Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Gelica
    15. Listopad 2019. 15:29

Sunshine25 znam da ste sigurnk vec sve probali za poboljsati spermiogram, ali bas jucer sam naišla na jedno novo istraživanje gdje piše kako coenzyme q10 stvarno poboljšava rezultate kod lošeg spermiograma. Do sada sam uvijek čitala za j.s. tako da ako još niste, probajte sa tim. Ako želiš naći ću ti članak pa ti ga stavim tu. 

sunshine25
    15. Listopad 2019. 15:52

Gelice, hvala ti 💚 kod nas su problem i hormoni, tj. mm je visok fsh, testosteron nizak, i prema tim hormonima je pravo čudo što nije azoospermia. Imamo manje od 2% spermija normalnih oblika. Probali smo i q10, a jedino nismo matičnu. To ću sada naručiti pa ćemo vidjeti. Mislila sam da će nas bar na kariogram poslati s obzirom na nalaze, ali ne.. valjda smo osuđeni na tapkanje dok ne naletimo na jedan dobar embrij.

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

Vrapčić123
    15. Listopad 2019. 15:58

MalaM22

Vrapcic123

Curke znam da ovdje negdje ima slika rasta bete nakon transfera, no ne mogu naći… Ako ima tko pri ruci moze li objaviti sliku?

Imam ja ali ne znam učitati sliku 🤷

Ok, ni ja ne znam kako se učitava 😑

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

sunshine25
    15. Listopad 2019. 16:17

Ništa Nikitta od pretraga, samo osnovno. Dobila sam aspirin tek toliko. Njihovo je da sam mlada, sve je ok, bit će 🙄 mislim, realno meni je ovo tek prvi postupak bio. Dobili smo 5 blastica, što je super s obzirom da nam je biologinja na dan punkcije došla i rekla prvo da je samo 3 spermija našla. Nije mi čak problem ni platiti tih 3500 kod podobnika za kariogram, ali samo da me netko uputi što i kako dalje, kužiš? 

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

sunshine25
    15. Listopad 2019. 16:27

Ma mislila sam ako mi ne budu htjeli dati uputnicu još.. naravno da bih preko hzzo. Vidjet ću sve s dr. A možda i promijeniti kliniku..nemam pojma.

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    11/20 fet 🤖

• hope1234
    15. Listopad 2019. 17:10

Nikitta

Alokiti podsjeti me gdje si ti u postupku? Jel to bio FET?
    Hope1234 definitivno imaš bolji rezultat u Petrovoj, su ti dali drukčiju terapiju? Sretno! Neka se malac ovaj put primi i ne pušta!

Oba puta u Petrovoj Gonali u kombinaciji s cetroditom.Ali mislim da presuduje iskustvo biologa

1. stimulirani postupak 4/17, ICSI.Poliklinika Škvorc-11oocita aspirirano,treći dan transfer dva osmostanična, beta 0.Ništa za smrznuti
    2.stimulirani postupak 11/17, poliklinika Škvorc ,aspirirano 8 oocita,oplodili 4 ,ništa za zamrznuti.Transfer 3i dan,beta 0
    3.postupak.Petrova 8/2018. 11 oocita,oplođeno 8,transfer 5i dan,dvije blastociste beta 0
    4.postupak.Petrova 5/19.11 oocita,10 oplođeno,transfer odgođen,freez all(2 slamke sa po 2 blastociste.
    5. 10/19 Fet u prirodnom ciklusu...čekamo

Vrapčić123
    15. Listopad 2019. 17:26

https://postimg.cc/YLzsJqL8
    Cure možete li otvoriti? Može li mi netko pojasniti odnosi li se ovo od transfera ili od aspiracije? Koliko vidim odnosi se od dana aspiracije... 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

• hope1234
    15. Listopad 2019. 17:30

Vrapcic123

https://postimg.cc/YLzsJqL8
    Cure možete li otvoriti? Može li mi netko pojasniti odnosi li se ovo od transfera ili od aspiracije? Koliko vidim odnosi se od dana aspiracije…

Od dana embriotransfera... 14 dan nakon embriotransfera se vadi krv.Naravno može i 9dnt , 10dnt ako se radi o blastocistama

1. stimulirani postupak 4/17, ICSI.Poliklinika Škvorc-11oocita aspirirano,treći dan transfer dva osmostanična, beta 0.Ništa za smrznuti
    2.stimulirani postupak 11/17, poliklinika Škvorc ,aspirirano 8 oocita,oplodili 4 ,ništa za zamrznuti.Transfer 3i dan,beta 0
    3.postupak.Petrova 8/2018. 11 oocita,oplođeno 8,transfer 5i dan,dvije blastociste beta 0
    4.postupak.Petrova 5/19.11 oocita,10 oplođeno,transfer odgođen,freez all(2 slamke sa po 2 blastociste.
    5. 10/19 Fet u prirodnom ciklusu...čekamo

Meto
    15. Listopad 2019. 17:30

Pozz djevojke, zao mi je za negativne bete i testice❤️
    Sunshine nije da ti dajem laznu nadu ali moguce da je jedan embrio otpao, najbolje ces vidjeti ova dva dana. Nadam se da ce linija poceti lijepo tamniti.
    Vidim da je kod vas jako los spermio. Nema razloga da ne dobijes uputnicu na temelju tm nalaza. S obzirom da tm ipak proizvodi spermije treba ih potaknuti i ja bi mu na tvom mjestu narucila maticnu, vit C, selen. . Svom m sam to uvalila i bojim se da nece imati bas puno utjecaja jer microTese planiramo kroz mjesec dana. Problem je fsh, jeste isli na uzv testisa? Mozda je varikokela u pitanju, prekasno spustanje testisa, zausnjaci kao dijete? Puno citam o tim stvarima ovih dana o cemu nisam prije. . I mi smo dosli do blastica, dr i embriolog su rekli da su spermiji jako lose kvalitete i nije proslo dobro. To "mladi ste" nek objese macku od rep😖
    Pisem ti jer smo mi u samo pola godine dosli do faze azoo. . Uzasno je tesko😔 Samo ti njemu naruci i kljukaj ga suplementima, ja nezz bi li kod nas bilo drugacije al mi je zao da nismo prije probali sa tim svim. . ❤️
    Jenn ❤️
    Bellaaa navijam za obe mrvice da se izbore🤗
    MalaM sretno prekosutra, nadam se da ce biti blastica pingvincica🤞☺️
    Blacky cekam tvoje testice, bas su te ovaj put zboostali🙈🤗
    Vuky vratila si se, voljela bi da si dosla drugim povodom ali sto je tu je😐
    Nazz ih i kazi da si bila na konzultacijama (imaju te u komp) i da ste se odlucili na postupak. Reci ces kada bi menga trebala doci i narucit ce te koji dan prije kod dr. Bockanje pocinje 2dc a prva folikulometrija je 6dc, onda ce on dodavati lijekove ovisno kako reagiras. Ostajes kod dr Pa? samo pitaj😊
    Nikitta jako niska ti je zaliha zeljeza, ja nemam problem s tim tako da nezz nista vise🤔🙉 think i grizli ce ti dati prave inf😎

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• Srećaa
    15. Listopad 2019. 17:31

Belaaa

Hvaala vam curee na potpori ali da i meni nije jasno kako od 7 izvadjeni 6 punih i sad valjaju samo 2 a ostale nezrele kako to misli nezrele zasto nam to ne objasne stvarno cu je u cetvrtak to pitat dali je mozda rano radjena punkcija itd i nadam se posto ce ostaviti do cetvrtla da ce mozda bar jos jedna kojim cudom se pokrenuti jer rekla je da je sve ostavila da su dvi dobre i dijels see pa eto sretna sam ja i sa ove dvi bolje ista nego nedaj Boze da nijedna nije bila uh sta mi sve moramo preziviti zene moje jake smoo jakoo😍🙏
    Jubim sve i grlim i nadam se cudu u Cetvrtak🙏🙏❤
    Svima nam zelim srecu nejvecu i da se ostvarimo kao majkee!!🤗😘🙏🙏

Eto da se i ja nadovežem, dva puta u Petrovoj ICSI na 12-13 stanica i oba puta dvije blastice (čudno kako oba puta dvije blastice!! ???) nerazumijem kako to ide.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.