Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rita88
    06. Svibanj 2020. 11:47

Bozma

Mislim da privatnici svi rade a drzavne cekaju odobrenje

Ja sam u Beta plusu i isla sam na konzultacije, krecem u postupak pocetkom 6 mj, tako da privatnici rade.

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• MikicaC
    06. Svibanj 2020. 11:48

Nada88 ufff svugdje znaci isto..kao na traci 🙈 Ja kako sam kukala doktoru zbog stitne, on me pita, da li bi se pouzdala u moju vrijednost stitne kao kontracepciju 🙈 ili bi koristila jos nesto da ne zelim biti trudna 🙈 Onda sam se i nasmijala. Naravno da ima zena koje i sa visokim tsh-om ostanu trudne.. I nije ni garancija da ce uspjeti ako bude ispod 2 🤷‍♀️.. 
    Mi jos ne znamo uzrok nase neplodnosti..moj tsh je jedino, meni poznato, sto ne stima.. 🤦‍♀️.. Ali svejedno neceee pa neceee 🙈🙈
    I ovdje ie 900 eura zamrzavanje i onda mislim po transferu blizu 500..

• avama
    06. Svibanj 2020. 11:59

Nista jos od odobrenja, zvala sam ine znaju jos. Ako tko ima info molim da javi! 

06. Svibanj 2020. 12:10

MikicaC

Nada88 ufff svugdje znaci isto..kao na traci 🙈 Ja kako sam kukala doktoru zbog stitne, on me pita, da li bi se pouzdala u moju vrijednost stitne kao kontracepciju 🙈 ili bi koristila jos nesto da ne zelim biti trudna 🙈 Onda sam se i nasmijala. Naravno da ima zena koje i sa visokim tsh-om ostanu trudne.. I nije ni garancija da ce uspjeti ako bude ispod 2 🤷‍♀️..
    Mi jos ne znamo uzrok nase neplodnosti..moj tsh je jedino, meni poznato, sto ne stima.. 🤦‍♀️.. Ali svejedno neceee pa neceee 🙈🙈

Ako ces ti biti mirnija i sigurnija onda zaledi i cekaj da se TSH dovede u red. Iako ja mislim da sam ovaj put imala malo veci broj nezrelih jajnih stanica uprsvo zbog povisenog TSH, od 21 punktirane 14 je bilo zrelih, dok sam u proslom postupku imala samo 2 nezrele...ali nista to nije sigurno! 

06. Svibanj 2020. 12:27

Bozma jel ti rekao dr. Poljak do kad bi trebala uzimat heparin, kad ces vaditi krv i koliko dugo se cekaju nalazi?

06. Svibanj 2020. 12:38

Nada88, jucer sam izvadila trombofiliju, a danas imunologiju. Rekli su nalazi za 15-tak dana, prvi salju mailom, a drugi postom. Nadam se da ce stic do punkcije.  Rekao je da cemo u hodu to sve dogovarat. Ja sam shvatila da bi ga uzimala dok ne dobijem nalaz koji znaci da nemam trombofiliju a ako imam do daljnjeg. Jucer sam pricala sa jednom sestrom koja kaze da taj heparin koji nam daju ne moze skodit i ako mi nije potreban, ali eto pretpostavljam da ni on nije jeftin pa da uz sve ne placam jos i njega pozurila sam vadit krv unatoc situaciji u bolnicama. 

06. Svibanj 2020. 13:01

Bozma

Nada88, jucer sam izvadila trombofiliju, a danas imunologiju. Rekli su nalazi za 15-tak dana, prvi salju mailom, a drugi postom. Nadam se da ce stic do punkcije. Rekao je da cemo u hodu to sve dogovarat. Ja sam shvatila da bi ga uzimala dok ne dobijem nalaz koji znaci da nemam trombofiliju a ako imam do daljnjeg. Jucer sam pricala sa jednom sestrom koja kaze da taj heparin koji nam daju ne moze skodit i ako mi nije potreban, ali eto pretpostavljam da ni on nije jeftin pa da uz sve ne placam jos i njega pozurila sam vadit krv unatoc situaciji u bolnicama.

Ja ga uzimam od punkcije zbog hiperstimulscije sad sam 9 tt i strah me bilo tek tako prestat bez da napravim pretrage na trombofiliju, otisla sam na svoju ruku napraviti prije ukidanja terapije nalaze cekam vec 3 tjedna trebali bi stici iduci tjedan. Stalno mi je u glavi da mozda mogu stetiti bebi, al ocito je da ne mogu...bas ti hvala na ovoj informaciji! Poljak je inace strucnjak i legenda od covika!

• MikicaC
    06. Svibanj 2020. 13:32

Nada88

MikicaC

Ako ces ti biti mirnija i sigurnija onda zaledi i cekaj da se TSH dovede u red. Iako ja mislim da sam ovaj put imala malo veci broj nezrelih jajnih stanica uprsvo zbog povisenog TSH, od 21 punktirane 14 je bilo zrelih, dok sam u proslom postupku imala samo 2 nezrele…ali nista to nije sigurno!

Ja mislim sta god da uradim necu biti mirna 😂😂🙈 Grozna sam 🙈.. Koliko si zaledila od tih 14?
    Ja sam od 9 punktiranih imala 8 zrelih prosli put..tsh bio 5.6 🙈 

flower93
    06. Svibanj 2020. 14:08

Curke, ODLIČNA vijest  Ministarstvo je proslijedilo svim javnim i privatnim ustanovama za REAKTIVACIJU MPO postupaka  Dali su kao preporuku da prednost imaju starije skupine, e sad kakav će biti raspored, vidjet ćemo.

flower93
    06. Svibanj 2020. 14:11

Nikitta

Jesus, otvorio se već Vol. 3 na ovoj temi 🤦🏼‍♀️ Pozdrav od jedne veteranke s ove teme, morala sam dobrano odmoriti od foruma i tema trudnoće. Svim curkama koje su u međuvremenu rodile ili zatrudnile - čestitam! Da Bog da ova tema propala zauvijek, to bi značilo da neplodnost ne postoji. Ah, wishfull thinking. Sretno svima! 🤸🏻‍♂️

Nikitta, lijepo da si nas došla pozdraviti  nadam se da si dobro, i da ti je odmak od ovog foruma dobro došao. Nažalost, teško da će ova tema nestat. Možemo se samo nadat da ćemo puno lakše doć do tako željenog cilja  

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.