Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    16. Siječanj 2020. 20:35

Samo_Sanja

marijaiva
    Ma ja se uvijek tako previše brinem, al nekako se sve posloži na mjesto :)
    Opaa super za tvoju frendicu, uvijek me uveseli kad neka iz mpo ostane trudna i rodi bebicu .. Evo ženica što ležala samnom u sobi kad sam išla na prvi AIH a ona na prvu punkciju ostala trudna i kad sam je srela kod dr. baš mi je bilo drago zbog nje jer joj uspjelo iz prvog ivf-a
    Vidiš ja se brinula što sam kasnila 2 i po sata sa prvom injekcijom a ona si nije ni dala a rodila… Ovo je baš pozitivno saznanje!! Držim nam svima 🤞🤞

Ma ne brini pa ja dok sam isla na vv uvijek mi rekli injekcije davati otprilike u roku sata, i sad ja sam si davala oko 10 a nekad sam tamo znala cekat i do 13h da dodjem na red i tek tad su mi sestre dale injekciju.. Pa sam po tom zaključila da to uopće nema veze... 

16. Siječanj 2020. 20:42

Da, meni su isto rekli da se moze dat u razdoblju od 12:30 pa do 14 sati ako cete kroz jutro davat
    Ma ne treba bit preopterećen s ničim u zivotu pa tako ni s ovim
    Ali kad čovjek sebi ne moze pomoc 😔

Nadalica
    16. Siječanj 2020. 20:54

Ja Evo od Doktora, dobila antibitike da pijem, uho se pogorsalo, sta vise nego puklo Kaze nesto, e sad ja vam to ne znam prevesti tacno na nas jezik Ali unutra je nesto napuklo I ne izgleda dobro eto tako, pored svih simptoma trudnoce, svih tableta sto uzimam I vitamina jos I kapi za nos, za uho I Antibiotik 😢😢 Pijem vise lijekova neg moja baba 😭

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

PinkFairydust
    16. Siječanj 2020. 21:08

Nadalica

Ja Evo od Doktora, dobila antibitike da pijem, uho se pogorsalo, sta vise nego puklo Kaze nesto, e sad ja vam to ne znam prevesti tacno na nas jezik Ali unutra je nesto napuklo I ne izgleda dobro eto tako, pored svih simptoma trudnoce, svih tableta sto uzimam I vitamina jos I kapi za nos, za uho I Antibiotik 😢😢 Pijem vise lijekova neg moja baba 😭

bubnjic ti je vjerojatno pukao. to se stvarno jako upalilo :/ obavezno antibiotik, da se ne zakomolicira jos jace

"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."

Samo_Sanja
    16. Siječanj 2020. 21:37

Nadalica
    Ja sam u zimi 2018 imala groznu upalu uha.. Kako sam se prehladila i nos curio, od tog naprezanja puhanja/pirenja nosa bubnjić je natekao i samo što nije puknuo, dr. mi je dala kapi za nos i uho, i rekla mi dok god ne izlječim nos, neće mi ni uho proći.. Bolilo me uho 2 mj.. Kažu zub je vrag kad boli, al bome je i uho..

https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png

Lemon
    16. Siječanj 2020. 21:40

marijaiva

Lemon

marijaiva

Lemon

Babylove ♥️
    Meto sretno!
    Svima nam nažalost isto, ako ne znaš ništa ništa ti neće ni reći, ako nešto znaš i kopas to ćeš sama napraviti a oni ti opet ništa ne kažu dodatno. Ja se pitam koliko se moramo napatiti da uspijemo? Zašto ja sad tek saznajem za microarray analizu koju će raditi na plodu.Da smo to ranije napravili i mm i ja možda ne bi izgubila bebu na pola trudnoće. Ali ne, ako imaš jedan problem doktori misle da drugi ne možeš imati i ništa te ne savjetuju. Jel netko to radio od vas?

Ja nazalost nisam nikad imala dosta materijala za analizu ploda jer mi se vec poceo sam apsorbirat, tako da eto ni ne znamo dal je uzrok spontanih kromosomska greska ploda ili nesto 'na meni'

Meni su radili već dva puta i to samo kao nama što se dobije kariotip i potvrđena je moja translokacija. A sad će raditi to dodatno. Ali ako mogu iz ploda onda moguće da se može i iz krvi, to mi nije jasno zašto meni to nitko nije predložio.. Poludit ću dok čekam nalaze. Rekli su sredinom mjeseca, pa nikako..

Cekaj nisam sad razumjela.. Tebi ce sad iz krvi radit tu neku pretragu (za koju nisam nikad cula) ili na plodu?

Prvo analiza ploda/plodne vode. Ako nađu nešto na nekom genu (što misle da je vjerojatno), onda ćemo i mm i ja dati krv da naprave i nama da vidimo tko je nosioc. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

16. Siječanj 2020. 21:45

Lemon

marijaiva

Lemon

marijaiva

Lemon

Babylove ♥️
    Meto sretno!
    Svima nam nažalost isto, ako ne znaš ništa ništa ti neće ni reći, ako nešto znaš i kopas to ćeš sama napraviti a oni ti opet ništa ne kažu dodatno. Ja se pitam koliko se moramo napatiti da uspijemo? Zašto ja sad tek saznajem za microarray analizu koju će raditi na plodu.Da smo to ranije napravili i mm i ja možda ne bi izgubila bebu na pola trudnoće. Ali ne, ako imaš jedan problem doktori misle da drugi ne možeš imati i ništa te ne savjetuju. Jel netko to radio od vas?

Ja nazalost nisam nikad imala dosta materijala za analizu ploda jer mi se vec poceo sam apsorbirat, tako da eto ni ne znamo dal je uzrok spontanih kromosomska greska ploda ili nesto 'na meni'

Meni su radili već dva puta i to samo kao nama što se dobije kariotip i potvrđena je moja translokacija. A sad će raditi to dodatno. Ali ako mogu iz ploda onda moguće da se može i iz krvi, to mi nije jasno zašto meni to nitko nije predložio.. Poludit ću dok čekam nalaze. Rekli su sredinom mjeseca, pa nikako..

Cekaj nisam sad razumjela.. Tebi ce sad iz krvi radit tu neku pretragu (za koju nisam nikad cula) ili na plodu?

Prvo analiza ploda/plodne vode. Ako nađu nešto na nekom genu (što misle da je vjerojatno), onda ćemo i mm i ja dati krv da naprave i nama da vidimo tko je nosioc.

Znaci to i vi mozete napraviti, hmm sad si me bas zainteresirala jer eto to mi nismo napravili nisam nikad ni cula za to. U hrvatskoj se ta pretraga radi?sto uopce pokazuje? To je nesto Slicno kariogramu ili...
    Jer ni ja vise sa brdo transfera i 2 spontana ne znam sto jos napraviti a za ovo prvi put cujem... 

Lemon
    16. Siječanj 2020. 22:30

Pa eto ni ja nikad čula do sad kad su rekli da će napraviti sve što je moguće i to su napisali na otpusnom i da to šalju van nešto na analizu. Nezz jel sve kompletno ili dio. Znat ću kad dobijem nalaze. A s  tom pretragom traže na pojedinim genima greške. Tako sam ja to skužila. Jer moguće da nama jedan gen radi problem kad je već pgd eliminirao translokaciju. Moramo onda saznati tko je nosioc, eto daj Bože da sam ja, nek imam i to, ali barem da je mm skroz u redu pa donacija js dolazi u obzir. 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Samo_Sanja
    16. Siječanj 2020. 22:51

marijaiva

Samo_Sanja

Cure koliko ima tih besplatnih IVF postupaka preko HZZOa? Za inseminaciju znam da ima 6.. al za IVF se ne sjećam koliko mi je dr. rekao

4 stimulirana i 2 prirodna (bez lijekova)

marijaiva thanks :)
    Ja se tek sad sjetila da sam to pitanje postavila..pa listala unazad 🤦‍♀️🤣
    Meni je mm rekao da imamo 3.. pa mi bilo čudno kak tako malo.. al znala sam da je on nešto krivo čuo 😀

https://lbdf.lilypie.com/LTOpp1.png

Pikica89
    16. Siječanj 2020. 22:56

Bok cure. Ja sam bila aktivna na ovoj stranici prije godinu i pol kad sam prvi puta krenula u postupak ivf oplodnje. Tada sam ostala trudna ali sam na zalost bebu izgubila u 26tt.Danas se opet vracam jača i snažnija i evo krenuli smo dalje sa postupcima jer se na žalost nikako nije primilo u međuvremenu prirodno. Dijagnozu koju imam je trenutno hashimoto i problemi sa štitnjacom koje sam nazalost dobila zbog stresa oko gubitka trudnoce, te mi je amh dosta nizak. Sa suprugom je sve oke. Prosli mjesec sam bila u stimuliranom postupku te dobili 3 blastociste. Jedna mi je bila vraćena a 2 smo zamrznuli. Beta je nazalost bila negativna. Sad se upravo pripremamo za vracanje smrznutog zametka i cekamo nalaz briseva.💪💪 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.