Potpomognuta oplodnja vol. 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    AuroraB
    16. Prosinac 2020. 09:26

Kičma me malo manje boli, a dolje osjećam nešto poput laganih laganih grčića, to je počelo rano ujutro i sada se smirilo. Čekam da mi se jave iz klinike da vidim da li je stanica preživjela, ali ne polažem previše nade u to...😏

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

Seny
    16. Prosinac 2020. 09:27

Da li postuoak  HSG prohodnosti jajovoda odma i rjesava problem ako su jajovodi neprohodni ili ako su jajovodi neprohodni kako se rjesava taj problem?

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

Teja09
    16. Prosinac 2020. 09:30

Seny, ono što sam ja čula jest da ako postoji neka mala priraslica odnosno zapreka, moguće je da će se riješiti pretragom. Tada navodno i pretraga malo zna boljeti. No, ako je jedan jajovod ili su oba neprohodna, koliko ja znam nema tu lijeka, nego se odmah ide na IVF. 

👩‍🦱 28 - PCO, anovulacija
    🧔 31 - sve u redu
    Pokušavamo od 09/2019.
    12/2020. TO - Betaplus, Letrozol
    18.12.2020. B-HCG 303,6

• T_Ivy
    16. Prosinac 2020. 09:34

Seny zavisi sta je uzrok neprohodnosti. Ako je neki polip ili nesto relativno jednostavno onda ce ti to otkloniti direktno kod HSG. Ako je nesto komplikpvanije onda ce ti doktor to reci i videce da li se uopšte isplati da se radi bilo kakva intervencija. Ako je jedan jajovod prohodan, a drugi nije i prilikom HSG to ne moze da se sredi, uglavnom doktori ne preporučuju operaciju ili dalje intervencije jer postoji drugi koji jeste. Ako su oba neprohodna zbog neke komplikovane stvari, recimo uznapredovane edometrioze često se savetuje direktno IVF i ne ide se na rizik intervencije. Ipak jako cesto se zacepljenja rese i HSG-om

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Pami
    16. Prosinac 2020. 09:39

Miss dobro sam, nemam neke tegobe. Bole me cicke i jučer me i ujutro i popodne baš neka mučnina uhvatila, ali to je sve.. ne znam ni sama dali je to dobro ili loše kad pročitam koje vi simptome imate, ali vjerovat ću da će biti ok.. krajem tjedna ću zvati doktora pa se nadam da ću na uzv sljedeći tjedan. 

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

Seny
    16. Prosinac 2020. 09:40

TirelessIvy

Seny zavisi sta je uzrok neprohodnosti. Ako je neki polip ili nesto relativno jednostavno onda ce ti to otkloniti direktno kod HSG. Ako je nesto komplikpvanije onda ce ti doktor to reci i videce da li se uopšte isplati da se radi bilo kakva intervencija. Ako je jedan jajovod prohodan, a drugi nije i prilikom HSG to ne moze da se sredi, uglavnom doktori ne preporučuju operaciju ili dalje intervencije jer postoji drugi koji jeste. Ako su oba neprohodna zbog neke komplikovane stvari, recimo uznapredovane edometrioze često se savetuje direktno IVF i ne ide se na rizik intervencije. Ipak jako cesto se zacepljenja rese i HSG-om

TirelessIvy i Teja09 hvala vam cure...evo danas u 11h imam HSG 🙈🙈 Malo se bojim, ali rjeset cu i to 🙈🙈😁😁

Ja 37.5🙋‍♀️ On 37🙋‍♂️
    Godinu dana pokusavanja
    23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
    10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
    AMH 11.6 pmol/L
    11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
    9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
    16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝

MISS
    16. Prosinac 2020. 09:44

Pami

Miss dobro sam, nemam neke tegobe. Bole me cicke i jučer me i ujutro i popodne baš neka mučnina uhvatila, ali to je sve.. ne znam ni sama dali je to dobro ili loše kad pročitam koje vi simptome imate, ali vjerovat ću da će biti ok.. krajem tjedna ću zvati doktora pa se nadam da ću na uzv sljedeći tjedan.

Ma naravno da je dobro, kako smo vec pisale 100 puta pravilo je da pravila nema ..svaka zena je za sebe...blago ti se sta se tako osjecas, mene svaki dan nesto boli i bas sam iscrpljena...prakticki od 11.11 od aspiracije neki bolovi...pa jajnici pa krvarenje,pa grcevi, pa ovo pa ono...nikako mira ..ova bebica me zeza od starta 😂😂 ali racunam da je to sve normalno i veselim se novom pregledu u ponedjeljak! Javljaj svoje novosti i cuvaj se 🥰

👸34🤴38
    06 i 07/20 AIH - neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12 - 5+2 vidi se GV i unutra tockica 🐞👏
    UZV 21.12 -7+4 , imamo ❤️ i veliki smo 1 cm 🐞🙏
    Uzv 29.12 8+5 , veliki smo 2.33 cm❤️
    18.01 Harmony test - It's a boy 💙,nalaz uredan🙏

• T_Ivy
    16. Prosinac 2020. 09:51

Seny

TirelessIvy

TirelessIvy i Teja09 hvala vam cure…evo danas u 11h imam HSG 🙈🙈 Malo se bojim, ali rjeset cu i to 🙈🙈😁😁

Nemoj sa se sekiras. Nije strasno. Ja sam prošla kroz HSG, otklonili su mi dva polipa tom prilikom. I preživela sam 😉 javi nam se kako je prošlo!

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

Pami
    16. Prosinac 2020. 09:58

Miss glupo zvuči ali nekad bi voljela da mene moja zeza samo da znam da je sve ok 🙈 nemoj brinuti, vjerujem da će sve biti dobro. Ishod ionako u ovoj fazi ne ovisi o nama, pa se nema smisla brinuti unaprijed. Šta je suđeno biti će, a ti vjeruj u najbolje 💛 pratimo se... čuvaj se 😘

👱‍♀️- 34,amh 7.0 pmol/l 👦-38 astenozoospermia
    05/18- 10/18- 4 inseminacije
    11/18- prirodni ivf, et 3dn, beta 0
    04/19- prirodni ivf, nema stanice
    1.IVF 06/19 Kbc Rijeka, menopur 150, 1 folikul, 0 stanica
    2.IVF- 02/20, Kbc Rijeka, gonal 150, 2 stanice, ET trodnevnog, beta 0
    05/20- ivf poliklinika, histeroskopija i uklanjanje polipa
    3.IVF 10/20, Ivf Lucinger., gonal 225, 5 stanica, et 3dan..Panorama test uredan,stiže nam dečko 💙

Matkiša 😎
    16. Prosinac 2020. 10:01

Sretno našim curama danas 💗💗
    Seny ja sam išla, prije inseminacije. Boli ko sam vrag, meni nisu uspjeli propuhati. Ne znam koji je uzrok neprohodnosti, trebala sam na laparoskopiju no s obzirom da smo krenuli u Ivf nije bilo potrebe...
    Leoni sestro slatka, kod mene stanje jednako + urino infekcija, dobila antibiotik 🥵 Sad će me očito sve snaći što ne treba... Ima li kod tebe novih simptomčića? 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.