijevi jajovod neprohodan, MM -OK
    Pokušavamo 4.5 god.
    02/2020 1.AIH Bhcg 0
    05/2020 2.AIH Bhcg 0
    09/2020 1. IVF, 8 js, 5 opođenih, 2 zamrznute
    09/2020 ET 3dnevni, Bhcg 0
    11.2020 FET, 6tt spontani/biokemijska
    03.2021 FET 5dnevni, Bhcg 1.02

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 21:13

Nina985

NadimakMTB

LUCIJA007

Mislim da se ta uspjesnost odnosi na broj rodene djece, jer nazalost broj ostvarenih trudnoca i rodene djece je u velikoj razlici…
    No ova nasa grupica bas puno znaci i mislim da nisam vidjela da se ikad ovoliko pisalo kao sada na forumu… Nevjerojatno koliko smo vec ispisale samo ovdje ☺️…
    Girl power💪💓💓💓💞💞

Najčešće imaju statistiku samo do prvog UZVa (otkucaja srca), neki imaju i do 12tt, malo tko ima do kraja.
    Dakle, statistika se uglavnom odnosi na kliničke trudnoće (one kod kojih je do trudnoće došlo).

Smatra se da je cilj i stvarni uspjeh liječenja metode potpomognut oplodnje rađanje živog djeteta. Kako je teško pratiti trudnoću do samog kraja (jer većina MPO ustanova trudnoću prati samo do 12. tjedna trudnoće, a kasnije se pacijentice prate negdje drugdje), podaci koji izražavaju uspješnost kao rađanje živog djeteta se rijetko prijavljuju. Zato većina MPO ustanova u znanstvenim radovima prijavljuje uspješnost izraženu kao klinička trudnoća (što uključuje sve trudnoće gdje se ultrazvukom dokaže gestacijska vrećica u maternici, a isključuje biokemijske trudnoće) ili kao tzv. “ongoing pregnancy” (adekvatni hrvatski izraz ne postoji; uključuje uredne trudnoće s uglavnom 12 tjedana, a isključuje sve biokemijske trudnoće i spontane pobačaje).

Pokušat ću naći članak, nedavno sam našla jedan dokument od pretrpošle godine - statistiku po bolnicama i privatnim klinikama o uspješnosti postupaka ( AIH, IVF, ICSI) postupcima,u odnosu na ženinu dob, po ostvarenim trudnoćama, dakle za svaku kliniku je bila navedena statistika

Da, ima takvih statistika, ali uvijek su po ostvarenim trudnoćama, a ne uspješno iznesenim trudnoćama.

💔💔💔

• *.Women_name.*
    20. Studeni 2020. 21:19

Nina985

NadimakMTB

LUCIJA007

Girl power💪💓💓💓💞💞

Ja sam isto vidjela nekakav takav članak ali najnovija statistika koju sam našla po klinikama je 2015.g. Sjećam se da su Splicani odnosno CITO bili vodeći s nekih 37%, onda ostali su bili tu negdje, Lucinger sitno bolji, Beta plus i Skvorc. Ali sve je to bilo oko od 28 posto tih nekih 37 ako se dobro sjećam. A od bolnica Merkur je bio naveden kao vodeći. Ali sve je to sitna razlika

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 21:28

*.Women_name.*

Nina985

NadimakMTB

LUCIJA007

Girl power💪💓💓💓💞💞

Ja sam isto vidjela nekakav takav članak ali najnovija statistika koju sam našla po klinikama je 2015.g. Sjećam se da su Splicani odnosno CITO bili vodeći s nekih 37%, onda ostali su bili tu negdje, Lucinger sitno bolji, Beta plus i Skvorc. Ali sve je to bilo oko od 28 posto tih nekih 37 ako se dobro sjećam. A od bolnica Merkur je bio naveden kao vodeći. Ali sve je to sitna razlika

Da, statistika je podjednaka svima - sitna su odstupanja vjerojatnoradi korištenja različitih metoda.

💔💔💔

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    20. Studeni 2020. 21:29

Ali zato naš čopor prkosi svakoj statistici 

💔💔💔

_Dolly_
    20. Studeni 2020. 21:34

Pozdrav curke, nije me bilo par dana, preletjela sam nabrzaka. Ovom prilikom cestitam svim curama na svim pozitivnim rezultatima o kojoj god se fazi radilo. Zao mi je cure kojima nije uspjelo.. Evo ja prijavljujem prirodni ET pocetkom iduceg mjeseca.
    Sretno svima 

Ja:36 On:35
    B-V. V.
    Endometrioza - pokušavanje 3 god. On OK
    01/2020 AIH neuspjesan
    12/2020 - start - desila se korona, 2mj pauze⛔
    Amh: 27pmol / cista endo 1.5cm
    Pergoveris/Orgalutran/Pregnyl
    2🍦(3D)+2🍦(5D)
    2/2021. - ET 1(5D) embrija (4.2)- (jos 4 🍦)
    Beta - 15.02, 11dnt - 57,5
    Beta - 19.02. 15dnt - 618,30
    Beta - 22.02. 18dnt - 1513,2
    5,1mm, imamo 💛
    Nifty u redu, imamo curku 💗💗

ericaa
    20. Studeni 2020. 21:36

Ruška,nina 985,leptirica,lioraliora cestitam od srca!!!  Lijepo je vidjeti pozitivne bete i drzim fige da ce do kraja biti sve uredno,školski i dosadno!
    Manemoj zao mi je,skupi snage,oporavi se i u nove pobjede....
    Nisam sve pohvatala,puno stranica je bilo,uglavnom,svima vam zelim srecu i uspjeh!
    MTB daaaa,ful sam sretna da je bas proucila nalaze i rekla da ako ne uspije prirodno,laparoskopijom cemo vidjeti kakvo je stanje...nalazi upucuju na bolest zdjelice i sad na to ic napamet hormonima i napravit vise stete nego koristi je uzas tako da mi je bilo super cuti da ce se pozabaviti mojom bolesti ako ne dode do trudnoce. 
    Zaista se nadam i vjerujem a ostalo je u bozjim i njenim rukama 

💁‍♀️ 1989 g. 💁‍♂️ 1988 g.
    ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
    1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
    2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
    1. FET- 10/2021. ❌
    2. FET - 11/2021. ❌
    3. FET- 4/2022. ❌
    4. FET- 10/2022 ❌
    5. FET - 11/2023 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.