Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    18. Siječanj 2021. 18:38

Teja1408, juhuuuu. Super za dobre vijesti. NIPT ne radiš?

Leia2.0, da, ljudi znaju biti glupi sa komentarima. Pogotovo kad krenu - nisi normalan što još nemaš dijete, sad će ti biti puno teže odgajati dijete, star si, imat ćeš xx kad dijete bude imalo yy blahblah. Da, evo idem u vremenoplov, vratiti se u 25 i onda ću roditi. Pritom još i ne komentiraju da će nam biti teško začeti (jer to je barem lako kod normalnih žena, što, zar s tobom nešto ne valja??), nego se sve svodi na to da onda kukaju kako je njima teško jer su postali roditelji sa 30 a to je teška starost. 

Slee, meni su svi rekli da je 2dc idealno.. kao, ako ne uspijem na 2dc, onda neka radim na 3dc, nakon toga je kasno. Ne znam zašto.
    Što se ovog za potrudit se za bebu tiče,  
    Uterus napunjen bebom 
    Pišam 

TirelessIvy,  razumijemo se. Isto 20 godina, ne ide, ako ne budemo imali, dobri smo si i ovakvi. Nama srećom ne komentiraju, većina ljudi misli da ne želimo djecu i to mi je OK. Ne volim kad me se ispituje.

ericaa, možda mi ne znamo zapeti za spolovilo? 

manemoj, super si im rekla 

💔💔💔

18. Siječanj 2021. 18:44

Mene stavrno nikad nitko ne pita 😳.... ne znam jel me itko zapravo i pitao... Sama sam rekla najbližim prijama kad sam saznala da ne ide i to je to.

Ruska1986
    18. Siječanj 2021. 18:47

Nadalica

Grlim vas sve na najjace ❤️❤️❤️ Da, pola zivota mi je odnijelo cekanje dok nismo saznali za sacicu tih spermica ali eto prodje sve.. nego na koga li je ova ?https://ibb.co/ysFtPZh

Jao, kakav  🐭 💜❤🥰😍

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

Marita_07
    18. Siječanj 2021. 18:55

anchy321

Povraća mi se od pitanja a sta vi čekate (inace smo u vezi 10 godina)…u zadnjih par mjeseci u nasem blizem krugu ima tolko trudnica i malih beba da stvarno nemam volje s nikim se druzit jer znam kakva nas pitanja cekaju..a na ono pa dobro mladi ste trebate se opustit i ne mislit na to dize mi se kosa na glavi momentalno..ok evo opusteni smo i sad ce MM magično imat odličan spermiogram i cim me pogleda bit ću trudna 🤯😵

Sunny izgleda muski to teze podnose da je u njima problem..mi smo rekli samo roditeljima i to onako jedva…on jednostavno ne želi pogotovo dok jos to nista nije sto posto potvrđeno

anchy123 totalno te razumijem kad me netko pita:
    -jel imate djecu?
    -Nemamo!
    -a šta čekate??
    - Neku budalu da to pita pa da počnemo da se je**emo to nas pali!

Evo malo da se cure nasmijete i da znate kaj ćete rec drugi put kad vas netko pita 😄😉.

Smatram da je to intimno pitanje koje boli za bilo koga pitat ako je prošlo dosta vremena. Moj problem znaju par bliskih prijatelja, da ne pričam da svi imaju djecu, neke su ostale trudne odmah,jos sam teta čuvalica u slobodno vrijeme... pa je ljudima još više čudnije što nemam svoje. 

👩‍🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
    👨‍💼 43.g., sve uredno.
    7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
    7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
    3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
    3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
    6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
    4./25 aspiracija 4 oocite, nema oplodnje 💔

Meto
    18. Siječanj 2021. 18:56

Nadalice misic mali❤️😍 Ljubi je Meto😘
    taj pogled kao je sad kad mtb bude citala i bacala jacmence jedan po jedan na nas😂😂😅😳
    Slee meni nije smijesno to za parove koji se nisu namucili za bebu.. ja sam u istoj situaciji.. moja frendica kad mi prica o svojoj djeci ja samo cekam da prebacim temu, znam da je ruzno al me ne zanima i onda ne spavam po noci jer kako mogu tako misliti, pa frendica mi je, volim ju i tako u krug.
    Jedino se zapravo veselim ovdje tu curama koje prolaze iste stvari kao mi.. ❤️ 
    Sunny, anchy navijam na najjace🤞🤞🍀
    Tirelessivy svaki put kad pises ja se osjecam kao da sam ja pisala😘

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Lucyinthesky
    18. Siječanj 2021. 19:01

Leia2.0 super za stanice i bome luda priča sa buđenja 😁Držim ti fige za dalje 🤞
    Teja1408 lijepe vijesti, takve volimo ❤️
    Nadalice, a bome nas razveseliš ovakvim fotkama 🤩
    Sunny i anchy držim vam fige da se ipak proberu neki spermići, ma moraju 🤞🤞🤞
    MTB odlično za briseve, znamo koliko je to bitno, a bit će i ostalo ok. Nisam na kraju niš skužila, ti sad u sljedeći postupak ideš u Ivf ili?

🧍‍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
    🧍‍♂️42-od astheno-normo
    1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
    2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
    4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
    5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
    6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧

Anči 💕
    18. Siječanj 2021. 19:03

Rita to sam jednom i rekla poznanici 😂🤯🤯 taman vidjela na fejsu neko stavio takvu sliku i mi na kavi i ona onako jaoo pa kad ce beba sta cekate i ja joj to kazem..MM mi je reko da nisam normalna al ona vise nista ne pita 😂
    Dosta sam ppstala bezobrazna s odgovorima jer stvarno mislim da se to nikog ne tiče...ali ono kad mi kazu da se uhvatite posla vec bi imali djece daj si pogledajte na internetu kak se to radi ako ne znate 🤮🤮🤮🤮🤮

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

manemoj
    18. Siječanj 2021. 19:15

Rita_55

anchy321

Povraća mi se od pitanja a sta vi čekate (inace smo u vezi 10 godina)…u zadnjih par mjeseci u nasem blizem krugu ima tolko trudnica i malih beba da stvarno nemam volje s nikim se druzit jer znam kakva nas pitanja cekaju..a na ono pa dobro mladi ste trebate se opustit i ne mislit na to dize mi se kosa na glavi momentalno..ok evo opusteni smo i sad ce MM magično imat odličan spermiogram i cim me pogleda bit ću trudna 🤯😵

Sunny izgleda muski to teze podnose da je u njima problem..mi smo rekli samo roditeljima i to onako jedva…on jednostavno ne želi pogotovo dok jos to nista nije sto posto potvrđeno
    anchy123 totalno te razumijem kad me netko pita:
    -jel imate djecu?
    -Nemamo!
    -a šta čekate??
    - Neku budalu da to pita pa da počnemo da se je**emo to nas pali!

Evo malo da se cure nasmijete i da znate kaj ćete rec drugi put kad vas netko pita 😄😉.

Smatram da je to intimno pitanje koje boli za bilo koga pitat ako je prošlo dosta vremena. Moj problem znaju par bliskih prijatelja, da ne pričam da svi imaju djecu, neke su ostale trudne odmah,jos sam teta čuvalica u slobodno vrijeme… pa je ljudima još više čudnije što nemam svoje.

Hahahahhahahahahaha ovo je vrh!!!!

👱🏻‍♀️35 🧔🏻33
    Ja-neprohodan jajovod, endometrij se ne zadebljava dovoljno, On-savrsen
    Godina dana pokušavanja
    10/2020 IVF Podobnik- rekovelle, orgalutran, cikla i ananas.. beta 0.100
    12/2020 FET beta 0.100
    02/2021 FET decortyn, intralipidna infuzija, estrofem, duphastone. 13dnt beta 1157, 17dnt beta 4407
    5+5 ❤️
    6+5 veliki smo 1.07cm ❤️
    url=https://lilypie.com]

Sara 🌸
    18. Siječanj 2021. 19:18

Ja moram malo prokomentirati na tu temu iako nikog bliskog nemam tko prolazi što i vi.
     No isto tako, ne pilam baš nikog ni sa svojom trudnoćom osim ako neko ne pita . Baš san nekidan išla sa prijateljcom na kavu koja jednostavno ne želi imati djecu, ona i njen muž otvorili neku malu slastičarnu, uživaju u tome i planiraju budućnost i putovanja i svasta nesto. Vratila se ja sa kave, pita mene muž da jesan li pričala o bebanu, a ja ono: 👀 ne. Nit je ona pitala, nit se meni samoj od sebe priča o tome i skroz san te dvi ure zaboravila da san trudna. Imale smo 100 drugih tema za proć i baš pokušavam bit obzirna u društvu drugih imali-neimali dice.
    Ja sam se ovdje nekako uvalila da saznam šta više informacija, jer volim znat pomalo o svemu, posebice o ovim temama, ne želim past s Marsa ako ikad dođem u situaciju da se nađem sa nekim tko se bori kao i vi pa da prospem komentare ili pitanja vrijedne jednog šamara. A najvise me potaklo to šta mi je sestra od 23 god nedavno dosla sa gin pregleda gdje joj je doktor (Palada u Cita) ustanovio PCOS. A ona mrsavica, aktivna sportasica vec 16 godina. Kad sam guglala simptome pcos-a, nisan je bas pronašla, al ako je on tako rekao, onda je valjda stvarno tako. Njoj je odma naglasio da nista ne gugla, a i to je bila prva moj odgovor kad mi se javila sa tom viješću. 
    I otad vas pratim, jer možda moja sestra nece imat nikakvih problema pri zacecu danas/sutra 🤞🏻, a možda i hoce ko u npr Sanjich. Želim skupit informacije da ako bude potrebna borba za bebesitu da uz svog momka/muza ima i sestru koja zna o tome i koja ce je moc podrzat i bar povrsno znat o cem prica kad mi kaze bilo sta vezano za MPO. Ne umisljam filmove, jednistavno volin znat, a sad imam dodatni razlog. 
    A i pratim i moju Sanjich koja mi je jos sa lh trakica postala draga. 🧡
    A i nije da vi niste kul 🥰

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

18. Siječanj 2021. 19:18

Maslacakxx samo da te utjesim, upadam na zadnju stranicu. Imam prijateljicu kojoj je amh isto bio oko 4, imala je i ooeraciju endometrioze jajnika, nakon tog mjerenja amh, moguce da joj je nakon op jos nizi. I lani je rodila, prirodna trudnoca. Oko 4 god se nije oazila ali kako nije bila u braku nisu forsirali ivf. Ovdje se vec bezbroj puta pisalo o niskom amh, on nista ne garantira i ne bih ga nazvala dijagnozom, kao ni normalan amh. Jednostavno nemas bas srece, kao vecina nas tu. 
    A sto se tice trudnoca u okolini, ja sam vec navikla da svi po planu rade djecu. Cak isplaniraju u kojem mjesecu zele porod. Bude mi malo krivo kako se meni nikad nista ne poklopi, a s druge strane i malo smijesno koliki baksuz u zivotu mozes bit😂😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.