Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    17. Studeni 2020. 20:37

LUCIJA007

https://ibb.co/sHft9LT

Po ovoj zadnjoj rečenici ja sam shvatila da ukoliko žena zna da su krvne grupe različitih rh, da je bolje odmah reagirati, čisto da se zna. 🙄 

endometrioza

• ruška

Samara

Ruška, koja crta 😍 čestitam!! Pa to su garant duplići :)
    NelaNela sve je ok dok nije svježa krv. Probaj vise odmarat do pregleda. Drzim fige da je sve ok!

Hahaha duplići,hvala😘

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Ruska1986

NadimakMTB

Chloe18

NadimakMTB

ruška, super. Treća sreća!!
    Inseminacije mi ovdje baš i ne računamo. Ne znam zašto su te natjerali da ideš na toliko puno inseminacija?

Tuma, hvala! I ja mislim da je dobra ideja. Malo sam nervozna jer se teže opuštam kod novih ljudi, ali bolje da odem što prije pa da se do poroda opustim kao da sam dobra. Mislim da ću tražiti da me vodi Petra, djeluje mi pristupačno a i hvale je po forumima.

Chloe18, otvorit ćeš anketu

Nemoj bit nervozna, ja bas mislim da ces ti sve skolski odradit iz prve, i da apsolutno nikakvih problema nece bit koliko god da se bojis mozda,i mislim da u tvom slučaju godine nece imat nikakve veze jer nece bit rizicna trudnica,bas bas imam takav osjecaj 🥰 iako bolje sve provjerite da ti srceko bude na mjestu, ides u utorak na uzv opet? 😊

Hvala
    Idem idući utorak ponovo da čujemo srce, do onda bi se trebalo čuti jer ću biti 7+0.
    A onda se javljam Podobniku i tu ću vjerojatno malo varati i dogovoriti pregled na 9+0 ili koji dan kasnije, jer stvarno ne mogu čekati 4 tjedana između pregleda dok ne prođe ovaj kritični dio.

Samo nemoj bas precesto ic na uvz.. Meni je Simunic rekao da nije ni dobro da se previse prcka dole u tom prvom tromjesecju…

Pa neću prečesto. Na 7.0 moram ići jer moramo uhvatiti srce. Nakon toga još 2 puta do 12tt, a poslije toga svaka 4tt 

💔💔💔

Lana3
    17. Studeni 2020. 20:38

🌼_Dolly_🌼

LUCIJA007

🌺Dada31🌺

🌼_Dolly_🌼

Bokic cure, ja danas radum duplu smjenu pa vas citam u pauzama dok mi nema nikoga, prvo bih zeljela cestitati plusicima, uzv i drago mi je da sam uspjela procitati ovoliko lijepih vijesti danas… Nego danas mi dosla zena i malo smo caskale, ima 36 god, i kaze kako vec godinama pokusavaju, ispucala sve socijalne pokusaje, bila na nekoliko ivf i nista, radila neke pretrage i doktor joj rekao kako ona i parter nisu kompatibilni. Kod nje sve ok ,kod njega isto, savrseno zdravi, sportasi… Ja iskreno nisam cula za tu nekompetabilnost, zar je to moguce? Nismo stigle dublje u temu jer mi je usao kupac, sad mi je veliki upitnik iznad glave.

Sada si mi bacila bubu u uho, ili mušicu u oko, naravno da sam išla googlati 🤦🏻‍♀️
    Našla sam nešto za nekompetabilnost u vezi krvne grupe, ako fetus naslijedi Rh negativnu skupinu, a majka ima Rh pozitivnu, da tijelo može odbiti fetus jer ga registra kao strano tijelo.
    Evo prvi puta sam čula za to i neznam što da kažem. Očito ima nešto u tome kad imaju podatke na internetu 🙄🙄🙄🙄 ali nekako mi to ne drži vodu u današnje vrijeme, pa koliko bi toga bilo onda.
    Hvala Bogu muž i ja oboje 0+ 😊
    Ja mislim da je to sve sudbina i Božja volja.
    Ne želim se s time uopće opterećivati.

Ne ne, to je problem za drugo dijete ukoliko u prvoj trudnoći je npr. majka rh - a dijete naslijedi ocev rh + (tad se u trudnoći zeni rade testovi senzibilizacije) i zena na porodu ne dobije injekciju imunoglobulina svaka slijedeća trudnoca je rizicnija ukoliko dijete opet naslijedi ocev rezus faktor a zena se senzibilizirala. To su jako rijetki slucajevi jer zene na porodu dobivaju injekciju imunoglobulina. I nakon kiretaze ili spontanog se takodjer preventivne radi zeni treba dati injekcija ukoliko je zena minus a otac plus.

Sad sam se sjetila jedne curke koja mi je prije cca 5 god pricala da je izgubila bebu jer joj nisu dali inekciju neku zbog krvne grupe(ja sam niskila sabje neko zgrusavanje u pitanju, nisam previse temu potezala jer joj je bilo tesko pricati) . Onda je to mozda to. Ne sjecam se u kojem je mjesecu izgubila bebu ali znam da sada ima dva djecaka. Nisam se poslje toga vise nikada vidjela sa njom. Imam ju na fejsu i vidim da bas uziva sa klincima. Tako cemo i mi sve jednog dana!!

Inekcija se dobije odmah nakon poroda ukoliko su majka i dijete razlicitog rh faktora 

🧔 33 👩 33
    1. IVF Petrova, uspješan (15 dnt beta 7178, 24 dnt 28547)
    2. IVF Beta plus (9dnt 222, 13dnt 1901, 16dnt 6100)

17. Studeni 2020. 20:40

🌺Dada31🌺

LUCIJA007

Po ovoj zadnjoj rečenici ja sam shvatila da ukoliko žena zna da su krvne grupe različitih rh, da je bolje odmah reagirati, čisto da se zna. 🙄

Da, ukoliko je zena rh minus muz plus na pocetku trudnoce se radi test senzibilizacije. 

🧚‍♀️🌸Daduška🌸🧚‍♀️
    17. Studeni 2020. 20:43

LUCIJA007

🌺Dada31🌺

LUCIJA007

Da, ukoliko je zena rh minus muz plus na pocetku trudnoce se radi test senzibilizacije.

Ja se ne brinem onda jer sam plusić... ali eto nadam se da će pročitati curke koje možda imaju taj "problem" a da ni ne znaju da ga imaju. Bolje spriječiti nego liječiti, i naravno provjeriti 😊😊😊

endometrioza

Ruska1986
    17. Studeni 2020. 20:43

NadimakMTB

Ruska1986

NadimakMTB

Chloe18

NadimakMTB

ruška, super. Treća sreća!!
    Inseminacije mi ovdje baš i ne računamo. Ne znam zašto su te natjerali da ideš na toliko puno inseminacija?

Tuma, hvala! I ja mislim da je dobra ideja. Malo sam nervozna jer se teže opuštam kod novih ljudi, ali bolje da odem što prije pa da se do poroda opustim kao da sam dobra. Mislim da ću tražiti da me vodi Petra, djeluje mi pristupačno a i hvale je po forumima.

Chloe18, otvorit ćeš anketu

Nemoj bit nervozna, ja bas mislim da ces ti sve skolski odradit iz prve, i da apsolutno nikakvih problema nece bit koliko god da se bojis mozda,i mislim da u tvom slučaju godine nece imat nikakve veze jer nece bit rizicna trudnica,bas bas imam takav osjecaj 🥰 iako bolje sve provjerite da ti srceko bude na mjestu, ides u utorak na uzv opet? 😊

Hvala
    Idem idući utorak ponovo da čujemo srce, do onda bi se trebalo čuti jer ću biti 7+0.
    A onda se javljam Podobniku i tu ću vjerojatno malo varati i dogovoriti pregled na 9+0 ili koji dan kasnije, jer stvarno ne mogu čekati 4 tjedana između pregleda dok ne prođe ovaj kritični dio.

Samo nemoj bas precesto ic na uvz.. Meni je Simunic rekao da nije ni dobro da se previse prcka dole u tom prvom tromjesecju…

Pa neću prečesto. Na 7.0 moram ići jer moramo uhvatiti srce. Nakon toga još 2 puta do 12tt, a poslije toga svaka 4tt

Ma sad kad cujes srce i potvrdi ti da je sve ok, mislim da ti i nece bit potrebno ic opet u 9om tt... Ali naravno, ako ti zelis bit sigurnija i opustenija, to je ok..  🙂

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

17. Studeni 2020. 20:44

LUCIJA007

🌺Dada31🌺

LUCIJA007

Ja sam rh minus muz plus, u 7tt su mi radili taj coombusov test, sve je bilo ok. I sad nakon kiretaze sam dobila injekciju.
    Moja mama je rh minus tata plus, muzevi roditelji takodjer.. Oba para ima dvoje zdrave djece🙃... Bitno je samo na porodu dobiti injekciju ukoliko je dijete rh plus na tatu. 

• *.Women_name.*
    17. Studeni 2020. 20:52

LUCIJA007

🌺Dada31🌺

LUCIJA007

LUCIJA007

🌺Dada31🌺

LUCIJA007

A ako je žena plus a muž minus? 

🙋‍♂️ 26g. Dg: nalaz varira od oligoasthenonecrozospermie do normospermie
    🙋‍♀️24.g. jajnici PCOS like
    Poliklinika Škvorc
    2/20 1.IVF (prirodni ciklus) - > beta 100
    ab. compl. 6 tj. :(
    9/20 2.IVF (prirodni ciklus) - > vraćen 1 osmostanicni
    1. bhcg 12dpt 140
    2. Bhcg 15dpt - > 680
    23.10 vidljiva GV 11mm i ŽV 3 mm bez EO
    03.11 7+0 veliki smo 9,3 mm i kuca nam ❤️
    30.11 11+1 👶 4,4 cm 🥰
    29.12 imamo curku ❤️

Ruska1986
    17. Studeni 2020. 20:52

LUCIJA007

LUCIJA007

🌺Dada31🌺

LUCIJA007

Ja sam rh minus muz plus, u 7tt su mi radili taj coombusov test, sve je bilo ok. I sad nakon kiretaze sam dobila injekciju.
    Moja mama je rh minus tata plus, muzevi roditelji takodjer.. Oba para ima dvoje zdrave djece🙃… Bitno je samo na porodu dobiti injekciju ukoliko je dijete rh plus na tatu.

Ok, ja san rh plus i O + krvna grupa.. Muz nema pojma sta je 😂😂😂 jel bi on trebo ic isto vadit krvnu grupu i rh faktor?

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.