Ajme hvala vam svima na podršci, puno mi je lakše ka i vi mislite da će biti ok... Uf... Jedva čekam sutra
🙋♀️32 🙋♂️44
Dijagnoza: idijopatska neplodnost,nalazi super.
3/2020 insem. - stigla M
7/2020 prirodni, štop, jedan fulikul prazan
9/2020 klomifen, štop, punkcija 15.9/ 1j.s, transfer 17.09, beta 5.10
Beta
19 dt 2233.1,21 dt 3133.6
20.10 srce kuca, 27.10 nema srčane reakcije missed AB. 😭
04/2021 stimulirani, bemfola I orgalutran. 3 fulikula vodeća (anestezija) 8 jajnih stanica, 5 se oplodilo, 5 blastica. 4 smrznuta
26.04 ET, 10.5 beta
Ajme hvala vam svima na podršci, puno mi je lakše ka i vi mislite da će biti ok… Uf… Jedva čekam sutra
Ma bice sve ok, probaj se odmorit i opustit.. Sve ce bit super 🤗🤗
👨🏻41, 👩🏻35
3 godine pokušavanja
u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
Asthenoteratozoospermia
AMH: 38,2
1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
24.04.2021./01:43= 💝
Piky stvarno mislim da je sve ok.
A za IVF vs ICSI, nama su na faksu rekli da je ivf pogodan za žensku neplodnost u smislu ako:
Nema js-stimulacija
Nije prohodan jajovod ili oba -punkcija
I onda ako je u redu ovojnica js i spermiogram priroda učini svoje i oplodi se, transfer se radi jer se logično mora vratit haha i eto.
A ICSI je PRVI izbor u slučaju lošeg spermiograma ili ako je ovojnica js pretvrda da je spermij probije sam. A MOŽE se učiniti svakako. Ono šta mene zanima tu je povećava li ICSI broj embrija u odnosu na IVF neovisno o spermiogramu, odnosno ja sam imala 3 js, a 2 embrija s urednim spermiogramom. Da je učinjen ICSI imala bi vjv 3 embrija. I sad me zanima taj treći bi li bio jednake kvalitete kao ova dva, odnosno povećava li STATISTIČKI ICSI šanse, u smislu da bude više embrija na raspolaganju. Znači čisto kvantitativno. Iako osobno mislim da bi taj 3.bio slabije kvalitete, u odnosu na ova 2 jer su ova 2 oplođena 'prirodno' na način najbolji najbrži itd. Ali ako je loš spermiogram ili tvrda ovojnica js onda je ICSI prvi izbor i tu se ne radi o našim preferencijama nego je statistički veća uspješnost stvarno. A samo me zanima bi li bila da se radi svakako jer bi bia veći broj embrija. Al mislim da ne bi jer bi kvaliteta embrija možda bila onda manja. Al ovo baš sad filozofiram, ne mislim da ćemo mi na forumu otkrit toplu vodu i mislim da i najlošiji mpo dr mora znat izabrat metodu prilagođenu svakom pacijentu bolje nego mi ode analiziramo haha. Al eto, mene je zanimalo samo zna li ko statistiku tako nečega, ICSI uvik vs IVF di se može, je li ICSI jači? Iskreno mislim da nije, al ne u smislu da je lošija metoda općenito nego da je lošija metoda ako nije stvar oplodnje, odnosno ako je u pitanju ženski faktor, a js uredne ovojnice.. Haha ni meni se ovo ne da čitat 😂😂😂
Teško je precizno odgovoriti jer i same studije ne raspolažu sa dovoljnim brojem uzoraka istih simptoma i svega ostalog potrebnog za donošenja konačnig zaključka. Kolilo sam ja shvatila, kod normalnog spemiograma i korišenja ICSI-a i IVF-a stop fertilizacije je slična, kao i broj uspješnih trudnoća sa manjom prednošću kod običnog IVF-a. Stanice se malo bolje dijele kod IVF-a
. Što više čitam, to sam bolje sigurna da se sa time uopće ne trebamo zamarati!!!
Tako i ja mislim, teško da smo mudrije, kolko god čitale, od mpo dr koji se školuje 15ak godina samo za to.
Ja uopce ne kuzim razliku IVF i ICSI niti znam sta su meni radili..kako to mogu uopce znat? Niko mi nista nije reka …Pise mi na nalazu IVF/ICSI …pa sad sta god to znacilo..mozda i bolje ne zamarat se ,valjda oni znaju sta rade
Piky bit ce to sve ok 🙏 beta je velika i mislim da je to uredu
VM MimiDrimi drzite se, znam kako vam je ali pozitivno i hrabro naprijed 🥰
Za ivf stave js i spermije u istu posudicu i onda spermiji oplađaju js najsličnije kako bi i u prirodi, al se prenositi prepreka neprohodnih jajovoda, malog broja js, i općenito da lutanju po ciloj našoj zdjelici za nać se haha, nego su tu u 2 cm3 pa se nađu s većom vjerojatnošću. A icsi je kad stave izabrani spermij mikropipetom u js zato šta je on slabo pokretan, ili pogrešno pokretan pa je ne bi sam naša ili jer ona ima pretvrdu ovojnicu koju on sam ne bi probija. Zato je ivf sličniji prirodnoj oplodnji al ako je spermiogram loš s icsi su znaaatno veće šanse da se dobije embrij.
Ja uopce ne kuzim razliku IVF i ICSI niti znam sta su meni radili..kako to mogu uopce znat? Niko mi nista nije reka …Pise mi na nalazu IVF/ICSI …pa sad sta god to znacilo..mozda i bolje ne zamarat se ,valjda oni znaju sta rade
Piky bit ce to sve ok 🙏 beta je velika i mislim da je to uredu
VM MimiDrimi drzite se, znam kako vam je ali pozitivno i hrabro naprijed 🥰
Za ivf stave js i spermije u istu posudicu i onda spermiji oplađaju js najsličnije kako bi i u prirodi, al se prenositi prepreka neprohodnih jajovoda, malog broja js, i općenito da lutanju po ciloj našoj zdjelici za nać se haha, nego su tu u 2 cm3 pa se nađu s većom vjerojatnošću. A icsi je kad stave izabrani spermij mikropipetom u js zato šta je on slabo pokretan, ili pogrešno pokretan pa je ne bi sam naša ili jer ona ima pretvrdu ovojnicu koju on sam ne bi probija. Zato je ivf sličniji prirodnoj oplodnji al ako je spermiogram loš s icsi su znaaatno veće šanse da se dobije embrij.
Premosti* prepreka
što se tiče ICSI/IVF meni su kad smo krenuli u ovo rekli da će se raditi ICSI zbog mojih i njegovih godina iako je spermiogram uredan. I tako su nam radili u prvoj klinici i sad u bolnici, ali u ona dva postupka u Cito su ih pustili da se same oplode. E sad, u Cito su se isto od 2 stanice obe oplodile, ali su oba puta bile dosta sporija, prvi put sam na treći dan imala dvostanične, a drugi put četverostanične. E sad, ne znam ima li to veze sa ICSI/IVF ili su stanice bile nezrelije ili su jednostavno takvi embriji, to mi nitko nije rekao, a nisam ni imala koga pitat. Iako, da ja odlučujem, odabrala bi kao i NIkitta, da se same oplode, ali valjda embriolozi znaju šta rade
Ja mislim da su tili icsi jer je bilo možda očekivano da će jajnih st bit manje ili da će bit manje kvalitetne, a možda i spermiogram da će varirat u kvaliteti pa da povećaju šansu oplodnje time šta će oni doslovno oplodit jajnu st sami. Vjv se tako može oplodit svaka js, a ne samo najbolji s najboljim, nego ako imaju izbora svejedno biolog bira najbolje. Pa je zato manje embrija nego jajnih stanica. Tako sam ja zaključila, mogu bit skroz u krivu, stvarno ne tvrdim ništa stručno.
što se tiče ICSI/IVF meni su kad smo krenuli u ovo rekli da će se raditi ICSI zbog mojih i njegovih godina iako je spermiogram uredan. I tako su nam radili u prvoj klinici i sad u bolnici, ali u ona dva postupka u Cito su ih pustili da se same oplode. E sad, u Cito su se isto od 2 stanice obe oplodile, ali su oba puta bile dosta sporija, prvi put sam na treći dan imala dvostanične, a drugi put četverostanične. E sad, ne znam ima li to veze sa ICSI/IVF ili su stanice bile nezrelije ili su jednostavno takvi embriji, to mi nitko nije rekao, a nisam ni imala koga pitat. Iako, da ja odlučujem, odabrala bi kao i NIkitta, da se same oplode, ali valjda embriolozi znaju šta rade
Ja mislim da su tili icsi jer je bilo možda očekivano da će jajnih st bit manje ili da će bit manje kvalitetne, a možda i spermiogram da će varirat u kvaliteti pa da povećaju šansu oplodnje time šta će oni doslovno oplodit jajnu st sami. Vjv se tako može oplodit svaka js, a ne samo najbolji s najboljim, nego ako imaju izbora svejedno biolog bira najbolje. Pa je zato manje embrija nego jajnih stanica. Tako sam ja zaključila, mogu bit skroz u krivu, stvarno ne tvrdim ništa stručno.
I onda ako su dobili ipak dovoljan broj i dobru kvalitetu, odlučili se za ivf jer se uvin bira metoda od jednostavnije prema kompliciranijoj, da bude manje manipulacije. Zato mislim da oni uvik izaberu bolje za nas, da se ne tribamo time opterećivat. Zapravo sam ja potakla raspravu jer volim statistiku pa me zanimalo jel iko naiša na zn rad na tu temu haha
Al nama je nebitno.
E i još mi pada na pamet, al opet samo moja teorija, možda icsi embriji budu s više stanica jer su oplođeni odma, pipeta i puf, a u ivf možda traje 12 sati dok se nađu, ko to zna. Ionako punkciju kontam ko nulti dan, ne dođe istog trena do oplodnje. Možda u icsiju već ranije nultog dana oplode. To mi sve pada na pamet s kauča, nikad nisam pitala i neću, ne želim da me dr zamrzi jer sam dosadna pa da nikad ne rodim 😂😂😂😂
Drage cure,
Ja se danas počela pucat s Bemfolom
Može li mi netko objasniti proces.. ok, idu 4 injekcije, 5.dan uzv... a nakon toga?
Pod pretpostavkom da je sve ok, koliko dana za aspiraciju, transfer.. pomalo me to sve zbunjuje, a nitko bas ne objasni
ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
1. IVF 10/20 Petrova
2. Ana rođena 7/21
3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
Beta 24.5. 🚫
9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen
Bok cure! Povremeno prolistam ovaj forum i svaka čast na aktivnosti i pozitivi koji širite!!!
Pogotovo jer vidim da ima pozitivnih rezultata postupaka na vv.
Ja sam trenutno u čekanju bete (još cca tjedan dana) nakon 2.ivf na vv. Vraćena 1 blastica (punkcijom nakon puregona, cetrocide i štoperice dobivene 4 stanice, sve oplođene, ali se prestale 3 razvijat nakon 2./3.dana).
Nikakvog krvaruckanja nije bilo u periodu kad bi trebala biti implantacija, iako znam da to nije obevezno, ali nadam se ovaj put pozitivnoj beti (sanjam vec nalaz ).
Pitanjce: dr.nakon transfera mi rekao doći na prvi uzv k njima u slučaju pozitivne bete... to kod njih ide inače tako ili je nešto novo? Nakon prvog postupka u srpnju mi to nije rečeno...
Ja 85., amh-47, PAI, poz ANA
MM 86. - sve ok,
VV - neuspjeh 3X —> idemo na SD
SD- 8/2021.-gonal, org., brevact.-decortin, andol 100-et 2 osmostan., 11.dnt+, beta 14.nt -815. 5.10.prvi uzv 7+0 - 1 ❤️
20.10.(9+2) ❤️❤️ Blizanci - 💜💙
Stigli na svijet 6.5.2022. (37+3)
Sortiraj odgovore
Najstariji