Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Travanj 2020. 19:59

Zar jos uvijek neke bolnice rade inseminacije bez provjere prohodnosti jajovoda? 

Grizli
    13. Travanj 2020. 20:38

Prvo Sretan Uskrs malo kasnim 🤷‍♀️
    Nada88 sorry na crkanju odgovora... pa beta ti je super rasla, wooowic 2x ❤️❤️ nadam se da se drugi uzv budu vidila srceka. Nije neobično da se u početku ne vide al kako rastu počinju se vidit oba ploda. 🤞🤞🙏 Samo opusteno sada i strpljivo!
    Neznam koja je pisala za uzv vaginalni u trudnoci radi se do kraja, u pocetlu samo vaginalni ide, kasnije od 4 mj ako se ne varam idi preko trbuha s time da se radi i vaginalni posebno pred kraj jer se tako kontrolira dužina cervixa.
    Ostale cure sretno i da imate puuuno plusica sada. 
    Jacika mislis na bolove nakon spontanog da su kao porođaj... Iskreno bolovi u prvom dijelu porođaja su kao grcevi kod spontanog jedino je razlika sto subu pravilnim intervalima, al drugi dio poroda je bol koja je neusporediva s nicim sto prije isprobas. Srecom drugi dio kratko traje. 

13. Travanj 2020. 20:45

JECIKA

Meni se menzis podesio naspram dana krvarenja, ne od dana operacije.. A u hitnoj me poslali na ginekologiju - pregledali me na UZV i ta doktorica je izbacila nesto sto mislim da nije tacno- da mi se materica ponasa kao posle porodjaja.. I da su to bolovi koji me cekaju na porodjajuMislim da to nije tacno.. Iako je bas boljelo.. Rekli da pijem rapidol S ili paracetamol i da ce proci.. I proslo je iduce jutro.. Samo se dobro ugrij, caja toplog i neka te muz mazi..

Nemam nista od tih tableta..imam brufena..mislis li da smijem drmnuti jedan? Hvala ti puno na savjetima

Grizli
    13. Travanj 2020. 21:52

LioraLiora

JECIKA

Meni se menzis podesio naspram dana krvarenja, ne od dana operacije.. A u hitnoj me poslali na ginekologiju - pregledali me na UZV i ta doktorica je izbacila nesto sto mislim da nije tacno- da mi se materica ponasa kao posle porodjaja.. I da su to bolovi koji me cekaju na porodjajuMislim da to nije tacno.. Iako je bas boljelo.. Rekli da pijem rapidol S ili paracetamol i da ce proci.. I proslo je iduce jutro.. Samo se dobro ugrij, caja toplog i neka te muz mazi..

Nemam nista od tih tableta..imam brufena..mislis li da smijem drmnuti jedan? Hvala ti puno na savjetima

Buprofen je isto sto i rapidol s. Slobodno to popij. Ako imas jake bolove mozes i 2x400 ili ako imas onaj sto se otapa prah od 600 jos bolje. Meni su nakon svakog spontanog to dali, a i sad nakon poroda. Paracetamol inace bolje ne jer moze izazvat kravrenja. Drzi se! 

13. Travanj 2020. 21:58

Sad mi jako ide..znaci natopljen ulozak od vrha do dna u nekih sat sat i pol.. ne zelim panicariti i ici na hitnu..bolovi su podnosljivi..ali jako curi.. neznam sta raditi..neznam koliko je to normalno krvarenje a kakvo je ako nije 😅😅

JECIKA
    13. Travanj 2020. 22:13

Grizli pa mislim da se razlikuje bol nakon spontanog i bol nakon operacije tjs laparoskopije.. Tjs nsmam pojma. Ja sam vec bila 6ta nedelja kad sam otkrila prvu VM. Liora vjerovatno je i tebi bio emdo lojepo zadebljan. Menstr ce ti trajati krace ali zato ce biti obilna.. Tako je makar meni bila ta prva posle operacije.

MM sve OK ('80), ja bez oba jajovoda iz dvije vanmatericne ('92)

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️
    02.12.2020 došao naš garavi čuperak - tatina i mamina princeza

13. Travanj 2020. 23:40

JECIKA

Grizli pa mislim da se razlikuje bol nakon spontanog i bol nakon operacije tjs laparoskopije.. Tjs nsmam pojma. Ja sam vec bila 6ta nedelja kad sam otkrila prvu VM. Liora vjerovatno je i tebi bio emdo lojepo zadebljan. Menstr ce ti trajati krace ali zato ce biti obilna.. Tako je makar meni bila ta prva posle operacije.

Definitivno se razlikuje... Mene u biti je samo 1 spontani bas bolio jer je sam krenuo i dok sam dosla do bolnice vise niceg nije ni bilo osim komadica posteljice, ostala 2 spontana me uopce nisu boljela jer sam imala kako bi se kaze 'missed ab' tj zadrzani spontani tj plod je bio u meni i prestao se razvijati a ja pojma o nicem nisam imala do ultrazvuka...
    Laparaskopija me puno vise boljela i oporavak jer je to ipak operacija i rezu te a kiretaza je drugo jer sam   bila uspavana  i dok sam se probudila malo me boljelo no drugi dan nista... 

• avama
    14. Travanj 2020. 08:31

Meni danas 17 dan ciklusa i ni danas nema ovulacije, ocito ovaj mjesec nakon postuka nema ovulacije. Bas cudno, ja uvijek imam ovulaciju. Jedino sto je pocela kao neka sluz. 

JECIKA
    14. Travanj 2020. 09:42

Avama svasta ye desava nakon stimulacije.. Super kada imas svoje znake ovulacije.. Jer ja ovulaciju nikad nisam osjetila..  posebno se tebi poremetilo jer si imala biohemijsku.. Mislim da tijelu treba da vrati hormone na balans makar 2-3 mjeseca

1. IVF oktobar 2019. dva dvodnevna embriona (gonal, cetrotide, ovetrille) - beta negativna
    2. ICSI mart 2020 - dva trodnevna embriona (puregon, menopur, orgalutran, ovetrille) - 14dnt beta 340 ❤️

JECIKA
    14. Travanj 2020. 09:45

marijaivaa

JECIKA

Definitivno se razlikuje… Mene u biti je samo 1 spontani bas bolio jer je sam krenuo i dok sam dosla do bolnice vise niceg nije ni bilo osim komadica posteljice, ostala 2 spontana me uopce nisu boljela jer sam imala kako bi se kaze 'missed ab' tj zadrzani spontani tj plod je bio u meni i prestao se razvijati a ja pojma o nicem nisam imala do ultrazvuka…
    Laparaskopija me puno vise boljela i oporavak jer je to ipak operacija i rezu te a kiretaza je drugo jer sam bila uspavana i dok sam se probudila malo me boljelo no drugi dan nista…

Marijaiva.. Bas si prosla dosta toga. Nadam se da ce ti iduci pokusaj biti dobitni.. Mene najvise strah ovog missed ab.. Jer to je nesro sto se ocigledno ne predosjeti niti ima simptome.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.