Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nala33
    29. Veljača 2020. 11:14

Samara

Mi sutra ujutro idemo po svoju mrvicu 🎉💕
    Nadali smo se da bude jos koja da mozemo 2 vratiti ili smrznuti ali nema veze. Jedna ali vrijedna i nadam se dobitna! Molim vas sve za dobre vibre ujutro :)

Sretno ❤️

29. Veljača 2020. 11:20

Lucija987

Moja vjestica stigla nadam se zadnja u ovoj godini 🤗😍🤞
    E sad pitanje
    Znaci 3dc (pon) pocinjem sa bockanjem i kao preporuceno pise u 18h jel to toliko bitno?
    Zgodno bi mi bilo ili u 17 ili u 19.30
    Znaci znam da svaki dan mora isto vrime al sta bas tih 18h🤔
    Prva dva postupka san isla kod sestre u 13h svaki dan, al onda nisan radila pa mi bilo svejedno

Ne, nije bitno, sat dva razlike je ok.. Koliko puta sam ja npr doma se pikala ujutro u 10 a kad sam isla na vv na folikuometrije sestre su mi dale injekciju tek oko 13h dok sam dosla na red, uvijek sam dobila lijep broj stanica a, sad ovo ostalo nakon toga  cemo zanemarit🤦‍♀️😂. 

• Viola1
    29. Veljača 2020. 11:26

Meto

Slee meni je ginicka dala te uputnice, a moze dr opce prakse. 😊
    Avama mi smo radili sgam namjerno svaki put razlicito i najbolji rezultati su bili 3d apstinencije, 5d vec nista nije pokazivao🤷‍♀️ Sretno😊
    Blacky uf jos tri tjedna ceke🙈 Dok se budes pikala ja cu piskiti testice 😁
    Viola vidi nje kako je samozatajna ili ja nisam upratila🤔
    Sretno danas😊
    Mattanimam ti ja dosta onih stapica sto se protresu pa svijetle, mislim da je dobar poklon za dr😂🙈 hahH
    Sala, al stvarno mi je smijsno za mob🤦‍♀️

Pisala sam, ali samo kratko, jer sam u prirodnom postupku, pa nije bilo puno za pisati 😉 Hvala ti 😘

Evo samo da vam se javim, gotova sam. Dobili smo 1js kao što smo i računali. U ponedjeljak transfer ako se oplodi. 
    Sada nestignem sve pročitati,baš ste puno pisale... pa ću nadoknaditi kada dođem kući. 😘

👩29(AMH 34,6pmol/l, PCO)
    🧑33(oligoasthenoteratozoo..)
    1. ICSI 10/2019 blaga stim, ET 3dan - 2 embrija (10st,10st), ß ❌
    2. ICSI 2/2020 blaga stim,ET 2dan - 1 embrij (4st), ß ❌
    3. ICSI 3/2020 prirodni, bez ET-a
    4. ICSI 5/2020 standardna stim, ET 3dan - 1 embrij (u fazi kompaktacije), ß ❌
    -FET 6/2020, blastica (BC 322), 1. ß 174,5; 2. ß 822,7 -imamo 2 ❤❤
    -15tt jedno 💔
    -3/2021 rođen dječak
    5. Spontana T 11/2021 - biokemijska
    6. Spontana T 3/2022 ❤
    1🐧

Slee
    29. Veljača 2020. 11:39

Sretno  Samara, jedna, ali vrijedna! Neka bude dobitna 💗
    Ike, bez ove grupe definitivno pola toga ne bih ni znala, a o podizanju raspolozenja da ni ne govorim 💗💗 Svejedno bih voljela da i drugi budu bar malo upuceniji u sve. Ne zelim imati osjecaj kada nekome spomenem da smo na potpomognutoj kao da je to nekome neugodno za cuti. Npr. na poslu sam odlucila reci nekim kolegicama sve i imala sam osjecaj da je nekima neugodnije to sve slusat, nego sto je meni pricati svoje privatno iskustvo. To mi je bas ono, dno. A nije da su neke neuke, sve su fakultetski obrazovane, uspjesne i predstavljaju se kao moderne i sofisticirane. To me bas ljuti. Ok, mozda neke od njih ne zele slusati o tudjoj intimi, prihvatila bih to. Ali to su one iste zene s kojima sam do jucer pricala o seksu i svemu, e pa ako smo mogle o odnosima, mozemo i o potpomognutoj.
    Franka, mene isto dizu te price, nisam citala jos rodine teme. I imas pravo da se treba odabrati najmanje zlo i ne stresirati se previse. Mi cemo za Skvorca isto trebati kesirati za put, ali smo srecom u takvoj situaciji da si sve to mozemo priustiti. I zapravo se bas veselim putovanju! Za folikulimetrije cu se pokusati dogovoriti da radim kod svoje gin u Rijeci.

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Grizli
    29. Veljača 2020. 11:45

Green mi smo prvi termin dobili u roku mjesec dana niti ne jer mislim da krajem mjeseca se zove pa dobis temrin jer onda imaju raspored doktora. To smo imali u 1/2018 termin, pa zbog spontanih smo morali odraditi jos neke pretrage - kariogram, urologa muz i uzv testisa, povaditi jos neka antutijela i tu smo izgubili ajmo rec 3 mj najviše zbog kariograma. I u 5/2018 smo imali prvi prirodni postupak.
    Iskreno ja bi uvijek radje prvo probala prirodni postupak, punooo manje mi je tijelo bilo izmuceno nego sa stimulacijom, al opet ovisi o godinama. Moja prijateljica (rodila tjedan prije mene) dosla kod njih lani u 2 mj, u 3.mj krenuli u stimulaciju prvi transfer nije uspio, FET u 5.mj uspjesan bio i rodila malo prije mene. Ostala joj 2 smrzlica jos, ona i muz imaju 37 i dr joj je rekla da idu odmah na stimulaciju, dijagnoza je bila "samo" smanjen broj spermija tj volumen i ona je imala disbalans hormona. Tarko da nije pravilo da forsiraju iui ako nisi kandidat kao ja recimo ili ako je neki drugi razlog. Kolegica recimo iz 2 iui tamo ostala trudna. To je jako individualno. Prednost je sto iui i prirodne moze ici svaki ciklus, a stimulaciju ne, a može se desiti da te filuju sa hormicima a lijelovi ti nisu dobri pa dobis 1 embrij ili ni jedan. Meni se desilo u prvoj stimulaciji samo 1 embij smo dobili, a u 2 stimulaciju su mi mjenjali lijek. Tako da nije bas ni da sibaju uvijek iste lijekove. Ovo za oplodnju js, oploduju do 12 sto je dozvoljeno, nisam od niti jedne cure cula da ako je imala 10 js da joj nisu htjeli sve oploditi osim ako ona nije drukcije napisala. Kazem nisam cula od niti jedne s kojima sam pricala al sve je moguće. Ja sam svaki put napisala opludnju svih js.
    Ono sto sam napisala najvažnije je kliknuti s doktorom i vjerovati mu, ako ne vjerujes dr i sebi, svome tijelu onda je puno teze. 

flower93
    29. Veljača 2020. 11:50

Ike boljelo me dosta jos jucer, danas kak sam se probudila sve super, ali sad vidim da sam si uzela preveliki mah - oprala 2 masine vesa, nosila van na susenje, napravila kolac i sad me jos ceka rucak.. Upravo sam sjela jer sam osjetila da se sve vise grbim od bolova u trbuhu, a i napuhnula sam se sva.. Al jbg, nemam ja mira -.-
    Samara sretno sutra!! ❤️❤️

Green
    29. Veljača 2020. 11:55

Grizli neopisivo sam ti zahvalna na tvom odgovoru.
    Htjela bih te jos pitat imas li neki savjet za doktore? Da li se uopce mogu birati ili kojeg dobijes dobijes?
    Bilo koji drugi jos savjet koji bi tebi tada bio koristan kad si dosla prvi put? 

Lucija987
    29. Veljača 2020. 12:12

marijaiva

Lucija987

Moja vjestica stigla nadam se zadnja u ovoj godini 🤗😍🤞
    E sad pitanje
    Znaci 3dc (pon) pocinjem sa bockanjem i kao preporuceno pise u 18h jel to toliko bitno?
    Zgodno bi mi bilo ili u 17 ili u 19.30
    Znaci znam da svaki dan mora isto vrime al sta bas tih 18h🤔
    Prva dva postupka san isla kod sestre u 13h svaki dan, al onda nisan radila pa mi bilo svejedno

Ne, nije bitno, sat dva razlike je ok.. Koliko puta sam ja npr doma se pikala ujutro u 10 a kad sam isla na vv na folikuometrije sestre su mi dale injekciju tek oko 13h dok sam dosla na red, uvijek sam dobila lijep broj stanica a, sad ovo ostalo nakon toga cemo zanemarit🤦‍♀️😂.

Onda cu ja oko 19.30 kad se vratim sa posla i dobro 🤗🤗

🙏❤💙

• Jams1
    29. Veljača 2020. 12:34

Ćao cure. 

MM i ja samo na MPO u Austriji. On slabiji spermiogram, ja nizi AMH i Hasimoto. Odmah su nam preporucili stimulirani da ne gubimo vreme. 11.11.2019 imali smo punkciju. 11 folikula, 6 zrelih js, 5 oplodjenih, 4 se razvijale odlicno do 5 dana. Jedna vracena 4 zamrznute. Tada sam imala biohemijsku. Beta nije rasla vise od 26. Prekinula sa terapijom i dobila za 3 dana. 
    Odmah sledeci mesec isla u FET i nista se nije desilo. Ni implantacija. Onda su mi rekli da uradimo muz i ja kariogram, ja na trombofiliju analize i imunologiju. Sve je ok osim sto na imunoloskom rezultatu imam dva parametra van ref vrednosti. 
    Imunoglobulin G klasa 2 je povecan
    Alfa-1-antitripsin smanjen
    Juce sam bila kod gyn on kaze da je to verovatno vesano za Hasimoto kao autoimuno oboljenje i ne bi trebalo da utica na postupak IVFa. Preporucio je da uradim biopsiju materice. 
    TSH mi je 1,2
    TPO 94 (preporucuje se manje od 30). 
    Da li je neko imao slicna iskustva sa IgG2 i A1AT!? Sledeceg tjedna zakazujem u klinici razgovor. 

Pozdrav i svima puno srece u postupcima i trudnocama. 🥰❤️

Nala33
    29. Veljača 2020. 12:54

Cure baš čitam jedan strani članak o vježbama prije i kod ivf.. Kažu da se ne preporuča nikakvo jače vježbanje ni trčanje... Savjetuju više hodanje, yoga.. Msve nes lagano... Čak i prije punkcije tj dok uzgajamo jajca... I jako punkcije te naravno nakon transfera... Ne kažem da se treba zatvoriti u kuću na kauč ali istraživanje je pokazalo da su u nekom slučaju vodio poziticbijem ishodu. I čitam da da bude dosta zadržavanja vode i po tome koja kila više ufff ja se inače napusem i zadržavam vodu kod pms. Već imam osjećaj da je trbuh narasao..menga bi trebala u četvrtak... Sad sam na tim estrogen tabletama... I kako i da li bis normalno prakticirate sex sa dragim u ovom periodu ili? Hvala

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.