Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jenn
    02. Listopad 2019. 17:33

Belaaa drzimo fige da ovaj uspije 🤞🤞🍀🤞
    Ak je blago stimulirani onda valjda moze, sigurno dr zna sto radi 🙂
    Pauze su najgore, ovako barem imas osjecaj da se nesto događa i imas se cemu nadati, znam kako ti je..i sama sam u nedoumici sto dalje ako ovo ne uspije, najvise radi godina, mislim da nam je ovo zadnji pokusaj i zato sve nade polazem u njega, ako ne odmah nadam se da ce biti smrzlica. Uglavnom i za ovaj transfer i za fet imamo vremena do kraja godine, ja se nadam do 40.god (sto je isto krajem godine) ostati trudna , ako ne mislim da je to to od mene.

02. Listopad 2019. 17:40

Jenn, sigurno si pisala, ali ovaj tjedan mi gužva pa teže pratim nego inače. Koliko folikula imaš?
    Ovako slično kao ti sam i ja sebi u glavi posložila, pokušat ću ovo što mogu do kraja ove godine, tj. do 40-te i to je to

Zaraa
    02. Listopad 2019. 17:56

Cure znaci izludit cu, vec su me sise pocele rasturat ( a transfer je tak u petak) i osjetljiva san na mirise nenormalno, sve mi smrdi, zeludac mi se dize kad otvorin frizider. Svugdi mi smrdi....uzas. jel moguce da je to posljedica injekcija i utrogestana ili?

💞girl💞

Meto
    02. Listopad 2019. 18:03

Nije greska, zvao je odmah dr tko je radio spermiogram i Romac je objasnio da je i centrifugirao i da nema niceg. Objasnjavao je da je bilo nepokretnih da bi bili u talogu, ali nema niceg. Ja blejim u ovaj papir i ne mogu vjerovati koliko je tu nula, uzasno je i poticem neku reakciju kod sebe ali je nema, mislim da sam u nekom stanju soka, ozbiljnog.
    Spermio. je bio los ali dovoljno uvijek za postupak, uzimao je ono sto smo radili kao domaci proxeed. Pitali smo urologicu za suplemente sad i rekla je da nema smisla, da moze opet skociti i pokazati se pokretni spermiji ali da bi se to dogodilo bez obzira na ljekove, kao nesto biologija. Da ima smisla ako netko ima npr 20% progresivih pa da se popravi i tu djeluje, ali za nas trenutno jedina opcija je Tese. I da nam savjetuje da ako cemo se odluciti da sto prije donesemo odluku. Morat cu se mislima vratit u ordinaciju da pohvatam sve jer mi mozak trenutno ne radi. . 

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

• Jenn
    02. Listopad 2019. 18:14

Bozma u proslom stimuliranom smo dobili na menopuru 5js, jednu vratili 3.dan a ostale nisu izdrzale do 5. Ovaj put smo se dogovorili da cemo ici sa gonalima i da ce mi uvesti jos nesto dodatno da dobijemo vise js i ako bude srece da ostane za smrznuti. Jucer je nabrojala 9 js, sutra idem opet na folikulometriju pa cemo vidjeti sto dalje..
    Meto za tm ce to biti koma ali nije sve crno, bez obzira na nule ima sanse. Ne znam puno o tome i ne znam ti sto pametno reci ali citala sam da parovi i tako uspiju dobiti dijete, nemoj gubiti nadu!

yvette
    02. Listopad 2019. 18:44

Meto zao mi je, ne mogu vjerovati da su sve 0. Kakva vam je do sada bila dijagnoza, jesu ti rekli kakve su sanse sa Tese, mislim citala sam da su parovi uspijevali ali ne znam puno o tome. 

sunshine25
    02. Listopad 2019. 18:50

Meto, o jebemu.. žao mi je 😔 koliko je puta radio spermiogram do sada? Nama je svaki put bio sve gori i gori spermiogram, pa zadnji bio bolji (sve se popravilo osim morfologije). I onda na punkciji isto skoro 0, biologinja nam je prvo došla i rekla da ne vjeruje da će išta naći. Ne znam što bih ti rekla, šaljem zagrljaj 💚

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• ruška
    02. Listopad 2019. 18:51

Meto

Nije greska, zvao je odmah dr tko je radio spermiogram i Romac je objasnio da je i centrifugirao i da nema niceg. Objasnjavao je da je bilo nepokretnih da bi bili u talogu, ali nema niceg. Ja blejim u ovaj papir i ne mogu vjerovati koliko je tu nula, uzasno je i poticem neku reakciju kod sebe ali je nema, mislim da sam u nekom stanju soka, ozbiljnog.
    Spermio. je bio los ali dovoljno uvijek za postupak, uzimao je ono sto smo radili kao domaci proxeed. Pitali smo urologicu za suplemente sad i rekla je da nema smisla, da moze opet skociti i pokazati se pokretni spermiji ali da bi se to dogodilo bez obzira na ljekove, kao nesto biologija. Da ima smisla ako netko ima npr 20% progresivih pa da se popravi i tu djeluje, ali za nas trenutno jedina opcija je Tese. I da nam savjetuje da ako cemo se odluciti da sto prije donesemo odluku. Morat cu se mislima vratit u ordinaciju da pohvatam sve jer mi mozak trenutno ne radi. .

Pokusaj se smiriti.pokusajte sa vitaminom d,maticnom i maca prahom par mj pa onda radite spermiogram.

🙋34👨‍🦱42,ženska neplodnost-nespecificirana,on normozoospermija
    4 iseminacije od 10/2018-02/2019
    4/2019 stimulativni ivf,ovaleap,decapeptyl,brevactid
    5/2019 FET 1blastocista,beta 0
    7/2019 prirodni ivf, trodnevni embrij,beta 0
    9/2019 stimulativni ivf,ovaleap,orgalutran,brevactid, trodnevni embrij,beta 0
    1/2020 prirodni ivf,trodnevni osmostanični embrij,beta 0
    Poliklinika Škvorc
    10/2020 stimulativni ivf,gonel,cetrotide,ovitrelle,vraćene 2 blastociste,0 smrzlića
    1.Beta 14dnt 1042

• vrećabuha
    02. Listopad 2019. 19:51

Lemon

vrećabuha

Lemon

vrećabuha

Drage cure, prvi put sam na forumu i ne znam kako ovo točno funkcionira. Imam pitanja vezana uz potpomognutu oplodnju s pgd, zbog nasljedne genetske bolesti u obitelji. Zanima me otkuda uopće krenuti? Vidim da ima cura koje su išle u Bruxelles zbog sličnih situacija, ali ne znam kako stupiti u kontakt s njima. Hvala svima unaprijed!

Bok, ja sam isla na pgd u UZ Brussel. Imam balansiranu translokaciju kromosoma, a kod muza sve ok. O čemu je kod tebe rijec ako ti nije problem reci? Pitaj sto te zanima. Meni je to bio prvi postupak nakon nekoliko kiretaza ali brzo se sve pohvata ako je volja tu

Draga Lemon, teško mi je pratiti ovaj forum jer sam mislila da će mi se prikazati u profilu ako mi netko odgovori, zato tek sad vidim tvoj odgovor😅 Imam djevojčicu koja ima spinalnu mišićnu atrofiju koja je recesivna nasljedna bolest, što znači da smo i suprug i ja nosioci, a svako dijete ima 25%šanse naslijediti isto. Inače, mi nemamo problem sa oplodnjom, već trebamo pgd kako bi se izbjegla genetska lutrija po tom pitanju😅Ona ima genetski nalaz, no mi nemamo. Zanima me otkud uopće početi? Tko daje preporuku za mpo s pgd, ginekolog iz doma zdravlja? Kako uopće dobiti preporuku tj.sredstva HZZO za pgd? Uglavnom, ništa ne znam i svaka info mi dobro dođe! Hvala ti puno na odgovoru, nadam se da će ti sve super završiti😊

Moras prvo otici kod nekog gin sa humane reprodukcije, tvoj soc gin ti moze dati uputnicu. I onda ti oni tamo pisu zahtjev za liječenje u inozemstvu. Ne znam u tvom slučaju sto vam treba, nama je kariogram los pa je to bilo dovoljno. Imate li vi kariogram? Stvarno ne znam ako ste nosioci je li se to tamo vidi, ako ne onda mozda treba neki drugi dokaz pa da dobijete povrat troškova. Prvo si to istrazi jer kad komisija dobije zahtjev mora imati nesto na temelju čega ce reci da ste za pgd i da vas salje u inozemstvo.

Nasa kcer ima nalaz analize DNA jer se tocno zna na kojem kromosomu postoji delecija, mi to nismo radili jer nam do sada nije trebalo. Pretpostavljam da je to, kao u tvom slucaju nalaz kariograma, primarno sto trebamo napraviti. Narucena sam kod soc.ginekologa sljedeci tjedan pa cu ga pitati. Kad saznam vise javim se opet. Nadam se da kod tebe sve ide po planu:)

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    02. Listopad 2019. 20:10

thinkpink1

ifka24 🎉🎉🎉🎉🙏🙏🙏🙏
    Bela zao mi je…😔😔😔

Thinkipinki idemo u nove pobijede🙏🙏😁🤗

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.