Ema sta je najbolje meni nisu uopce dali nikakve prenatale nakon transfera moja mpo ima teoriju da i to moze ometati implantaciju, a s obzirom da po krvi imam sasvim dovoljno folne u tijelu kao ne trebam. Tako da sam ja nakon pozitivnog testa pocela odmah piti Novalac sve skupa je 400 mg folne ima oba oblika, al jedem i tako dosta hrane koje u sebi sadrze dosta folne - sjemenke suncokreta, jaja, sparoge su jako bogate, rajcica, mango, brokula, banane, jagode, cjedjeni sok narance. Pitala moj gin neki dan rekla je da je to dovoljno jer ja ne patim od manjka i da je potrebno elentualno povecat tek od 6tt dozu folne al to da ce mi rec na prvom pregledu. Iako razmisljam vec par dana da ja ipak uzmem od solgara si pa ako nista svaki drugi dan jednu tabletu. Bolje da ja pijem nego njih cekam.
Roza ja pijem Novalac prenatale i imaju ukupno 400 mg folata. Nisam jos susrela taj Novalac bez folata? Jesi sigurna da nema. Sto se kendural C tice pa ti unosis sa Novalac vec 100% dnevnih potreba zeljeza ili imas jaku anemiju pa moras? Ako nisi anemicna moj prijedlog ti je da izbacis taj kendural i beta glukan svakako on je za podizat imunitet a to ti ne treba uopce sad cak stovise moze ojacat tijelo pa odbaciti plod. I umjesto toga pocnes uzimat neki sumeci magnezij sa vitaminom c uz novalac i to je realno dovoljno nakon transfera.
I da slazem se sa Emom Q10 nije bas pametno uzimat u trudnoci jer nije jos dovoljno istrazen utjecaj na razvoj ploda i utjecaj na bebe. Nase tijelo samo krene proizvoditi ga vise u trudnoci zato onda nema potrebe za time. Kao priprema za lvalitetu jajne stanice da, al ovako nakon transfera osobno ne bi nilad uzimala. To nije ni vitamin ni mineral.
Nada88, ne, ne znamo uzrok azooa. Bio je totalni sok nakon 0 ns spermiogramu. Frisko smo u ovome i ne znam sto ocekivati. Ako sam dobro pratila kod vas su nasli spermice? Ako ti nije problem objasniti sta nas jos ceka?
Izbacujem onda sve osim Prenatala. Kendural pijem jer mi je na zadnjen vadjenju krvi feritin bio 4. Njega cu mislin nastavit pit do kontrole zeljeza. Biologica mi je rekla da uzimam q10 do bete ali mogu je i sad prestat pit. .. Jos uvik me boli donji dio, osjecaj kao da cu dobit. Jel to ok?
Ja sam q10 pila do dana punkcije, nakon toga ne. Pila sam ga, uz omegu od solgara i dheu, cca dva mjeseca prije stimuliranog i u tom postupku smo došli do dvije blastice...nažalost trudnoca je završila kiretažom u 9. tjednu.
U prva dva stimuliaran nisam ništa pila, osim folata, i rezultat je bio:
1. IVF - 5 folikula, 4 js, transfer 3. dan jednog 4. st. i jednog 10. st (beta 0)
2. ICSI - 2 folikul, 1 js koja se nije oplodila (beta 0)
3. IVF - 7 folikula, 7 js, 2 blastice (kiretaža 9.tjedan)
Je li u 3. IVFu bila bolja terapija ili su pomogli svi ovi razno razni vitamini, ne znam, ali znam da ih opet pijem (+ vitamin d, injekcije b12, andol)...kad sve ovo stavim na papir ne izgleda baš bajno 😂
A joj pramenka što se dogodilo, zašto si morala na kiretažu? U kojoj si fazi? Jesi taj 3.put imala drugačiju terapiju?
A joj pramenka što se dogodilo, zašto si morala na kiretažu? U kojoj si fazi? Jesi taj 3.put imala drugačiju terapiju?
Beta se od početka nije duplala kako valja...rasla je, ali ne pravilno i na kraju je bio blighted ovum...i u prvoj trudnoći koja je završila potpunim spontanim, beta mi je isto rasla, ali nepravilno...tad smo čak imali i srčeko, ali nije dobro završilo...u 3. mi je uvedena elonva i tražit cu je i u sljedecem jer je ujednačila folikule što mi u prva dva postupka nije bio slučaj...
Nadam se da sljedeci mjesec krecemo u nove borbe :)
Držim ti fige na najjače da ovaj put bude dobitni i da sve to ružno ostane iza tebe! I traži i inzistiraj na terapiji koja ti najbolje odgovara, mi same najbolje poznajemo svoje tijelo!!
Sortiraj odgovore
Najstariji