Leia2.0, hvala na popisu.
Mene baš živcira što ne postoji jedinstveni popis pregleda, pa sam ja morala kopati po svuda i skupljati sva moguća iskustva da vidim što žene inače rade. OKP
Sad sam na samo nekih 40-50 ampula krvi, budem išla na transfuziju poslije.
Tiki, samo čuvaj sebe i bebu.
Lala1982, imamo dogovor
Jele83, super da si se javila. Koliko si ti sad trudna? Držimo fige da se u obje vrećice vide EO na idućem pregledu.
Ludakopatka, nećemo se vrijeđati. Ja pa da ne bih bila dovoljna.
Inače, u svojoj ulozi zapisničara, podsjećam te da su ti ostale točke 5 i 6. i onu priču gdje ste odlučili ne posvojiti. Puno ti hvala na svim detaljima, sve sam si prekopirala.
💔💔💔
Ludakopatka hvala puno, ja sam odavno za posvojenje, ali muž malo šteka, boji se bi li mogao voljeti tuđe dijete. No, godinama pričamo o tome i već sam zvala prošle godine u lipnju Adoptu i Drugi način da se zapišem za školu. Na kraju odustali/prolongirali radi mog zdravlja, jer sam trebala na tešku operaciju u Austriji. Mislim da nemam što više čekati, dok se to sve pokrene, neću se okrenut i imat ću 40. Hvala neizmjerno na svim savjetima. Nadam se da ćeš tu i tamo škicnut ovaj forum, ili mi ostavi neki mail, da te mogu kontaktirati kad krenemo u to. Jako bi mi značila podrška od nekog tko je to svježe prošao. ❤️
Ovako, i ja sam se toga bojala, i ja sam se pitala da li ću moći voljeti odmah to dijete. Mislim, naravno da ću ga voljeti, ali ono odmah, kako, kako kad ti to izgleda kao neka nametnutna emocija. To je sve normalno. Pogotovo za muške. Pa znam mame koje svoje rođeno dijete gledaju i nemaju neke prejake emocije odmah po rođenju, pa su se pitale šta nije u redu s njima i osjećale su se grozno. Emocije se ne mogu kontrolirati ili narediti, one se jednostavno dogode. Zato je tu školica, da vam pokaže kako se nositi sa emocijama, svojim i djetetovim, lošim i dobrim stvarima.
Meni isto nije bilo jasno kako ću ja znati koje je moje dijete. Jel nije svako dijete za vas, kao što i vi nećete biti roditelji za svako dijete. Pa sam pitala prijateljicu koja je posvojila, ono, kako si znala. Rekla mi je da je jednostavno to osjetila, da mi ne može objasnit, da ću sama morati to proći, i da ću jednostavno znati. I samo se nasmijala.
I šta se dogodi?
Idemo mi na razgovore, usporedo sa mpo, nekako na svim tim razgovorima ja osjećam da to nije to, MM pita pa šta je, ja mu kažem ovo nije naše dijete. U tim slučajevima mi je i nekako laknulo šta nas nisu odabrali. Čudno sam se osjećala jer kao ono, trudiš se i sve, a onda ti lakne kad te ne odaberu. Neobjašnjivo.
I dođe poziv za našu curku, samo poziv na razgovor, kao i svaki put do tada. Ja poklopimo nakon dogovora s njima... I počnem plakati... Plakati kao kišna godina. MM me gleda u čudu i pita me pa kaj ti je... A ja mu kažem to je ona... Naša curica... Ona koja treba doći. Plakala sam puna tri dana, u dućanu, za vrijeme posla, nakon posla. Nisam ništa znala o njoj, znala sam samo da je to ona... Ona koju sam čekala... I dok sad ovo pišem, nasmijem se kao što se nasmijala moja prijateljica meni kad mi je objašnjava la, a ja to nisam mogla tada razumjeti.
10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4
Leia2.0, hvala na popisu.
Mene baš živcira što ne postoji jedinstveni popis pregleda, pa sam ja morala kopati po svuda i skupljati sva moguća iskustva da vidim što žene inače rade. OKP
Sad sam na samo nekih 40-50 ampula krvi, budem išla na transfuziju poslije.Tiki, samo čuvaj sebe i bebu.
Lala1982, imamo dogovor
Jele83, super da si se javila. Koliko si ti sad trudna? Držimo fige da se u obje vrećice vide EO na idućem pregledu.
Ludakopatka, nećemo se vrijeđati. Ja pa da ne bih bila dovoljna.
Inače, u svojoj ulozi zapisničara, podsjećam te da su ti ostale točke 5 i 6. i onu priču gdje ste odlučili ne posvojiti. Puno ti hvala na svim detaljima, sve sam si prekopirala.
MTB, ja gledam na to kao ti sama jedna nisi dovoljna, pa mora doći još jedna, dvije, tri tebe male(tvoje dječice❤️) 😅😅
A što se tiče točke 5 i 6,tu nema nekih savjeta osim biti svoji, pozitivni, putovati po zemlji na te razgovore i probati malo i uživati u svemu tome.. Npr, napravit si izlete i posjetit znamenitosti grada ako vas put nanese tamo gdje još niste bili.
A kad dođe trenutak kad vam kažu da ćete postati roditelji, šta da kažem... To je kao da ti prođe punkcija, transfer, čekanje bete, pozitivna beta jedna, druga treća, prvi uvz, drugi uvz, cijela trudnoća i porod u jednoj toj sekundi. Kad vam kažu, postali ste mama i tata... Nema tu nekog savjeta😅...
A onda kad smo se zahvalili i rekli da nismo za to je bila ona priča kad su nas zvali za tek rođenu bebu koju smo odmah trebali udomiti, za koju se mama odrekla ali tata je bio nepoznat faktor, te smo zaključili ako postoji i najmanja mogućnost da nam uzmu to dijete, da ipak to ne možemo jer bi nas to dotuklo.
10 godina borbe, 15 postupaka, 15 transfera, nikad FET, dvije prirodne vanmaternične trudnoće, jedna IVF biokemijska trudnoća. Mpo odustanak, tijelo je reklo svoje. Ipak na kraju dolazi sunce i postajem mama najljepšeg anđela na svijetu❤️
Korisni info za posvojenje na str 1575 do 1577,i dodatno od 1581 do 1584 vol. 4
Ludakopatka, ok, ok, prihvaćam ovo objašnjenje. Maštam o troje, ali pokušavam biti objektivna radi godina i svega pa se tiho nadam dvoje, a čekam da počne dolaziti ovo prvo, mamicu mu ljubim.
Iako vjerujem da put nije bio lagan, baš volim ovaj tvoj sretni završetak sa svojom prekrasnom bebicom. Mislim da nije slučajno da sam u nekoliko tjedana čula nekoliko lijepih priča o posvajanju, možda se i sama uputim tim smjerom uskoro, neovisno o tome hoće li nam uspjeti dobiti ovo "umjetno dijete".
💔💔💔
Forum bas divno funkcionira napokon i neka tako ostane uvijek i kad mi sve budemo trudnice i mamice da se nadje opet jedna mtb koja ce ga drzat ovako zivim i pozitivnim ❤️🌟
Zar ja idem negdje? S obzirom da optimistično želim više djece, ja sam se ovdje nastanila za idućih par godina
Ja znam da kad dodje baby svu paznju i ljubav ces usmjeriti na nju tako da ce sigurno neka Mom To Be preuzeti vodstvo makar privremeno dok se ne bacis na drugo 😊🍼🍼🍼 ne bi nikome htjela da se bas tu udomaći previše
Aurora procitala sam na preskok jer ovdje se svaki dan toliko toga natipka da je nemoguce pratiti 😂 pogotovo oko praznika kad nisam na mobitelu toliko,u svakom slucaju skuzila sam da su ti konacno rekli nesto pozitivno,da moze biti dobro,beta raste,sad je 450!! Drzim ti fige od srca i vjerujem svim bicem da je to vase cudo!! 💞🙏
Drugim curama,sretno i u 2021.g jos jednom 😉😘
💁♀️ 1989 g. 💁♂️ 1988 g.
ja- endometrioza, miomi, 4 operacije
1. IVF prirodni 12/2020.-prazan folikul 🚫
2. IVF stimulirani 3/2021- 15🥚 , 6× 🐧 freeze all
1. FET- 10/2021. ❌
2. FET - 11/2021. ❌
3. FET- 4/2022. ❌
4. FET- 10/2022 ❌
5. FET - 11/2023 💙
Lala1982 crtica se pojavila jos u staroj, u Novoj je počela lijepo tamniti, hvala ti❤️ I ja očekujem da se pojavi još plusića i crtica i lijepih beta da se skupa veselimo🙏🙏❤️❤️A vjerujem da će ih biti❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pozdrav Any, da te pitam za ovaj postupak u 12mj u kbc Split da li si plaćala lijekove, jer su rekli da ih više nemaju za postupke
🧔1990.,spermiogram dobar
👩🦰1982.,oper.mioma12.2017g, Amh prije operacije 7.2017g.9.49 a posli 9.2018.,7.40
2018.1mj.prirodni,jedna 6st, beta 0
2018.3mj.stumulirani,9 jajnih st., vraćena 3st i 4st, beta 0
2019.7mj.8 stanica, vraćene dvi 8st,u 10tjednu miss. ab
2020.7mj,Amh 5.68.dobili 3j.s,vraćena jedna 4st, miss ab. u 10.tj,nalaz sindrom down
2021.2mj.,8 stanica, 7 oplođeno, 3 blatociste, 2 vraćene, 1 zamrznuta, beta 2.3
Fet 29.5.blatocista,PUPO❤️Beta 11.6. neg 0.2
Aurora vjerujem molim i navijam da ce biti ok🙏❤️ obavezno javi sutra
Mtb ono o kupusu umrjeh od smjeha🤣🤣
Ludakopatka predivna prica i pre dobre informacije👌💪
Evo da vas nasmije ja krenila u prirodnjak sinoc je pao prvi keksic😂😂 nakon dugo vremena i svega...
I bas mi je trebalo dugo da se opustimo i da se prepustimo i druge osobe odmah bilo je suza i smjeha ali borimo se idemo dalje i vjerujemo njemu🙏 vjerujo u cuda i maleno nase dolazi doci ce jednom hoce mora vjerovat cu u to vjerujem u to i to cu sebi ponavljati svako dan vecer,jutro podnee 🙏❤️
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Marta82, bila im je situacija da su bili bez lijekova, ali su ih do kraja 11mj dobili. Tako da sam pričekala i baš na vrijeme su stigli pa sam počela s postupkom.
Ja: 35, AMH:5.13 pmol/l; On: 43,dg: Nor do Asth;
1g prir, 3g MPO;
KBC Split
8/18-AIH❌
10/18-AIH❌
8/19-AIH❌
10/19-AIH ✅,missed ab, kiretirana
8/20 IVF: 3js,2 opl,ET 2 trodnevna, ❌
10/20- planiran prirodni IVF, prsnuo F, AIH, ❌
12/20-IVF: 7js, 6 opl,ET2 blastice,✅🍀Harmony✅stize princeza🥰🙏
Cure, jel koja od vas imala temperaturu na pocetku trudnoce (biokemijske, normalne, vanmatericne, bilokakve...)? Imam vec par dana 37.1, a ne vjerujem da je korona jer sam doma od transfera i vidim se samo s najblizima, nitko nema simptome. Il mozda zato sto se menga oce probit a utrici joj ne daju 🤔Sutra bolje i da ne spominjem to u bolnici jer ce me otjerat van 😂
👩 33, AMH 61.8, PCOS nalik, zavaljena maternica, Crohnova bolest (formirana kolostoma)
🧔 35, sve ok
Prirodno pokusavali kroz 3g ali s povremenim pauzama zbog moje bolesti.
1.) 10/20 - AIH, neuspjesno
2.) 12/20 - 4 js, ET 1 blastice, 3🐧blastice
A) 12/20 - ET, blighted ovum, čišćenje tabletama
B) 05/21 - FET, beta 0
C) 11/21 - FET, beta 0
D) 04/22 - FET, beta 0
3.) 05/22 - 10 js, 4 blastice, freeze all
Sortiraj odgovore
Najstariji