Joj cure, hvala svima! ja još uvijek ne vjerujem!! Samo da beta bude kako treba i wooohooo!!
Cure samo da se ubacim sto se tice profertila kod nas je u ljekarnoj 430 kn 60 kapsula… kako to da je negdje 1000 kn.. dali ima vise kapsula mozda?
I sto se tice kljucosti stanica ili spermija da se dode do blastica.. meni nisu rekli da je problem spermij za razvijanje vec da je vjerojatno do mojih stanica, zato i idem na daljnje pretrage …
Cure prekrasni plusevi.. ceatitke od 💖
180 kapsula profertila 1067kn..
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Uuuuuuu koliko pluseva ovih dana😃 cestitam svima i zelim skolsku trudnocu😘
Jel mi moze (znam da se vec pisalo) tko reci vise o maticnoj mlijeci i cijenu
Cure ne brinite oko punkcije. Ja sam dobila samo dvije inekcije u guzu i to je to, dakle bez one lokalne anastezije sta ide u venu. Bolilo me nije skoro ništa, krvarila nisam uopće, mozda tri točkice doslovno i jajnici me nisu bolili. A meni je jos jedan jajnik visoko i na nezgodnom mjestu, dok uopce nije znao do zadnjeg trena hoće li ga punktirat. Na kraju ipak je. Dakle nemojte se plaši boli jer uopće nije strašno. A Sad možda je i do tolerancije na bol ali mene to ništa nije ne bolilo. Sretno svima!!!!! 😘😘
Cure sa plusevi ma bravooooo!!!! 😍 Cestitam!!! 🎉🎉
Skakavac - slazem se da sve to zna biti individualno, jer sve smo mi drugacije kako fizionomijom, tako i pragom za bol i reakcijom na razne lijekove. Meni je bilo drago da imam opciju bilo kakvog narkotika kako bi izbjegla opcu anesteziju na koju mi organizam lose reagira nakon zahvata, a da bi bila sto manje svjesna bolova.
Karla89 - samo bez stresa. I ja sam imala par neprospavanih noci zbog brige oko toga kolko ce me ta punkcija bolit, ali sa svim tim dobivenim, stvarno je zanemarivo. Sretno! Bit ce sve ok! 😉👍🏼
Da naravno, super je da možes birat, lokalna, opća, ili sto god. To su naša tijela i svasta prolaze i zasto bi se iti malo patile. Već smo ionako previše toga posle sa inekcijama, tabletama i inim..
MojeSve mi smo korsitili maticnu mlijec od Pcelarstvo veber mozes naruciti online i dostave u manje od 24h u posebnim kutijama ili ako si u Zg imaju stand u shopping centru u dubravi onaj iza kbc dubrava sto je.
Evo cure dala si ja zadatak i proucila utjecaj spermija na pocetne faze i ovako kazu neki od vodecih strucnjaka u svijetu i radovi objavljeni od 2008 do danas.
Na brzinu razvoja embrija u prvih 3h nakon oplodnej do 2-stanicnog utjece spermiogram ovisino o jacini poremecaja sto je poremecaj sgrama veci to je razvoj sporiji. Isto to je faktor temeljem kojeg se u iducih 12h moze ocjeniti razvoj embrija. Dakle moze sgram biti ocajno los al da oplodnja tece super sto znaci da kod icsi su odabrali odlican spermij, ako je sporo onda je znak da taj spermij i nije bio bas odlican.
Dinamika razvoja embrija od 5-stanicnog kao i na vrijeme nastanka blastociste utjece fragmentacija DNA sperme. Postoje visoka i niska fragmentacija DNA spermija a povezana je sa smanjenim brojem, pokretljivoscu i morfologijom. Dakle sto je stopa fragmentacije DNA spermija veca to je negativniji ucinak na razvoj embrija do faze blastocista ivf ili icsi metode. Pov3cana ucestalost visoke fragmentacije povezana je i sa povecanom stopom spontanih ili neobjasnjivih gubitaka trudnoce u ranijim fazama.
Aneuploidija embrija je najcesce uviejtovana majcibskim faktorom odnosno nemogucnosti pravilnog dijeljenja embrija ili te muski faktor u slaucaju ako je sjeme morfoloski loše, teska oligozoospermija (smanjen broj), neopstruktivna azoospermija, te oligoastenoteratozoospermija.
Količina progresivno pokretnih spermija utjece na stopu oplodnje bez obzira dal se radio icsi ili ne, medjutim ne utjece na fazu stvaranja blastociste.
Opcenito ako je mali poremecaj u spermiogramu odnosno u fragmentaciji DNA spermija prilikom oplodnje postoji mogucnost korekcije manjih gresaka u oociti iza oplodnje, te onda muski faktor nema toliki utjecaj na prvu fazu razvoj, no ako je veliki poremecaj onda je utjecaj paralelan poremecaju. Takvi embriji i ako se oplodne i dospiju do faze blastociste imaju znacajno nizu stopu implantacije jer jednostavno ne mogu prezivjeti daljnja djeljenja. Laicki receno ako je torta premekana izrezat ces ju i podijeliti na 4 komada, al na 12 ce se sve raspasti.
Postoji noviji postupak IMSI koji zapravo odabire spermij prije ICSI cija jezgra je pravilna te se manjuje mogucnost oplodnje js sa spermijem koji ima visoko fragmentirani DNA. Tom metodom se poboljsava stopa implantacije kod parova kod kojih do nje ne dolazi i imaju los spermiogram. Medjutim jos uvijek nisu standardizirana mjerila za klinike (podatak iz 2016). Ocito se to jos razvija. U svakom slucaju sperma osim ako nije savrsen spermiogram utjece na embriogenezu u vrlo ranoj fazi.
Grizli ti si stvarno enciklopedija,
Cek, jel onda u prvom stadiju važan miski ili ženski faktor? Vidim stalno oprecna misljenje. Nekako mi je logičnom da su važna oba faktora.
Lucielle i provincijalka, koji lijepi plusići za dobro jutro!! Čestitaaam!!🤗😊
Laganini, osam folikula? Čekamo dobre vijesti! Sretno!😚
Sortiraj odgovore
Najstariji