Potpomognuta oplodnja vol. 3

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    07. Listopad 2020. 15:06

Zaboravila sam poboldati imena u zadnjem postu, sad je nepregledan 
    Kad već tipkam, može li mi netko komentirati ovu priču o IVF i ICSI? Meni su u BetaPlusu rekli da oni sad svima rutinski rade ICSI. Znam što su postupci, zanima me samo je li to za mene dobra ili loša vijest? Prije smo trebali ići na IVF jer MM ima dobre nalaze, ne znam je li nam ICSI povećava/smanjuje šanse ili je sve to isto?

💔💔💔

07. Listopad 2020. 15:11

MTB

Kad već tipkam, može li mi netko komentirati ovu priču o IVF i ICSI? Meni su u BetaPlusu rekli da oni sad svima rutinski rade ICSI. Znam što su postupci, zanima me samo je li to za mene dobra ili loša vijest? Prije smo trebali ići na IVF jer MM ima dobre nalaze, ne znam je li nam ICSI povećava/smanjuje šanse ili je sve to isto?

To i mene zanima baš

07. Listopad 2020. 15:12

Ivanaxx

MTB

To i mene zanima baš

I hvala na dobrim željama i super mi je trud uložen u praćenje svake od nas 😍😍

• Marti8
    07. Listopad 2020. 15:19

Piky

Marti8

Ana26

Marti8

Pozdrav!
    Ja malo upadam iz vedrog neba.
    Ima li netko da ide na vuk vrhovac na mpo? Da mi kaze kakva je tamo sad procedura s obzirom na covid?

Ja idem na VV.
    2 tjedna prije postupka se mora ispuniti trijažni upitnik i suglasnost na mpo postupak za vrijeme covida i prije aspiracije test na covid.
    Lucija, čestitke! Baš mi je drago! Želim ti urednu trudnoću! 🎊🎉

Hvala Ana na odgovoru!
    Taj test na covid placamo mi ili?

Ne ne.. Dižeš uputnicu od svog doktora opće prakse ili ti oni daju internu na vv.. To će ti oni reći kada dođeš na nulti pregled. Najbolje ti se odmah tamo testirat, neznam od kud si

Tnx curke. 
    Ja sam iz V.Gorice,nisam daleko od zg. 
    Proslo je vec vise od dvije god kad sam tamo bila zadnji put. A obzirom na situaciju..da se malo raspitam prije nego njih zovem🙈

Nina92
    07. Listopad 2020. 15:27

Bozma

Nina92, kako samo 1500 Brevactid? To imaš puno folikula pa se boje hiperstimulacije? Ja sam mislila da taj daju samo za booster nakon transfera.
    Ivanaxx, VM jeste vi radile još testova?
    Piky, šta kaže doktor? vjerujem da će sve bit OK, možda su bila dva pa jedan odustao pa zato nije dupla.
    MimiDrimi javljaj, stalno virim jesi li

Rekao je da sve super izgleda da bi bilo steta ne doc do transfera ali da nije prestimulirao i da je ce bit trensfer, mozda zato jer mi je dao i ovo drugo sad neznam 

2016 laparaskopija endometrioza
    2017. Petrova, izvanmaternicna, spontani u 6 tjednu
    2019. Podobnik, 4 transfera beta 0
    2020. Poliklinika Ivf 🤞
    10mjesec Beta 10 dan 141- biokemijska 😭
    11. mjesec-histeroskopija
    29. 12 beta- 56(11dan), 101(13dan), 135(15 dan)
    2/2021- 10 dan-55, 12 dan-193 14 dan-452
    5+4 GO 6x5 ŽV 2mm vidi se ❤️
    22.11.2021. rođena curica 👧

Ruska1986
    07. Listopad 2020. 15:27

MTB

Ja ti kogu objasjit svoju situaciju jer sam tek nedavno skuzila da sam i ja isla na ICSI. Ugl, trebala sam na IVF. Kada je muz dao uzorak i drugi dan nakon aspiracije su me zvali da mi kazu da mu je nalaz katastrofalan! Nalaz je glasio ovako: 9,5 mil/ml, 1,4 mil/ml pp, 3 kinetika, 4%morfolologija. Jako veliko pogorsanje u odnosu na postupak prije! Najvise od svega im je problem bila ta morfologija. Iz tog razloga su se odlucili na ICSI postupak, jer su morali svaki spermic ispirat il sta ja znam sta radit i trazit one koji donekle mogu posluzit... mislim da se ova metoda koristi u malo tezim slucajevina

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    u lipnju 2020. krenuli sa MPO(poliklinika IVF)
    Asthenoteratozoospermia
    AMH: 38,2
    1.postupak: 06/20-AIH: neuspješno
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,
    2 blastice(obe vraćene), nema 🐧
    beta 10 dnt-649, 12 dnt- 1897
    24.04.2021./01:43= 💝

07. Listopad 2020. 15:28

VM, MimiDrimi bas mi je zao 😢

Ruska1986
    07. Listopad 2020. 15:29

I sta se sanse tice, mislim sa je ICSI cak i bolji jer oni apsolutno sve odrade i spreme spermic i sve... Koliko sam ja skuzila, mozda grijesim. Al eto, takav je slucaj kod mene bio...

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia
    2.postupak: 07/20-ICSI- ELONVA, MENOPUR, ORGALUTRAN I BREVACTID 5000 -punkcija 21 js, 12 oplođeno,

Samara
    07. Listopad 2020. 15:31

Tokio, ti si se narucila na konzultacije? 

Ja:AMH 21, sve u redu
    MM: OAT visokog stupnja
    Poliklinika Škvorc 👍
    03.2020 - 1. ET post ICSI-beta 0
    09.2020 - 2. ET. Vraćena 1 blastocista.
    Prva beta 517, druga 1239🎉
    1. UZV-vidljiva gestacijska vrećica
    2.UZV- imamo ❤️
    It's a boy 👣👶💙

Ruska1986
    07. Listopad 2020. 15:31

VM

cure, evo stigao mi nalaz bete 3,9
    Idemo daljeeeeee, idem javiti dr. i pitati jel mogu u 11.mj na postupak

Al to mi nije jasno.... Da li ta cifra znaci da se ipak nesto dogadjalo? Jer da nije, sta beta ne bi bila nula? 🤔

👨🏻41, 👩🏻35
    3 godine pokušavanja
    Asthenoteratozoospermia

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.