Green mi smo prvi termin dobili u roku mjesec dana niti ne jer mislim da krajem mjeseca se zove pa dobis temrin jer onda imaju raspored doktora. To smo imali u 1/2018 termin, pa zbog spontanih smo morali odraditi jos neke pretrage - kariogram, urologa muz i uzv testisa, povaditi jos neka antutijela i tu smo izgubili ajmo rec 3 mj najviše zbog kariograma. I u 5/2018 smo imali prvi prirodni postupak.
Iskreno ja bi uvijek radje prvo probala prirodni postupak, punooo manje mi je tijelo bilo izmuceno nego sa stimulacijom, al opet ovisi o godinama. Moja prijateljica (rodila tjedan prije mene) dosla kod njih lani u 2 mj, u 3.mj krenuli u stimulaciju prvi transfer nije uspio, FET u 5.mj uspjesan bio i rodila malo prije mene. Ostala joj 2 smrzlica jos, ona i muz imaju 37 i dr joj je rekla da idu odmah na stimulaciju, dijagnoza je bila "samo" smanjen broj spermija tj volumen i ona je imala disbalans hormona. Tarko da nije pravilo da forsiraju iui ako nisi kandidat kao ja recimo ili ako je neki drugi razlog. Kolegica recimo iz 2 iui tamo ostala trudna. To je jako individualno. Prednost je sto iui i prirodne moze ici svaki ciklus, a stimulaciju ne, a može se desiti da te filuju sa hormicima a lijelovi ti nisu dobri pa dobis 1 embrij ili ni jedan. Meni se desilo u prvoj stimulaciji samo 1 embij smo dobili, a u 2 stimulaciju su mi mjenjali lijek. Tako da nije bas ni da sibaju uvijek iste lijekove. Ovo za oplodnju js, oploduju do 12 sto je dozvoljeno, nisam od niti jedne cure cula da ako je imala 10 js da joj nisu htjeli sve oploditi osim ako ona nije drukcije napisala. Kazem nisam cula od niti jedne s kojima sam pricala al sve je moguće. Ja sam svaki put napisala opludnju svih js.
Ono sto sam napisala najvažnije je kliknuti s doktorom i vjerovati mu, ako ne vjerujes dr i sebi, svome tijelu onda je puno teze.
Ja se sjecam par cura kojima su pricali bajke o visoku embrija, i Cvjetic koja je tu tipkala je tako posla, dobila je hrpu stanica a oplodili su joj samo 3,ostale stanice su joj zamrzli a dok su joj odmrzli nije imala nista za FET...
Koja im je to fora sa zamrzavanjem js.. pa valjda je i njima u interesu što veća uspješnost. I ptičice na grani znaju da se rijetko koja odmrznuta js oplodi.
Gdje nam je Gelica? Geeeliceee, javi seee 😁😁
Mene uhvatila neka depresija pa samo kuvačim, stalno sam za štednjakom 😂 ne radim puno zbog korone (jebem joj) pa valjda imam previše vremena za razmišljanje.. marijaiva, imam osjećaj da sve cure dolaze i odlaze, samo ti i ja ko inventar 🤦
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Green mi smo prvi termin dobili u roku mjesec dana niti ne jer mislim da krajem mjeseca se zove pa dobis temrin jer onda imaju raspored doktora. To smo imali u 1/2018 termin, pa zbog spontanih smo morali odraditi jos neke pretrage - kariogram, urologa muz i uzv testisa, povaditi jos neka antutijela i tu smo izgubili ajmo rec 3 mj najviše zbog kariograma. I u 5/2018 smo imali prvi prirodni postupak.
Iskreno ja bi uvijek radje prvo probala prirodni postupak, punooo manje mi je tijelo bilo izmuceno nego sa stimulacijom, al opet ovisi o godinama. Moja prijateljica (rodila tjedan prije mene) dosla kod njih lani u 2 mj, u 3.mj krenuli u stimulaciju prvi transfer nije uspio, FET u 5.mj uspjesan bio i rodila malo prije mene. Ostala joj 2 smrzlica jos, ona i muz imaju 37 i dr joj je rekla da idu odmah na stimulaciju, dijagnoza je bila "samo" smanjen broj spermija tj volumen i ona je imala disbalans hormona. Tarko da nije pravilo da forsiraju iui ako nisi kandidat kao ja recimo ili ako je neki drugi razlog. Kolegica recimo iz 2 iui tamo ostala trudna. To je jako individualno. Prednost je sto iui i prirodne moze ici svaki ciklus, a stimulaciju ne, a može se desiti da te filuju sa hormicima a lijelovi ti nisu dobri pa dobis 1 embrij ili ni jedan. Meni se desilo u prvoj stimulaciji samo 1 embij smo dobili, a u 2 stimulaciju su mi mjenjali lijek. Tako da nije bas ni da sibaju uvijek iste lijekove. Ovo za oplodnju js, oploduju do 12 sto je dozvoljeno, nisam od niti jedne cure cula da ako je imala 10 js da joj nisu htjeli sve oploditi osim ako ona nije drukcije napisala. Kazem nisam cula od niti jedne s kojima sam pricala al sve je moguće. Ja sam svaki put napisala opludnju svih js.
Ono sto sam napisala najvažnije je kliknuti s doktorom i vjerovati mu, ako ne vjerujes dr i sebi, svome tijelu onda je puno teze.
Ja se sjecam par cura kojima su pricali bajke o visoku embrija, i Cvjetic koja je tu tipkala je tako posla, dobila je hrpu stanica a oplodili su joj samo 3,ostale stanice su joj zamrzli a dok su joj odmrzli nije imala nista za FET…
No kazem ona nije znala a slusala je doktoricu, nakon tog se dosta digla panika oko toga i rodine clanice su stalno po forumima upozoravale na to i nakon toga vise nisam cula da je bilo takvih slučajeva...
Koja im je to fora sa zamrzavanjem js.. pa valjda je i njima u interesu što veća uspješnost. I ptičice na grani znaju da se rijetko koja odmrznuta js oplodi.
Gdje nam je Gelica? Geeeliceee, javi seee 😁😁
Mene uhvatila neka depresija pa samo kuvačim, stalno sam za štednjakom 😂 ne radim puno zbog korone (jebem joj) pa valjda imam previše vremena za razmišljanje.. marijaiva, imam osjećaj da sve cure dolaze i odlaze, samo ti i ja ko inventar 🤦
Hahahaha bas tako, one koje se i vrate idu po drugo a ja ovdje za ukras sluzim🤦♀️😂😂😂..
Pa da sjecam se da je ta neka doktorica svima prodavala bajke da se stvara visak embrija ja ne znam koja joj je to fora bila no to je trajalo tako neko vrijeme kasnije se smirio.. Mislim da su i rodine aktivistice dosta tome pridonjele a cuj kad netko ide 1 put slusas naravno doktoricu mislis si ona zna najbolje🙄.. No tko god je potpisao da zeli oplodnju svih dobivenih stanica tako su im i napravili...
Uglavnom koliko znam i Cvjetic je rodila😍❤️...
Cure baš čitam jedan strani članak o vježbama prije i kod ivf.. Kažu da se ne preporuča nikakvo jače vježbanje ni trčanje… Savjetuju više hodanje, yoga.. Msve nes lagano… Čak i prije punkcije tj dok uzgajamo jajca… I jako punkcije te naravno nakon transfera… Ne kažem da se treba zatvoriti u kuću na kauč ali istraživanje je pokazalo da su u nekom slučaju vodio poziticbijem ishodu. I čitam da da bude dosta zadržavanja vode i po tome koja kila više ufff ja se inače napusem i zadržavam vodu kod pms. Već imam osjećaj da je trbuh narasao..menga bi trebala u četvrtak… Sad sam na tim estrogen tabletama… I kako i da li bis normalno prakticirate sex sa dragim u ovom periodu ili? Hvala
Ja san prva dva puta skroz normalno i sex i sve ostalo do 3 dana prid punkciju.
Na dan punkcije i sutradan punkcije nismo jer me malo kao bolilo,ma nije to ni bolilo vise ko nelagoda neka
Od transfera nismo prvi tjedan dana otprilike
Setnja bila svaki dan,kucanski poslovi isto tako,muz je pomoga oko amo rec "tezih" i to je to.
Neznan meni je doktor reka da se ponasan normalno jer nisan bolesna 😂😂 i eto ja ga poslusala.
🙏❤💙
Cure baš čitam jedan strani članak o vježbama prije i kod ivf.. Kažu da se ne preporuča nikakvo jače vježbanje ni trčanje… Savjetuju više hodanje, yoga.. Msve nes lagano… Čak i prije punkcije tj dok uzgajamo jajca… I jako punkcije te naravno nakon transfera… Ne kažem da se treba zatvoriti u kuću na kauč ali istraživanje je pokazalo da su u nekom slučaju vodio poziticbijem ishodu. I čitam da da bude dosta zadržavanja vode i po tome koja kila više ufff ja se inače napusem i zadržavam vodu kod pms. Već imam osjećaj da je trbuh narasao..menga bi trebala u četvrtak… Sad sam na tim estrogen tabletama… I kako i da li bis normalno prakticirate sex sa dragim u ovom periodu ili? Hvala
Ja san prva dva puta skroz normalno i sex i sve ostalo do 3 dana prid punkciju.
Na dan punkcije i sutradan punkcije nismo jer me malo kao bolilo,ma nije to ni bolilo vise ko nelagoda neka
Od transfera nismo prvi tjedan dana otprilike
Setnja bila svaki dan,kucanski poslovi isto tako,muz je pomoga oko amo rec "tezih" i to je to.
Neznan meni je doktor reka da se ponasan normalno jer nisan bolesna 😂😂 i eto ja ga poslusala.
Hvala ti, ma da budem i ja normalno po doma kućanski poslovi i budem setala, vježbati onda necu com krenem s injekcijama jer sam čitala da je tako bolje. Samo se nadam da neću doci ko hipo 😂🦛. Za sex ćemo vidjeti kako bude išlo. Hvala ti na info
Nala33 pa nisan sad imala neke nuspojave od injekcija
Od utrogestana ono standar sise bolile nisan ih taknit mogla a ima ih i ovako fala Bogu 🤦♀️😂😂 bas su mi teretne bile 🤦♀️
🙏❤💙
Cure, bas tako niste bolesne nego potencijalno trudne.. Naravno ako imate puno stanica pripaziti se mora zbog jajnika da ne dodje do torzije jajnika sto nije bas bezazleno.. A embrij ako ce se implantirati on ce se implantirati lezake vi 2 tjedna s nogama u zraku ili se normalno ponasale.. Posla sam puunooo transfera i svaki put sam zatrudnila kad sam se doslovno ponasala kao da nigdje bila nisam.. Sve sam radila ali svee.. Prala ves, saginjala se vozila auto bila u vrtu ma sve.. Muz je vukao na mene no meni je jednostavno dosadilo vagati i paziti sto smijem sto ne.. Kasnije sam nazalost imala spontani no to sa samom implantacijom veze nema...
I doktorica mi je rekla ni slučajno se ne zatvoriti u kucu i glumiti fikus😂😂😂😂
Cure, bas tako niste bolesne nego potencijalno trudne.. Naravno ako imate puno stanica pripaziti se mora zbog jajnika da ne dodje do torzije jajnika sto nije bas bezazleno.. A embrij ako ce se implantirati on ce se implantirati lezake vi 2 tjedna s nogama u zraku ili se normalno ponasale.. Posla sam puunooo transfera i svaki put sam zatrudnila kad sam se doslovno ponasala kao da nigdje bila nisam.. Sve sam radila ali svee.. Prala ves, saginjala se vozila auto bila u vrtu ma sve.. Muz je vukao na mene no meni je jednostavno dosadilo vagati i paziti sto smijem sto ne.. Kasnije sam nazalost imala spontani no to sa samom implantacijom veze nema…
I doktorica mi je rekla ni slučajno se ne zatvoriti u kucu i glumiti fikus😂😂😂😂
Tocno tako i da na glavi dubimo isto nam je ako nece nece.
Ne se uopce opterecivat sa tim,rekla bi moja sestra samo opusteno ko babina sisa 😂🤣🤣
🙏❤💙
Ja danas slavim mjesec dana od operacije i vanmaternicne juhuuu! Jedva sam cekala da prodje! Danas mi nesto stalno pulsira u jajniku. Mozda nije jajnik, mozda je nesto drugo, ali svako malo pulsirA. Hna li netko sto bi to moglo biti?
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Sortiraj odgovore
Najstariji