Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Vekolina87
    07. Listopad 2020. 21:56

Drage cure, 
    Prije svega veliki pozdrav svima i svaka čast na prekrasnim porukama i potpori koju si međusobno pružate! Zaista ima puno postova i posljednjih tjedan dana sam procitala sigurno preko 500 stranica ovog foruma i zaista vidjela razne lijepe ali i tužne priče. Ukratko, ja sam, koliko sam pohvatala, sličan slučaj kao Nikitta, bolujem od IV stadija endometrioze, te proklete bolesti zbog koje sam lani laparatomijom ostala bez par organa, između ostalih i oba jajovoda zbog čega sam u lipnju evo silom prilika bila primorana upustiti se u svoj prvi IVF poput svih vas. Bila sam u KBC Rijeka i makar su uspjeli iz mene izvuc samo jednu stanicu koja se i oplodila, ista se nije odrzala. Medutim imala sam razne komplikacije nakon toga zbog lose punkcije i bolesti koja se progresivno vratila i prije mj dana sam zavrsila na 3.laparaskopiji u zadnje 3 god. i sad sam "čista" od endometrioze (za sad) te imam izbor ponovno se upustat u rizike ivf i razne komplikacije ili odustati... Naravno, ja ne zelim odustati ali svakako zelim odabrati sljedeću kliniku najbolju mogucu kako bi smanjila rizik i povecala sanse za uspjeh. Imam 33g i amh vrlo nizak (1.56), pa evo koliko sam pohvatala sve vas u Splitu imam na izbor KBC dr. Mršić, Cito dr. Poljak i klinika Šparac, te Zg Petrova dr. Vrcic i dr Tomicic, klinika lučinger, podobnik dr. Alebic, repromed dr. Radončić, ivf dr. grbavac i dr. maricic, i konačno Samobor dr. Škvorc. 
    Izbor je zaista velik, vasa iskustva razna, pa eto jos jednom ako imate još koju preporuku od navedenih sto ce mi pomoci u odluci zaista bi bila zahvalna, jer po riječima doktora i ne preostaje mi još puno šansi. 
    Nikitta htjela sam ti poslati poruku ali neznam kako, pa eto molila bih te da mi ukratko kažeš svoju borbu, zadnje sam shvatila da ideš u Beč na operaciju. Kod koga si u Hr bila operirana? Tko te vodio? Ja sam kod prof. Hallera u Ri, ne znam jesi li čula za njega? On je zaista divan i vrhunski ekspert... Kako kombiniras endo i IVF s obzirom da jedno zahtjeva smanjenje estrogena a drugo rast? Ja sam neki dan na iherbu odradila poprilican soping ali uopce neznam ni sama jos kako cu to sve kombinirati... 
    Oprostite na duzem postu i svima zelim svu srecu u nadolazecim pikanjima, folikulometrijama, punkcijama, transferima, cekanju bete i konacno trudnoci!!! 

👱‍♀️35👨‍🦱42
    Duboka endometrioza IV stadij, 2018.laparoskopija,
    2019.laparotomija,
    2020.VI. IVF u KBC RI (Bemfola150, Brevactid), 1JS, ICSI oplodena i vracena 3.dan, prokrvarila prije bete, komplikacije nakon mj.dana upala zdjelice i ponovna laparaskopija
    2021.X. IVF u Poliklinici IVF (Gonal 225+menopur 75, ovitrelle) 4JS, 2 oplodene i vracene 3.dan, beta 12dnt 61.5, 14dnt 29.6 😔
    2022.IV. IVF u Poliklinici IVF (Rekovelle12+menopur150,brevactidx2) 4JS, 4 oplodene

darliv
    07. Listopad 2020. 22:10

Vekolina87 dobrodošla i od srca ti zelim sto prije ostvarenje onoga sto sama prizeljkujes 🤗 mislim da su svi navedeni liječnici vrhunski strucnjaci, no ima nekoliko cura koje se uz Nikittu bore s tom groznom bolescu i mozda ce ti njihovo iskustvo s pojedinim liječnicima biti od pomoci u odluci. Sretno 💓

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

• T_Ivy
    07. Listopad 2020. 22:12

kju

Tiredivy da li ima kakvih novosti iz praga??

Sutra ujutru (12. dan ciklusa) imam ultrazvuk da vidimo kakvo je stanje. Ja se i dalje malo plašim da sam zakasnila sa cetrotidom i da nije možda bila ovulacija zbog tog velikog folikula, ali znacu tek sutra. I da vidimo da li su mali folikuli porasli. Po prethodnim procesima (imala sam ih 5) skoro da sam sigurna da su maleni stigli (uvek se kod mene jako ubrzaju na kraju). Držite mi fige. Malo sam nervozna moram priznati 

👩44, low AMH 🤵44, azo
    2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
    2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Listopad 2020. 22:12

Vekolina87, dobrodošla! Dodana si na listu 
    Ne mogu ti (srećom) pomoći oko endometrioze. Što se doktora tiče, ja sam izabrala BetaPlus. Kao i ti, prvo sam se raspitala tko su najbolji doktori, a onda sam ih nekoliko "intervjuirala" i odabrala onoga s kojim se ja osjećam najbolje.
    Sve ovo što si nabrojala su vrsni specijalisti i zapravo ne možeš pogriješiti. Gledaj što je tebi najugodnije (gdje putovati) i s kim se ti najbolje osjećaš. U konačnici, doktori mogu napraviti samo dio posla, drugi dio obavljamo mi i naša tijela pa je dobro da si posložimo stvari da budemo koliko toliko opuštene i OK.

💔💔💔

Tuma
    07. Listopad 2020. 22:13

anavi985

Bok cure! Povremeno prolistam ovaj forum i svaka čast na aktivnosti i pozitivi koji širite!!!
    Pogotovo jer vidim da ima pozitivnih rezultata postupaka na vv.
    Ja sam trenutno u čekanju bete (još cca tjedan dana) nakon 2.ivf na vv. Vraćena 1 blastica (punkcijom nakon puregona, cetrocide i štoperice dobivene 4 stanice, sve oplođene, ali se prestale 3 razvijat nakon 2./3.dana).
    Nikakvog krvaruckanja nije bilo u periodu kad bi trebala biti implantacija, iako znam da to nije obevezno, ali nadam se ovaj put pozitivnoj beti (sanjam vec nalaz).
    Pitanjce: dr.nakon transfera mi rekao doći na prvi uzv k njima u slučaju pozitivne bete… to kod njih ide inače tako ili je nešto novo? Nakon prvog postupka u srpnju mi to nije rečeno…

Pozdrav i dobrodošla 😊 i odmah otišla 😊 kada su ti rekli vaditi betu? Kad je bio transfer? Ja sam na VV i nisam imala krvarenje, a beta je bila pozitivna 😊 prvi uzv sam kod njih obavila, kao i vađenje bete, a drugi idem sutra privatno obaviti.  Rekli su mi ako sve bude oke sutra da više ne moram dolaziti kod njih nego im se samo javiti kad rodim ❤

👱‍♀️31 g, Amh 1,7 pmol (novo mjerenje 2,8 pmol)
    👨 31 g, sve ok
    1. IVF-6.mj 2020. VV:3 folikula 1 stanica (nezrela), nema transfera
    2.IVF kraj 8.mj 2020. VV- 4 folikula- 1 js, oplodena 💕, 1.beta 12 dnt dvodnevnog 130, 2.beta 14dnt 286, 3.beta 16dnt 733
    UZV 5+1 GV i inicijalna ŽV
    Nifty- sve oke, imamo curku💗
    Imamo Laru ❤

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Listopad 2020. 22:14

TiredIvy, sutra kao cheerleadersice navijamo za tebe, sa ponponima i cijelom koreografijom!! 

💔💔💔

• LucyLou
    07. Listopad 2020. 22:24

Piky

Nikitta

Piky samo te stresiraju, mogu misliti kako se osjećaš sada! Ja vjerujem da ti je beta sasvim uredna i da je sve u najboljem redu. Sretno!

Pa I ja se nadam da je ok..
    Mislim da sam je kasno vadila I da se možda više ne dupla. Užas kako me idiot prestravio… A on ništa ne vidi… 😡😡😡

Piky draga, mogu misliti kako su te samo prestrasili ali vjerujem da je sve u redu i da ces sutra dobiti lijepe vijesti. Samo smireno i bit ce sve ok, mora! Kao sto MTB pise, sve navijamo za tebe i drzimo fige na najjacd! 😊🤞🏻

Trudilica vec dugo, MPO od 2019 - nakon 1 AIH, 3 IVF/ICSI ciklusa i 6 transfera, napokon je stigla nasa N, nase malo cudo 💖
    ~The wound is the place where the light enters you. Rumi ~

darliv
    07. Listopad 2020. 22:27

MTB sutra kreces s pikanjem? 

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

Vekolina87
    07. Listopad 2020. 22:34

Hvala puno cure. 
    darliv upravo tako, zapamtila sam Nikittu ali evo svakako i druge cure suborkinje sa endometriozom molim za njihova iskustva sa doktorima budući je ipak naše stanje specifično. Ali naravno i svaka druga preporuka uvijek dobro dođe 
    MTB eto od silnih klinika zaboravila i na BetuPlus da. Kod koje si ti ono dr.? 

👱‍♀️35👨‍🦱42
    Duboka endometrioza IV stadij, 2018.laparoskopija,
    2019.laparotomija,
    2020.VI. IVF u KBC RI (Bemfola150, Brevactid), 1JS, ICSI oplodena i vracena 3.dan, prokrvarila prije bete, komplikacije nakon mj.dana upala zdjelice i ponovna laparaskopija
    2021.X. IVF u Poliklinici IVF (Gonal 225+menopur 75, ovitrelle) 4JS, 2 oplodene i vracene 3.dan, beta 12dnt 61.5, 14dnt 29.6 😔
    2022.IV. IVF u Poliklinici IVF (Rekovelle12+menopur150,brevactidx2) 4JS, 4 oplodene

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Listopad 2020. 22:43

darliv, ne, u subotu krećem. Do onda se nabrijavam. Pogledala videe, pročitala uputstva... tko bi rekao da ću postati narkomanka pod stare dane 
    Vekolina87, kod dr Bračun. Ali, kao što rekoh, ne možeš pogriješiti. Bitno da se ti dobro (ili što bolje) osjećaš. Ako ti je uz doktora neugodno i ne osjećaš se dovoljno opušteno da pitaš i tražiš, mijenjaj doktora. Ne treba ti dodatni stres.

💔💔💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.