Samo bi iznijela svoje mišljenje i iskustvo u vezi kromos.grešaka. Ja imam potvrđenu kromos.grešku, tj. translokaciju i nemam problema sa trombofilijom pa su mi sve tri trudnoće završile drugačije. Prva je dogurala do 16 tt i beba je bila živa ali je uzv pokazao velike deformacije,znači kromosomska greška, a srce nije stalo, dok su u trećoj trudnoći potvrđene analizom ploda dvije greške i srce je stalo u 7 tt. Druga trudnoća isto srce stalo u 7 tt, a plod je bio kromosomski ispravan. Tako da nema pravila, puno stvari se mora poklopiti i za kraj moramo imati sreće. Super je što smo sve zajedno pametnije od iskustava dobrih i loših, ali hoću reći da ista stvar neće kod svih donijeti iste rezultate. Meni je recimo falilo sreće, u drugoj trudnoći pogotovo. A doktori koji su bili stava da mi pgd ne treba i da će se jednom dogoditi dobra trudnoća su mi samo rekli da sva tri puta nisam imala sreće..To mi nije bilo drago za čuti Recimo meni je dobro što sam napravila kariogram jer po tome znam da mi je pgd izbor, a ne pokušavam i dalje prirodno i ne pitam se zašto ne uspijeva.
Kod Podobnika sam radila pretragu (negdje u Slo oni šalju krv na analizu). U trećoj trudnoći plod je imao moju grešku pa po tome znam da su mi bar problem dobar otkrili
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Sta smijemo pit normabel?? To mi nitko nije rekao! Opa, onda cu ja lako prezivjeti 2 tjedna do testa 😂😂
Sram ih bilo na škrtim informacijama!!!😂😂😂
Ja sam i prije transfera drmnula jedan da me malo relaksira.
Al fakat, meni je moj rekao da mogu 3x2mg, al to je maximum.
I ja se toga držim. Stavim si utrice, drmnem normic i odvalim sa spavanjem😂😂😂
Ima koja ženica da kreće sad u nove pobjede ?! Ja čekam mengu i po nekoj mojoj procjeni transfer bi trebao biti 1-og ili 2-og...
Samo bi iznijela svoje mišljenje i iskustvo u vezi kromos.grešaka. Ja imam potvrđenu kromos.grešku, tj. translokaciju i nemam problema sa trombofilijom pa su mi sve tri trudnoće završile drugačije. Prva je dogurala do 16 tt i beba je bila živa ali je uzv pokazao velike deformacije,znači kromosomska greška, a srce nije stalo, dok su u trećoj trudnoći potvrđene analizom ploda dvije greške i srce je stalo u 7 tt. Druga trudnoća isto srce stalo u 7 tt, a plod je bio kromosomski ispravan. Tako da nema pravila, puno stvari se mora poklopiti i za kraj moramo imati sreće. Super je što smo sve zajedno pametnije od iskustava dobrih i loših, ali hoću reći da ista stvar neće kod svih donijeti iste rezultate. Meni je recimo falilo sreće, u drugoj trudnoći pogotovo. A doktori koji su bili stava da mi pgd ne treba i da će se jednom dogoditi dobra trudnoća su mi samo rekli da sva tri puta nisam imala sreće..To mi nije bilo drago za čutiRecimo meni je dobro što sam napravila kariogram jer po tome znam da mi je pgd izbor, a ne pokušavam i dalje prirodno i ne pitam se zašto ne uspijeva.
Kod Podobnika sam radila pretragu (negdje u Slo oni šalju krv na analizu). U trećoj trudnoći plod je imao moju grešku pa po tome znam da su mi bar problem dobar otkrili
Za PGD analizu se mora doći do stadija blastice, tako je meni rečeno u Petrovoj, a oni to i onako to ne rade...
Dobro je znat da ga bar kod nas netko radi, da se ne mora u Češku zbog toga... (mislim da sam vidjela da ga i u Beogradu rade, al vjerojatno isto šalju negdje...)
Blacky koja guzva, ajme......ali prof mi je uljepsao dan. Osjecala sam se kao kod najskupljeg privatnika, pozvao je i biologinju i detaljno proucio sve sto smo do sada napravili. Odlucio je da prelazimo na gonale sa sljedecom M. Pitala sam za histeroskopiju i zakazao mi je za petak uterobrush i biopsiju endometrija . Kad ti dolazis? Znas da je na godisnjem od 15.-30.6.?
Eto curke, molim vas koja je imala uterobrush....iskustva?
Samo bi iznijela svoje mišljenje i iskustvo u vezi kromos.grešaka. Ja imam potvrđenu kromos.grešku, tj. translokaciju i nemam problema sa trombofilijom pa su mi sve tri trudnoće završile drugačije. Prva je dogurala do 16 tt i beba je bila živa ali je uzv pokazao velike deformacije,znači kromosomska greška, a srce nije stalo, dok su u trećoj trudnoći potvrđene analizom ploda dvije greške i srce je stalo u 7 tt. Druga trudnoća isto srce stalo u 7 tt, a plod je bio kromosomski ispravan. Tako da nema pravila, puno stvari se mora poklopiti i za kraj moramo imati sreće. Super je što smo sve zajedno pametnije od iskustava dobrih i loših, ali hoću reći da ista stvar neće kod svih donijeti iste rezultate. Meni je recimo falilo sreće, u drugoj trudnoći pogotovo. A doktori koji su bili stava da mi pgd ne treba i da će se jednom dogoditi dobra trudnoća su mi samo rekli da sva tri puta nisam imala sreće..To mi nije bilo drago za čutiRecimo meni je dobro što sam napravila kariogram jer po tome znam da mi je pgd izbor, a ne pokušavam i dalje prirodno i ne pitam se zašto ne uspijeva.
kako su ti potvrdili krom grešku? kariogramom?
kako nastaju kromosomske greške?
Meni su sva tri puta radili phd nalaz i ništa nisam mogla iz toga iščitati.
meni kaj se tiče tih kromosomskih grešaka ništa nije jasno...
[/url
Samo da javim da na VV primaju u postupak još samo ovaj mjesec i onda više ne rade zbog preuređivanja. Krajem 8. mjeseca očekuju dozvolu za rad od strane Ministarstva i onda startaju ponovo u 9. mjesecu.
Hvala ti puno na informacijama...ajmeee, tako mi se to dugo čini, gdje je taj rujan još! Ja bih najradije sutra na punkciju opet. 😆
Pokušavam ih dobiti da im javim svoju betu, ali stalno su zauzeti. Al, eto, bar ćemi vidjeti kako su se lijepo preuredili. 😆😁😁
Terra, evo, ja sam isto nova ovdje na forumu, pratim vas sve…pa da ti bude lakše, eto, suosjećam s tobom. Ja sam ba na svom prvom transferu, betu bi trebala raditi u utorak, ali jučer sam radila test jer sam imala osjećaj da vještica dolazi…i bila sam u pravu, test negativan, do podneva prokrvarila.
Nalaz za trombofiliju mi je identičan kao i tebi.
Ivf sam radila na VV, donijela sam im nalaze pa mi je doktorica preporučila svakako uzumanje heoarina od dana transfera.
Moj ginić mi je dao recept, Fragmin od 5000j. sam kupila i davala si ga svako jutro.
Al, eto, ipak ništa ovaj put. Nadam se da će idući put biti plusić, objema. Glavu gore i idemo ponovo!! 😊
Sretno draga...
sve razumijem i pratit ću i tvoj napredak i misliti na tebe...
Thinkpink kod Podobnika sam radila kariogram, a na pgd idem u Belgiju.. Kariogram tvoj i od muža možeš napraviti i preko uputnice.
Isabelagregorijan, kariogram napraviš i vidiš da li su ti kromosomi uredni, a da vidiš detaljniju analizu ploda nakon kiretaže moraš materijal kiretaže slati na analizu (na Sv.Duhu to rade).
Nada i ja čekam mengu pa u FET idem, ali tek krajem mjeseca moram dobili. I to krećem ako mi se ne poklopi da prvi/drugi dan padne na vikend ili praznik, onda nemam gdje izvaditi hormone i čekam drugi mjesec
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Lemon a valjda neće past bas na vikend 🤞🤞ja trebam 16-og dobiti!
Sortiraj odgovore
Najstariji