Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    07. Listopad 2020. 20:12

Nirvana2020

Drage cure,
    Ja se danas počela pucat s Bemfolom
    Može li mi netko objasniti proces.. ok, idu 4 injekcije, 5.dan uzv… a nakon toga?
    Pod pretpostavkom da je sve ok, koliko dana za aspiraciju, transfer.. pomalo me to sve zbunjuje, a nitko bas ne objasni

a nisu ti objasnili taj dio jer se nikad ne zna, sve ovisi kako će folikuli rasti. Najvjerojatnije ćeš ići svako drugi dan na uzv, pred kraj se ponekad ide i svaki dan i kad folikuli dođu do cca 18mm tu večer ćeš dobit štopericu. Koliko će to sve skupa trajat je baš teško predvidit, nekome rastu brže, nekome sporije, a i svaki ciklus nam je drugačiji. Možda će ti za vrijeme stimulacije još nešto od inekcija nadodat, možda i oduzet, sve ovisi kako će rast.

darliv
    07. Listopad 2020. 20:19

Nirvana2020

Drage cure,
    Ja se danas počela pucat s Bemfolom
    Može li mi netko objasniti proces.. ok, idu 4 injekcije, 5.dan uzv… a nakon toga?
    Pod pretpostavkom da je sve ok, koliko dana za aspiraciju, transfer.. pomalo me to sve zbunjuje, a nitko bas ne objasni

Hej 🤗 ja ti opisem kako je kod mene bilo:
    bockala se od treceg dana ciklusa, dobila injekcija dovoljno do 6.dc kad sam imala prvi uzv, nakon toga dobila jos tri bocke pa uzv 9.dc, pa jos dvije do 11.dc kad mi je bio zadnji uzv. Taj dan navecer sam si dala stopericu, sestre su me poslijepodne nazvale i rekle u koliko sati da se bocnem, a na 13.dc ujutro sam imala aspiraciju. Taj dan kad je aspiracija ti se racuna kao nulti dan, i onda transfer bude treci ili peti dan od toga, ovisno koliko oplođenih bude, kako se razvijaju itd.. Ukoliko dođe do hiperstimulacije u tom slučaju ti se embriji zamrznu i vrate drugom ciklusu.. Nadam se da sam ti bar malo pojasnila 😁

Ja '88., mm '78.
    2018. - Petrova - 3 AIH ❌❌❌
    9/2020. Petrova - 1. IVF - 16 js -> 2 bc, ET 2 bc ❌
    4/22 Petrova - 2. IVF -13 js -> 4 bc; ET 1 bc ❌, 7/22 FET 🐧 ❌, 10/22 FET 🐧🐧 ❌
    3/23 Sv. Duh 3. IVF- 8 js -> 4 bc
    ET 1 bc ❌, 7/23 FET 🐧 ❌
    8/23 prirodna trudnoća, vanmaterična ❌
    6/24 FET 🐧🐧https://ibb.co/GJSYVsZ beta 14.dpt 4534, ❤️ 💔🟰💙
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    3/25 naša najveća ljubav je uz nas 💙🙏🏻

Nirvana2024
    07. Listopad 2020. 20:20

Bozma, hvala na odgovoru. Da, i pretpostavila sam da je tesko precizirati, ali cak ni ovakvo objasnjenje nisam dobila.
    Da nema ovog foruma, ja mislim da bismo sve jos dodatno ispalile na zivce 

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

Nirvana2024
    07. Listopad 2020. 20:22

Darliv, hvala 😊 sad mi je otprilike sve jasno pa znam s cime mogu racunati.

ja: 35, sve ok // on: 34 normozoospermia
    1. IVF 10/20 Petrova
    2. Ana rođena 7/21
    3. FET 1🐧 (5dnevna blastica iz 1.postupka) 10.5.
    Beta 24.5. 🚫
    9/23 novi FET, 2 blastice 🤞
    Testovi negativni, do bete nismo ni stigli, smeđarenje
    IVF klinika - čekamo svoju šansu 😇
    AMH 4.5 (smanjena pl.), FSH povišen

• kju
    07. Listopad 2020. 20:37

Bozma ti si jutros cijeli šou imala 😂😂 bitno da su mrvice u buši 😍
    MTB wau za popis, svaka čast.. ja čekam utorak konzultacije za postupak 11.mj u petrovoj..
    Mimidrimi zao mi je..znam kako se osjecas i da te sad nista ne moze utjesiti..isplaci se, odtuguj i onda novi plan..ja sam isto razmisljala o skvorcu i ivf ako sad ne uspijemo, ali cula sam da se dosta dugo ceka neko odobrenje za prebacivanje tkiva sa rebra pa me to malo muci..
    Ivanaxx ne mogu vjerovati da si uspjela izdrzati da ne napravis test!! Ja bi ih vec sto do sad popisala 😂😂
    Nikitta i ja bi birala ivf da imam tu opciju..Jednostavno mi se vise svida ideja da najbolji spermic pobjedi :) ali jbg..tako je kako je! Sretna sam da ih uopce nadu iskoristive u tkivu..

• kju
    07. Listopad 2020. 20:40

Tiredivy da li ima kakvih novosti iz praga??

• maja555
    07. Listopad 2020. 20:46

Miss1502 jesi li isla kod mrsica? Sta kaze? Ja sam danas vadila hormone na 2.dan ciklusa. 

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

🍀🐞MISS🐞🍀
    07. Listopad 2020. 21:01

Ivanaxx hvala na objasnjenju,sad mi je jasnije! Nemam pojma jel kod mene bio ivf ili icsi..sta god da je...
    Maja555 bila sam jucer ali ga nije bilo pa moram opet u petak na dogovor. Javim kako je prošlo
    Kakvi su tebi nalazi hormona i ostalo šta si cekala?

👸32🤴36
    4god pokusavanja
    Amh21, hsg-sve prohodno,spermiogram -Normo
    *Idiopatska neplodnost*
    KBC Split ,dr.Mršić
    06/20 AIH - nesupjesno
    07/20 AIH -neuspjesno
    08/20 - IVF - biokemijska trudnoca (bemfola150,cetrotid,brevactid stop.) 10 js - nema 🐧🐧
    11/20 - 2.IVF (terapija ista kao 08.mj),13js- 2🐧🐧 14.11 transfer trodnevnih 2xosmostanicne
    11dnt beta 98.6, 13dnt beta 254, 16dnt beta 953
    UZV 05.12

• maja555
    07. Listopad 2020. 21:12

Sutra ce mi biti nalaz osim dheas, to se ceka 15 dana. Brisevi ce valjda sutra, a papa test u petak. Jos moram markere otic izvaditi.

Ja 30, Mm 34, nizak AMH; endometrioza
    2018.operacija polipa, HSG, ciljani odnosi
    03/19 stimulirani Ivf-biokemijska polik.Cito
    05/19 fet, beta 0 polik.Cito
    **od 10/19 na biljnim pripravcima, cokoladna cista smanjena s 5.4 cm na 1.2 cm**
    23.01.21. AIH

Nada 🍀
    07. Listopad 2020. 21:43

Cure stvarno ste aktivne, svaki put kad se uključim imam sat vrimena čitanja 😊
    Lucija ❤️❤️ čestitam i želim ti od srca da  dvije zdrave bebice dočekaš u zagrljaj
    Bozma nakon svega i ovoliko pozitive sa foruma mora biti dobro 🤞🤞
    MimiDrimi i VM žao mi je, kao šta su cure napisale, otplakati svoje i idemo dalje, samo hrabro
    Piky koji idiot od doktora, svakakvih sam se budaletina nagledala, rekla sam mužu da bi najradije nosila bejzbol palicu na preglede, pa kad mi neko prospe svoju “mudrost” da ga samo opalim po glavi 😂 drži se, biće sve dobro, držimo fige
    MTB svaka čast za listu, mi se spremamo za FET u 11. mjesecu

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.