anabelaaaa, dobro nam došla, i još brže otišla. Pročitaj prve dvije stranice teme, sredi potpis i pridruži nam se.
Cure su ti sve rekle, na pregledu ćeš vidjeti koliko imaš folikula i time ćete se dalje voditi. Ovdje ima cura i s manjim AMH koje su ostvarile trudnoću. Samo kreni. Na inseminacije, propuhivanje jajovoda ti se ne isplati gubiti vrijeme - to ima smisla za mlađe cure kojima je to uvod u postupke. Uostalom, šansa na inseminaciji je oko 3 puta manja nego na IVFu tako da stvarno nemaš što razmišljati.
Rita_55, iz pape i briseva ne možeš znati stanje hormona. Sad znaš kakva je situacija. Srećom, još si dosta mlada i krenula si u ovo na vrijeme. Imat ćeš možda manji broj jajnih stanica, ali će biti kvalitetnije pa ti je to dovoljno. Volim ovdje spominjati svijetli primjer iz moje bliske okoline - jedan postupak, 3 oplođene jajne stanice, iz njih došlo troje djece (ne odjednom, vraćali su jedno po jedno).
💔💔💔
Drage hrabre cure,
Nova sam na forumu,nekako je lakše ovo sve prolaziti s vama koje ste sve to prošle…
Da li imate saznanja koje privatne poliklinike su pruduljile ugovor s HZZO za 2021.g.?
Hvala.
Zasto mislis da ti je fsh visok? Meni šeta od 7 do 9, nikad nitko mi nije rekao da je visok. Dok je omjer lh i fsh dobar, to je ok visina za fsh.
Tako mi je rekao ginekolog,prvo mi je bio 11 a sada je 8 na što je rekao da je to puno bolje,ali to ga ne brine toliko kao niski amh. Dok nisam krenula u planiranju bebe nisam imala pojma da imam niski amh budući da nikada nisam imala problema ginekoloških. Uvijek sve uredno, od pape, briseva ma sve 5.
Nemaju brisevi, pape, bakterije, virusi nikakve veze sa rezervom jajnih stanica i sa amh hormonom. S tim se rađas, netko prirodno vec sa 20 ima nizak amh, dok su drugim zenama ni u 40 i nekoj ne opada plodnost. Nekome se fizicki narusi rezerva jajnih stanica npr. cistama i amh padne. Ali nije on toliko bitan dok imas folikula na jajnicima. Ali svakako ti nije za cekanje.
miss super vijesti, bas mi je drago ☺️☺️👏🏼👏🏼
MTB da sto se tiče LH i FSH, meni je kao i miss i Sanjich dr xy to gledao a recimo Dr P u Cita kao ni moja socijalna ginekologica komentirali da je to sve uredno. LH je recimo sad zadnje mjerenje 7.5 a FSH 5, i dr Xy je malo vrtio glavom na to. Da je bolje da je obrnuto. Kao sve ostalo ok, pa sto zbog korone sto zbog tog sto sam naizgled “lakši” slučaj, da se vratim za par mjeseci, tako da sam se štufala već u samom početku..
Pozz zene,nova sam u ovoj grupi.Danas sam preuzela nalaz amh I on iznosi vr.0,053 ngl,vrlo niske vrijednosti.Uskoro ide ginek.palnirali ivf ili potpomognutu zbog mojih god. I malo losijeg spermiograma.Sad se kako brinem da mi je rezerva kako losa I da nece biti moguc niakakv postupak.Jeli neka imala slicna iskustva,molim vas pomozite.Ne mogu cekat pregled.i konsuktacije a dr.
Imam ja takav slučaj, ono što je meni reko gin. da ako je sve drugo u redu a niski amh da treba dulje vremena da dođe do bebe prirodnim putem. Mi smo pokušavali cca godinu dana te se onda uputili na detaljne pretrage. Suprug ima smanjenu pokretljivost spermija pa nam i to otezava. U svakom slučaju ima nade sigurno, mi smo stavljeni odmah na IVF. Samo hrabro i strpljivo. 💪🙂
👩🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
👨💼 43.g., sve uredno.
7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.
anabelaaaa, dobro nam došla, i još brže otišla. Pročitaj prve dvije stranice teme, sredi potpis i pridruži nam se.
Cure su ti sve rekle, na pregledu ćeš vidjeti koliko imaš folikula i time ćete se dalje voditi. Ovdje ima cura i s manjim AMH koje su ostvarile trudnoću. Samo kreni. Na inseminacije, propuhivanje jajovoda ti se ne isplati gubiti vrijeme - to ima smisla za mlađe cure kojima je to uvod u postupke. Uostalom, šansa na inseminaciji je oko 3 puta manja nego na IVFu tako da stvarno nemaš što razmišljati.
Rita_55, iz pape i briseva ne možeš znati stanje hormona. Sad znaš kakva je situacija. Srećom, još si dosta mlada i krenula si u ovo na vrijeme. Imat ćeš možda manji broj jajnih stanica, ali će biti kvalitetnije pa ti je to dovoljno. Volim ovdje spominjati svijetli primjer iz moje bliske okoline - jedan postupak, 3 oplođene jajne stanice, iz njih došlo troje djece (ne odjednom, vraćali su jedno po jedno).
Znam da, rijetko koji gin šalje na obradu hormona ako nije riječ o planiranju bebe. Na prvom postupku sam imala 3 lijepa folikula, 1 oplodena js, endometrij savršen, ali beta 0.Na što je on reko da je uspjeh i ta jedna koju smo dobili tako da idemo dalje...
👩🏫 38.g., niski Amh 2.1 pmol/L,LH 4.1,visok FSH 10, (low responder), dobiveni zametci odlicne kvalitete
👨💼 43.g., sve uredno.
7 IVF stimulirana postupka (polik. IVF), 2 missed ab 💔💔 (medikam.prekid).
7./21. trombofilija,PAI 4G/4G,FV Leiden
3/24.napravljena histeroskopija, sve u redu.
3/24. kariogrami supružnika,sve u redu.
6./24 prekid ET,zametak prestao s razvojem. 1💔
4./25 aspiracija 4 oocite, 1 js oplođena i zrela, no ima više pronukleusa te je izostao normalan razvoj zametka.
Pozz zene,nova sam u ovoj grupi.Danas sam preuzela nalaz amh I on iznosi vr.0,053 ngl,vrlo niske vrijednosti.Uskoro ide ginek.palnirali ivf ili potpomognutu zbog mojih god. I malo losijeg spermiograma.Sad se kako brinem da mi je rezerva kako losa I da nece biti moguc niakakv postupak.Jeli neka imala slicna iskustva,molim vas pomozite.Ne mogu cekat pregled.i konsuktacije a dr.
Pozrav, dobro došla i još brže otišla. Toliki je i moj AMH, ali uvijek dobijem dosta stanica, Brzo nam ti ideć sa teme, ako je problem samo u amh, nemaš nekog problema, spermiogram isto nije problem za IVF. Ostali hormoni su ok?
Kakva je ovo visina amh 0.053? Da nije 0.53? To onda odgovara oko 3.5 pmol
Pozrav, dobro došla i još brže otišla. Toliki je i moj AMH, ali uvijek dobijem dosta stanica, Brzo nam ti ideć sa teme, ako je problem samo u amh, nemaš nekog problema, spermiogram isto nije problem za IVF. Ostali hormoni su ok?
Kakva je ovo visina amh 0.053? Da nije 0.53? To onda odgovara oko 3.5 pmol
meni je ta jedna 0 promakla. ako je 0,053 onda stvarno nemaš šta gubit vrijeme na HSG i inseminacije.
Drage zene.. recite mi izmedju kojih dana ciklusa se radi prohodnost jajovoda?
Ja sam radila odmah nakon menge, cim sam prestala krvariti.
A jel bitan neki odredjeni dan nakon menge ili bilo kada?
Ne.. Cim prestanes krvariti.
Ali narucena sam 17.12. a koliko vidim sutra cu dobit mengu, jer je vec krenuo smedjkasti iscjedak. A trebala sam ju dobiti u utorak. I to ce biti 12/13 dan ciklusa kad cu raditi prohodnost jajovoda. Pa sad ne znam ako nije prekasno 🤔
Prohodnost je najbolje raditi odmah nakon menge jer je tad endometrij najtanji i najbolje se vidi i prolazi kontrast jer buduci da hssg pretraga sama po sebi je tek cca 30 posto točna najbolje se vidi pocetkom ciklusa tj odmah nakon krvarenja no ako si tako narucena onda ne mozes drugacije…
Ja sam isla privatno pa je bilo drugacije.. Uredni brisevi i isla sam odmah nakon prestanka krvarenja tj ja sam njima rekla kad je datum…
I ja sam njima rekla kad ce mi biti prvi dan menge ali eto menga mi je uranila 3 do 4 dana. Isto idem privatno…u polikliniku Skvorc. Nista, zvat cu ih u ponedjeljak i reci da mi je menga pocela ranije pa nek odluce dal ce mi mjenjati termin i ako imaju koji termin ranije slobodan. Ili ce im 13 dan ciklusa biti ok. Joooj kod mene bas nista ne moze biti kako treba 😔😔 napokon sam dobila termin i skupila sve nalaze i sad mi menga urani a svaki mjesec je tocna na sat ne samo na dan 😔😔🙈🙈
To obično tako bude od stresa i svega. Mislim da je definitivno bitno da se obavi prije ovulacije. Ma budu ti sigurno pomaknuli termin 🤞
Hvala ti LUCIJA007
Ja 37.5🙋♀️ On 37🙋♂️
Godinu dana pokusavanja
23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
AMH 11.6 pmol/L
11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝
Ali narucena sam 17.12. a koliko vidim sutra cu dobit mengu, jer je vec krenuo smedjkasti iscjedak. A trebala sam ju dobiti u utorak. I to ce biti 12/13 dan ciklusa kad cu raditi prohodnost jajovoda. Pa sad ne znam ako nije prekasno 🤔
Prohodnost je najbolje raditi odmah nakon menge jer je tad endometrij najtanji i najbolje se vidi i prolazi kontrast jer buduci da hssg pretraga sama po sebi je tek cca 30 posto točna najbolje se vidi pocetkom ciklusa tj odmah nakon krvarenja no ako si tako narucena onda ne mozes drugacije…
Ja sam isla privatno pa je bilo drugacije.. Uredni brisevi i isla sam odmah nakon prestanka krvarenja tj ja sam njima rekla kad je datum…
I ja sam njima rekla kad ce mi biti prvi dan menge ali eto menga mi je uranila 3 do 4 dana. Isto idem privatno…u polikliniku Skvorc. Nista, zvat cu ih u ponedjeljak i reci da mi je menga pocela ranije pa nek odluce dal ce mi mjenjati termin i ako imaju koji termin ranije slobodan. Ili ce im 13 dan ciklusa biti ok. Joooj kod mene bas nista ne moze biti kako treba 😔😔 napokon sam dobila termin i skupila sve nalaze i sad mi menga urani a svaki mjesec je tocna na sat ne samo na dan 😔😔🙈🙈
Znam kako ti je. Meni je prošli mjesec kasnila 10 - ak dana, a trebala sam u postupak. I u međuvremenu završim u samoizolaciji i dobijem koronu. Ovaj mjesec ne mogu u postupak jer bi mi aspiracija trebala biti za Božić, a na VV su na godišnjem. Nadam se da ću u 1mj konačno u postupak i da se ništa neće zakomplicirati.
Tako i meni sve mi se nekako zavlaci i odgadja. Trebamo malo pozitive ubaciti u sve to pa se mozda i sve lagano pokrene😊💖
Ja 37.5🙋♀️ On 37🙋♂️
Godinu dana pokusavanja
23.9.'20 prve konzultacije KBC RI
10./11.12.'20 obavljanje pretraga i prikupljanje nalaza - priprema za IVF
AMH 11.6 pmol/L
11.'20. Ureaplasma😔 - 12.'20. nalaz Ureaplasme negativan 😀
9.12.'20. Druge konzultacije KBC-RI
16.12.'20. Prohodnost jajovoda Poliklinika IVF - oba jajovoda 🔝🔝
Znam kako ti je. Meni je prošli mjesec kasnila 10 - ak dana, a trebala sam u postupak. I u međuvremenu završim u samoizolaciji i dobijem koronu. Ovaj mjesec ne mogu u postupak jer bi mi aspiracija trebala biti za Božić, a na VV su na godišnjem. Nadam se da ću u 1mj konačno u postupak i da se ništa neće zakomplicirati.
Ja sam imala asimptomatski koronu i kad sam trebala ići u FET nakon 20 dana rekli su mi na VV kad sam zvala da se ne smije dolaziti kod njih 2 mjeseca nakon pozitivnog testa
Kako je meni to sve bilo u 10 mj ,svejedno nisam mogla na FET u 11 om tako da računam da ću uspjeti onda u 1 mjesecu al isto prije dolaska trebala bi se prvi dan ciklusa testirati da bi mogla doći kod njih 3 dan ciklusa..
Možda se što u međuvremenu promijenilo neznam ?
Ja sam ih mislila opet zvati sad kroz ovaj mjesec da vidit imaju li nova koja pravila ..
Sortiraj odgovore
Najstariji