Bok cure!
Evo nova sam ovde… I sve me zanima i potpuno sam se pogubila u ovim porukama i pojmovima…. 38 mi je godina, partneru 46…radimo na bebi malo manje od godine… Mislili smo još malo pokušavat prirodnim putem, al očito ne ide…
P. S… Pratim ovulaciju i sve uz to…
Pa smo razmišljali o MPO… Jer uz sve to se on razbolio i vjerojatno će morat na operaciju, zbog koje poslije od lijekova može ostat neplodan.
Prvo pitanje,
Mora li se bit u braku za MPO?
Koja klinika u St je najbolja?
Kako vi sve to izdržite, ja sam već u panici, a ni krenila još nisam.
Pozdrav
Mi smo se odma odlucili da ce mo ici privatno,a ne u bolnicu ,isli smo u Cito kod dr.Poljaka i ostali smo trudni iz drugog pokusaja,ja ti ih toplo preporucam,da nismo slijedeca opcija bi bio dr. Lucinger.Svak ide di moze i kako mu financije dozvoljavaju,ja nisam uopce pomisljala na bolnicu, nekako mi se to cini gubljenje vrimena (dosta cura je i tako ostalo trudno,a i ovisi koji se problem ima) ali nekako mi dosta traje sama procedura u bolnici…uglavnom najbitnija stvar je virovati doktoru i uci u to sve pozitivan …ako nije tako bit ce teze i samo ce te sebi nabivati nervozu…ja sam bas virovala i fala Bogu jos malo pa ce mo biti trudni punih 6 miseci …nakon 13 godina 🤰🏻🤗
Makarska nisam te vidjela prije reci mi ako se moze znati koliko ti je godina i amh kakav ti je ja se mislim ako ovaj mi ne uspije zadnji od drzave 6 put u Poljaka ici jer sam bila kod njega i ostavija mi je dobar dojam🤗
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Marita13 wooow,odlicnooo!!!!😘
VM hvala ti 😘
Nikitta imam osjecsj da nista al me malo sise bole s vanjske strane al to id estrofema i utrica
Hvalaaa cure🤗🥰
Faith meni je to bio prvi i jedini simptom trudnoće, bolne žlijezde na vanjskim rubovima😊
Marita13 daaaj Boze da bude!😘
Flower i Martinta ùzivajte i nek vam je sa srećom!❤
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Pozdrav cure! Nova sam ovdje i danas sam odradila svoju 1 .inseminaciju AIH u bolnici,bez ikakvih ljekova ,folikul je bio samo jedan,3 dana zaredom LH trakice su pokazivale ovulaciju pa eto nadam se dobrim rezultatima
Inace ,suprug i ja pokusavamo preko 3 godine,nalazi uredeni, AMH mi je 21,svi ostali hormoni ok,spremiogram super ..tipicna idiopatska neplodnost! Odlucili smo pokusat prvo sa insiminacijama par puta pa tek onda na IVF!
Ima li ko slicnu situaciju kao ja? Hvala
👸32🤴36
4god pokusavanja
Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
*Idiopatska neplodnost*
KBC Split ,dr.Mršić
06/20 AIH - nesupjesno
07/20 AIH -neuspjesno
08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
UZV 05.12
Passiflora dobro došla i što prije otišla na ljepše teme! 🍀
Mimi05 dobro došla! Žao mi je što je tako. Preporuka je da svakako zamrznete sjeme prije operacije, kao što su ti i cure već napisale. Sretno! 🍀🤞
Mara234 ja sam sada isto prvi put na estrofemu, počela sam s 3DC jer smo radili uzv da se vidi ako je sve u redu i ako se radi o menstruaciji s obzirom da sam u prošlom ciklusu bila u stimulaciji. Terapija mi je 2mg ujutro, 2mg popodne i 4mg navečer. Uz njega još pijem sok od cikle i jedem svježi ananas svaki dan (i sredinu ananasa). Uzv imam 18.6. (11DC) pa ću vidjeti kako napreduje endometrij...
Flower93 ajme draga, divne vijesti!! ❤️😍 Znači biti će blizanci kako smo i mislili! Želim ti urednu i školsku trudnoću! 🙏🍀🤞
Možeš li mi reći koliko si pila soka od cikle i koliko si ananasa jela? 😁😂😂😂, da ne bi ja nakraju pretjerala i previše zadebljala endo 🙈🙈😂😂😂 (kada neznam kako moj endometrij reagira na estrofem...ipak je drugačije nego u stimulaciji..)
VM san ti je odličan 😍, ali mislim da bi ti bilo previše odjednom imati petorke 😉 Sretno s iščekivanjem! 🍀🤞
Marita13 sretno na uzv-u! Čekamo lijepe vijesti! 🍀🙏🤞
Faith sretno s betom! 🍀🤞🤞
👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
-FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
-15tt jedno 💔
-3/2021 rođen dječak
5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
6. Spontana T 3/2022 ❤
1🐧
Pupetta dobro došla! U poliklinici Beta+ na nalazu spermiograma odmah dobijete pisano mišljenje. Tako da smo mi odmah prema njemu dobili od liječnika opće prakse uputnice za daljnju obradu (mikrobiološka analiza urina i ejakulata). S obzirom da je na nalazu pisao i naputak za ponavljanje spermiograma za 3mj, te naputak za daljnju obradu urologa ako bi ponovljeni nalaz bio loš i da smo kandidati za MPO, uspjeli smo odmah obaviti i taj dio pretraga jer je postojao "pisani trag - preporuka" iz klinike što je jako bitno liječnicima opće prakse (kao i ginekologu) za izdavanje uputnica... To ćeš još vidjeti u ovoj borbi kako sve funkcionira...kada bi ti pisala iskustva cura i moja o tome tek bi to bio dugačak post.. 🙈🙈🙈 a i ovako sam se već raspisala 😂😂
Kada je suprug obavio briseve i pregled kod urologa išli smo na konzultacije za MPO i taj dan je ponavljao spermiogram jer isto nismo iz Zg-a. Na drugom spermiogramu je odmah i pisalo koju metodu se preporučuje jer je nalaz bio loš (ICSI). Tako da smo taj dan dogovorili sve potrebno za dalje.
Magdalena1809 ponovi test za koji dan, pa ćeš vidjeti kakva je situacija. Ako ti ništa ne pokaže a i dalje nema menstruacije, javi se svom ginekologu.
Ziki80 žao mi je 🙁. Drži se i hrabro dalje! 🤞🍀
Belaaa samo smireno 🤞🤞🤞 narasti će fulikuli i biti će sve ok 😘😘
👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
-15tt jedno 💔
-3/2021 rođen dječak
6. Spontana T 3/2022 ❤
1🐧
Pupettadobro došla! U poliklinici Beta+ na nalazu spermiograma odmah dobijete pisano mišljenje. Tako da smo mi odmah prema njemu dobili od liječnika opće prakse uputnice za daljnju obradu (mikrobiološka analiza urina i ejakulata). S obzirom da je na nalazu pisao i naputak za ponavljanje spermiograma za 3mj, te naputak za daljnju obradu urologa ako bi ponovljeni nalaz bio loš i da smo kandidati za MPO, uspjeli smo odmah obaviti i taj dio pretraga jer je postojao "pisani trag - preporuka" iz klinike što je jako bitno liječnicima opće prakse (kao i ginekologu) za izdavanje uputnica… To ćeš još vidjeti u ovoj borbi kako sve funkcionira…kada bi ti pisala iskustva cura i moja o tome tek bi to bio dugačak post.. 🙈🙈🙈 a i ovako sam se već raspisala 😂😂
Kada je suprug obavio briseve i pregled kod urologa išli smo na konzultacije za MPO i taj dan je ponavljao spermiogram jer isto nismo iz Zg-a. Na drugom spermiogramu je odmah i pisalo koju metodu se preporučuje jer je nalaz bio loš (ICSI). Tako da smo taj dan dogovorili sve potrebno za dalje.
Magdalena1809ponovi test za koji dan, pa ćeš vidjeti kakva je situacija. Ako ti ništa ne pokaže a i dalje nema menstruacije, javi se svom ginekologu.
Ziki80žao mi je 🙁. Drži se i hrabro dalje! 🤞🍀
Belaaasamo smireno 🤞🤞🤞 narasti će fulikuli i biti će sve ok 😘😘
Viola1 hvaaala ti nadam se i ja proslo me danas udrila po cikli i ananasuuu i mokracaa crvenaaa veeec🤣🤗🙏
Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞
Belaaa 😂😂 znam kako ti je i kod mene je ista situacija s prekrasnom bojom mokraće 🙈😂😂
Miss1502 dobro došla! Od sveg srca ti želim da ti ova inseminacija bude uspješna! 🤞🍀
👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
-15tt jedno 💔
-3/2021 rođen dječak
6. Spontana T 3/2022 ❤
1🐧
Nikitta nazalost nemamo
Crkam da mi jsve dal je opcijs probat u prirodnom ciklusu ili opet moramo u stimulirani
Belaaa hvala
Idemo hrabro naptijed
Hvala cure
Onima koje su dobile + i pozitivnu betu cestitam od srca
A mi ostale idemo dalje 💪💪🤞🤞❤️❤️❤️❤️❤️❤️😘
Ja 40godina, suprug 34
Dijagnoza pocetak steriliteta kod mene
5.2020.- stimulirani Petrova, puregon/orgalutan, 4 jajne, 2 oplodene, nema trudnoce
11.2020.-stimulirani Petrova, puregon/orgalutan,2jajne nazalost prazne,
1.2021.-prirodni Petrova, 1 jajna nazalost prazna
5.2021.-stimulirani Petrova, menopur.. nadamo se 🤞🤞😊
Amh 2,8 , fsh 16, ostali hormoni uredni
Flower čestitam draga! Tako mi je drago zbog tebe... 2 bebaca 😍 divno❤️❤️
Marita beta je top! Čestitam!
Ziki zao mi je 😞 saljem zagrljaje 😘
Belaa samo polako! Sve ce bit ok, nema mjesta stresu 😊
Viola casa, dvije soka i malo ananasa sigurno nece napravit štetu 😉 nemoj zaboravit pivo 🙈 (vecer prije transfera) 😁
Cure, javljam stanje s današnjeg uzv. 7 dc, 7 folikula na lijevom i 7 na desnom (svi su od 10-12mm), endometrij 9,5mm. Prof kaze da je savrsen i da je zadovoljan. U petak opet uzv a do tada nastavljam sa standardnom terapijom.
Sortiraj odgovore
Najstariji