Cure s ponavljajućim biokemijskim trudnoćama i spontanima nemojte nikad prihvatiti objašnjenje da uzrok za biokemijske i rane spontane ne može biti trombofilija. Sad sam opet pričala s frendicom (malo detaljnije) oko njene situacije…2 biokemijske, 2 blight ovuma i jedan missed ab. Uzrok trombofilija, blaga mutacija mthfr. Tek kad je na preporuku jedne dr krenula piti aktivni folat+b12 metilcobalamin 2 mjeseca prije i tijelo cijele trudnoće, iznijela je trudnoću bez problema.
Eto čisto da imate i ovu info, možda nekom bude korisna🙂
Hvala na ovome Olivera. Tražila sam po netu koju prenatal terapiju uzimati pa sam naišla na slične komentare po forumima.. Na kraju sam samo zaključila da je važno da je aktivna folna, pa aktivni B12, pa sam se opet pogubila... Onda kada sam usporedjivala prenatale, toooooliko su različiti za popi* Jedan ima cink, drugi željezo, pa jedan ima omegu drugi ne... Onak, za poludit. Ugl. zato sam bila pitala za za IMPRYL neki dan.. On ima aktivnu folnu i B12...
oharascarlett14@gmail.com
MTB zgodni snovi
TM ima zanimljivo sljaku u tvojim snovima
oharascarlett14@gmail.com
Ruska 1986 bebica je preslatka 💕 imate već ime?
Flower, kako si ti? U bolnici si? Ima šta novo?
Stanje je stabilno. Primam terapiju za razrijeđivanje krvi i dexametazon za sazrijevanje pluca tak da smo spremni u bilo kojem trenutku. Iako profesor i dalje kaze da cemo se potrudit da izdrzim do sredine iduceg tjedna kad navrsavam punih 36tt. Iskljucivo moram lezat na boku, minimalna kretanja i bez sjedenja jer mi automatski pocinju naoticat stopala. Guramo dan po dan, pa nek nam je sa srecom ❤️🙏
Ruska 1986 bebica je preslatka 💕 imate već ime?
Flower, kako si ti? U bolnici si? Ima šta novo?
Mi se nismo nesto puno mislili… u razmaku od 6 mjeseci je meni prvo mama umrla pa onda muzu tata. Tako da je bilo il po njegovom tati Nikola za decka, ili po mojoj mami.. Moja mama se zvala Kata, ja sam htjela Kaja(to mi se ime bas uvijek svidjalo) ali muzu nije pa smo napravili kompromis Katarina pa nek ju skraceno zovu kako ko zeli 😊
Aaaa...ovako smo se i mi dogovorili, s tim da sam i ja malo promijenila mamino ime
Leia2.0, želimo prekinuti da se ne trujemo hormonima nepotrebno i da ne odgađamo na taj način menstruaciju. Ja sam protiv toga da se prekida s terapijom prije bete, za svaki slučaj. Ali ako je 13 dana nakon aspiracije (10dnt trodnevnog ili 8dnt petodnevnog) beta negativna, to je to i nema smisla još 10 dana uzimati hormone.
Što se tiče vraćanja - jednom kad su smrznuti ista je šansa ako ti vrate dva odjednom, ili u dva puta po jedan. Jednako zametaka će se uhvatiti ako se imaju uhvatiti, samo u drugom slučaju ideš na rate. Za one koji žele blizance, onda je opcija dva odjednom privlačnija- brže znaju na čemu su.
Ako nisu smrznuti, a klinika ih odbija smrznuti treći dan, veća šansa je vratiti dva odjednom jer neki zametci koji bi uspjeli u mami, propadnu u posudici pa im na taj način daš šansu. Doktori/embriolozi su uvijek ok s tim da vratimo 2, pogotovo starijima.
Hvala na detaljnom pojašnjenju
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
MTB san vrh!
inace kad smo kod snova nije da vjerujem u te snove ili sl. sranja ali fascinantno mi je kako evo vec 3. godine 0-24 mislim o trudnoci i sl. a nikad nisam sanjala niti da sam trudna niti da imam dijete a inace uvijek sanjam nesto sto me okupira ili sta vidim/cujem ....beba ne zeli nikak ni u san a kamali u trbuh
OGTT narucena sam ovaj tjedan za tu pretragu inace moram ic na Merkur jer tamo jedino rade taj neki prosireni test koji dr. zeli a prosli put kad sam bila imala sam bas "super" iskustvo gdje se tipican primjerak "babe na šalteru" nakon sto sam uredno odcekala svoj red 45 minuta izderao na mene da ja NISAAAAM trudnica i da se ja moram naruciti za tu pretragu i da se samo trudnice ne naracuju za taj pregled -.-
ugl. znam cure koje nisu imale uredne nalaze ali odrzavaju pod kontrolom situaciju s odredenom terapijom pa ako nekom i nije to ok mislim da nije velik problem...
SLUZ ne znam tko je pisao da se boji ali sigurno ako nemas sluz ovaj mjesec ne treba znaciti da nije bila ovulacija...prosli mjesec sam npr. i ja bila sigurna kao da nista od ovulacije prvi put valjda u ove 3 godine i nisam uzela brevactid ali sam svjedno isla provjeti p4 i pokazao je da je ovulacija bila tako da koliko god mi se cinilo e sad znam svoje tijelo- nemam nista pojma ocito!
Sanjich žao mi je ali ako se i ipak pokaze da nista od ovog mjeseca skoncentiraj se na dva smrzlica koji te cekaju :D
♀♂ 30 g.
nadanja za + cca. 3 god
ja- visok prolaktin, on- oligoasteno.
Sanjich znam koliko je grozno vidjeti bijeli test,ali jbg,šta se može,pričekaj još dan dva i ponovi,pa ako bude opet,ideš ti po svoje pingviniće i bit će to super
flower drži se,super mi je što nam se javiš.
Ruška1986 ova tvoja mala gimnastičarka je divna,koja super fotka A ovo za cijene,e pa stvarno su ga pretjerali,ali ono baš...
A žena od dr.Š ,e pa to je ona za koju od prvog dana pričam da mi je turbo antipatična,baš mi nije sjela.MM kaže da je njemu ok,ali on nije mjerodavan
🧍♀️37-AMH 28 pmol/L, sve ok
🧍♂️42-od astheno-normo
1.Ivf stimul. Menopur, Elonva, Orgalutran-10/19-transfer petodn. -beta 0, nema 🐧
2.i3. prirodni ciklus-bez transfera
4.Ivf stimul.Rekovelle - 05/20-sve stanice nezrele, bez transfera
5.Ivf stimul.Puregon, Menopur, Orgalutran- 11/20-transfer 2 trodnevna, bez uspjeha, nema 🐧
6.stimul.Gonal,Cetrotide-04/21-2 trodnevna,beta 0, nema 🐧
Sanjich zao mi je. Zvuci mi kao dobar plan da to jos potvrdis ili opovrgnes s betom i konzultacija s dr prije prekida terapije! I glavu gore, sve je to dio statistike. Kao i uspjeh eventually!
Cure da vas pitam, zasto zelite sto prije prestati s utricima kad je test negativan? Sto nam oni rade?
I odmah jos jedna bomba, kad kazete da cete vratiti dva smrzlica - da li su vas dr / embriolog savjetovali ili jednostavno mislite da su vece sanse?
Uglavnom se s njima prestaje kako bi se što prije dobila menstruacija,a i kako se tijelo ne bi bez potrebe više trpalo hormonima.Ja sam nakon oba transfera dobila mesntruaciju pod utrićima i svim ostalim lijekovima puno prije dogovorenog termina za vađenje bete,tako da ni to nije pravilo kod svih.
Vezano za vraćanje zametaka.Mi smo prvi put vratili 1 (nismo više ni imali),ali i da smo imali i htjeli 2 ne bi mogli jer ta klinika ima(bar je tada imala) pravilo da ne vraćaju više od 1 čak i ako tražiš jer imaju stav da taj drugi ometa implantaciju prvog ili tako nešto.
Sad zadnji put smo vratili 2 na preporuku biologa,ali to je druga klinika.
Zanimljivo... dakle,, svatko svoju politiku ima. Mi smo nekako stava da ćemo vraćati jedan (ako uopće bude za birati). No, ako mi dr / embriolog preporuče vraćanje dva, onda ću razmisliti i o toj opciji. Svakako je mislim dobro biti upućen na vrijeme, jer se tamo više manje sve događa na licu mjesta, ovisno kako su se razvili embriji taj dan.. uh...
💁🏻♀️35 g., AMH 32 PCO like
💁🏻♂️40 g., astenozospermija
1. IVF 1/21, kasni OHSS 8dpt , blighted
2. FET 9/21 - beta negativna
3.IVF 11/21 1 blastica - FET 12/21 = blighted
4. sreća 🍀🌈🌟 prirodna trudnoća 🐣🌈☀️
13dpoß116⚡️15dpoß307💫17dpoß692🌟19dpoß1566
🍬🦄🧸🌈 nifty uredan💜🧸🐣🌈
Sanjich znam koliko je grozno vidjeti bijeli test,ali jbg,šta se može,pričekaj još dan dva i ponovi,pa ako bude opet,ideš ti po svoje pingviniće i bit će to superflower drži se,super mi je što nam se javiš.
Ruška1986 ova tvoja mala gimnastičarka je divna,koja super fotkaA ovo za cijene,e pa stvarno su ga pretjerali,ali ono baš…
A žena od dr.Š ,e pa to je ona za koju od prvog dana pričam da mi je turbo antipatična,baš mi nije sjela.MM kaže da je njemu ok,ali on nije mjerodavan
Ma nisi jedina... Bas onaj lazni smjesak, a faca ides mi na zivce. 😂😂 mislim, zena radi svoj poso, al nikome ne sjedne. Kod ostalih nema tog fejk smjeska. I kad se probas nasalit, gleda te ko da nisi normalan 😂😂 Al nekako najmanje kontakta imam s njom... I onda dodje kad treba naplatit bas 😂😂
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Sortiraj odgovore
Najstariji