Bela jako mi je zao i nema tih rijeci koje te sad mogu utjesiti..ne mogu ni zamislit sta sad prolazis i kako se osjecas, ali znaj da nisi ti kriva nista, tako je sudbina htjela..sigurna sam da te cekaju ljepsi dani i zdrava djeca ❤️🙏 molim se za tebe da ovo prođe sto bezbolnije i da smognes snage za krenuti dalje .a do tad se isplaci i izbaci sve iz sebe jer samo tako mozes hrabro naprijed...❤️🙏❤️🙏
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Bela al nisi nizasto kriva, i s cinom majke lavice hrabro pomazes ditetu💙💙💙
Ono sto ja u tebi obozavam
Tvoja ljepota nije.
Ljepota je ta sto se u nama krije.
Ljepota je pojam jedan.
I ljepota je tuzna.
Po sebi ona tuzna nije,
Vec po krhkosti i nesigurnosti koju u sebi krije.
Ono sto ja u tebi obozavam,
Tvoja nadarenost nije.
Ni tvoja duhovitost, tako gipka i blistava,
–Slobodna ptica uvrh planinskog neba treptava,
Ni tvoja duhovitost, tako gipka i blistava,
Svega sto se u srcima ljudi u stvari krije.
Nije ljupka muzika tvoga glasa,
Koja se stalno obnavlja svakog casa,
Drazesna i vazdusna kao misao tvoja,
Koja zbunjuje i smiruje osjecanja moja.
Mati, koju sam izgubio, nije.
Ni sestra, koju sad zemlja krije,
Ni mrtav otac nije.
Ono sto ja u tebi obozavam
Nije nagon materinstva duboka,
Otvoren kao rana u srcu tvoga boka.
Ni tvoja cistota. Ni tvoja necistota.
Ono sto ja u tebi obozavam — neka mi bol i utjehu nosi!
Ono sto ja u tebi obozavam zivot je koji prosi
Znači ja nemogu vjerovat da moj test za covid još nije gotov od jutros od 9.
Pa ja sam stvarno ukleta.
🙋♀️32 🙋♂️44
Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
3/2020 insem. - stigla M
7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
Beta
19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
26.04 ET, 10.5 beta
MM su jučer poslali u 20:40, tako da možda još dobiješ danas.
Mislim da prvo šalju pozitivnima.
💔💔💔
Hvala currenajteze od svega je znati da bebi jos kuca srcee i da ja to srce prekidaam ubijaam😪😪😪😪😪😪😪
Draga Bela, nisi ti nista kriva i ne ubijas ti nikoga! Vidis da je nemoguce da opstane beba i vjerovatno je samo pitanje vremena kada ce bebi srce stati, ako je stanje takvo kakvo je.. Nazalost! Produzivanjem svega mozes se samo jos ti razboljet i moze se nesto zakomplicirat! Dragi Bog zna koliko si se borila i trudila i napravila apsolutno sve... Drzi se i nemoj niti slucajno razmisljat da ti nesto prekidas..
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Hvala currenajteze od svega je znati da bebi jos kuca srcee i da ja to srce prekidaam ubijaam😪😪😪😪😪😪😪
Znam a tako mislis jer sam slicno prosla jedino sto je moja trudnoća bila manja.. U 7 tjednu mi je L pokazao srculence kako malo titra i malecki plod koji nista nije napredovati u tjedan dana... Prvo mi je napisao da nastavim terapiju i da se vidimo za tjedan dana... Ja ga pitam tj kazem mu:znam da ovo ne valja.. Srce jedva kuca, plod ne raste, ja smedjarim stalno i rekoh imam osjecaj da ću tako samo odugovlaciti neizbjezno.. Tad je i on skoro zaplakao i rekao da nema smisla ova T ne izgleda ni malo dobro.. I tad sam sjela u auto i slomila se.. Bas sam se jadno osjecala, upravo to kao da cu sad prekidom terapije 'ubiti' do kraja taj mali plod od 5mm... No vjerojatno je srce samo stalo vec drugi dan jer i taj dan ga je jedva jedva uhvatio kako cisto malo titra...
I.... Nismo mi nista krive... Ja uvijek kazem bolje sad nego kasnije samo treba proci vrijeme da to osvijestis.. Ne drzi nista u sebi, vristi placi moli.. Ja, sam dosla kuci pocela bacat svu terapiju po kuci i vristat od plakanja, pala na pod lupala po zidovima, muz me smjestio u krevet i bojao se ikud otic... Drugi dan sam bila skoro kao nova...
Skoro🤷♀️🙄😔😔😔
Bellaa draga, nek vam dragi Bog da snage. Nema rijeci utjehe koje mogu ublaziti bol. Jedino sto znam je da places na glas kad ti dodje za tim. Emocije trebaju izaci na povrsinu radi tebe i tvog zdravlja, ne boj se pustit ih van... ti si jedna jaka zenica koja ce izdrzati ovo sve! Sad se cini kao kraj svijeta-nije i trebas prerasti krivnju sama sebe. Ne dopusti da te to izjeda jer je tako moralo biti.. pitanja milijun, odgovora pravog nema, al nijedan odg nije krivnja. U bilo koje doba pisi, uvijek je netko tu i tu smo za tebe💕 drzite se❤️
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
MM su jučer poslali u 20:40, tako da možda još dobiješ danas.
Mislim da prvo šalju pozitivnima.
Ma zvala sam ginekologa jer će ga on dobiti i radi do 19 h i nije ga još dobio, kaže da zovnem sutra.
🙋♀️32 🙋♂️44
Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
3/2020 insem. - stigla M
7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
Beta
19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
26.04 ET, 10.5 beta
Cure cestitam na lijepim betama❤️
👩🦳'90 🙋♂️'85
👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
ET 🌻-neuspjesan
Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
ET 🌻🌻-biokemijska
FET🐧🐧- biokemijska
FET🐧🐧- neuspjesan
3. postupak- 02/21
ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
5+6tt imamo ❤️
Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸
Za one koje zanima kako je epopeja s MM i njegovim pozitivnim testom završila:
- zvao epidemiologa, kontakti njemu nisu bitni, samo neka on javi svojim kontaktima sam ako ih ima da se prate
- morao je zvati svog doktora opće prakse
- doktorica ispitala kad je bio kontakt, kad je bio prvi simptom, kad je bio zadnji i propisala mu samoizolaciju zaključno sa danas. Od sutra ne mora biti u izolaciji. On će svejedno ostati u samoizolaciji do kraja tjedna.
- ja se trebam javiti svojoj doktorici ako budem imala simptome
- on se više ne treba testirati jer će mu testovi vjerojatno biti pozitivni još tjednima. To su lažno pozitivni testovi.
💔💔💔
Sortiraj odgovore
Najstariji