Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    skakavac
    22. Svibanj 2019. 10:50

skakavac

Ispravak 1.6 joj tko će to doćekat

I 5 dnt, ja sam sve pobrkala, u subotu mi je bio transfer, ne znam kako to racunam

• Hani
    22. Svibanj 2019. 10:56

Skakavac, 4.dnt😁😁dan transfera je nulti dan

• Babylove
    22. Svibanj 2019. 10:57

Kengurica

Lucielle i Provincijalkama bravo. Sretno dalje da se sve razvija kako treba. Hani upisuj i racunaj staristikuBabylove60 komada profertila je za 1 mjesec, a 180 je za 3. Piju se dvije dnevno. U Njemackoj je ja mislim ta mala kutija oko 50, ali samo online. Opet 100kn jeftinije, al platis dostavu i moras imati nekoga da ti to kupi. Ja sam narucivala vise toga od tamo pa mi se isplatilo.

Aha.. na kutiji pise da se uzima 1 dnevno osim ako doktor ne prepise drugacije...  znaci moze se 2 dnevno piti.. super info imam i ja u njemackoj frendicu koja moze to kupiti..
    Grizli enciklopedijo stvarno.. tako si to lijepo objasnila i napisala.. ali ja opet nisam skuzila nista 😥

skakavac
    22. Svibanj 2019. 10:59

😂😂😂 Hvala
    Evo sad ispravno, 4 dnt, 2 petodnevna odlčna od sve skupa 4 embrija.
    Tri su odlična a cetvrti tako tako, po riječima biologa. I ne znam koja dva su mi vraćena, to od uzbuđenja nisam stigla pitat 😂

• Nonina
    22. Svibanj 2019. 10:59

sunshine25

Čestitam na divnim plusićima 😍😍😍😍
    Kengurice, ja sam jučer razmijenila 10ak mailova s tim čovjekom. Sve mu objasnila, tražio me i što sam od lijekova primila, sve sve.. predložio mi je histeroskopiju, ali i rekao da nije ništa čudno što su dva transfera bila neuspješna. Za kariogram mi je rekao da nije potrebno, nego da samo pokušavamo dalje jer dobijemo lijepe blastice. Stvarno se potrudio oko mailova pa vam preporučam da mu se javite ako imate pitanja 👍👍

Sunshine, koji doktor? Trazim po forumu o kome pricate ali nisam nasla. Tolko stranica, fakt se gubim.

muž-sve ok, ja- odstranjeni jajovodi,niski amh
    1.) polustim.gonal - 1 js ,beta 0
    2. ) prirodni 0 js
    3. ) elonva 2 js , 2 vraćena,beta 0
    4. ) elonva 4 js, sve došle do 3d,ali 5d=1 bl, beta 0
    5. ) puregon , 0 js
    6. ) prirodni 0 js

sunshine25
    22. Svibanj 2019. 11:01

Skakavac, hvala. Nadam se da će skoro inače niš od feta jer laboratorij ide na godišnji 🙄
    Nonina, ako imaš Instagram, pogledaj ivf_explained. Ako ne, možeš i ovdje proučiti: https://ivfexplained.info/

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

Grizli
    22. Svibanj 2019. 11:05

Skakavac pp svemu sta sam nasla ako je spermiogram uredan i nema fragmentacije dna spermija onda je zenski faktor odgovoran, a ako postoji neki od gore navedenih problema onda veci utjecaj ima muski faktor bez obzira na zenski. Nisam ti ja draga enciklopedija samo imam pristup znanstvenim podacima i znam iscitat sve one silne podatke koji ti radovi sadrze. 
    Skakavac racunanje ide da je transfer nulti dan i ne racuna se nego dani iza njega. Dakle danas si 4dnt. Strpljenja i biti ce plusica. Nesmijemo Hani kvaliti statistiku. I zna sto Hani cu ti rec tih 30.7% je vec znacajan porast s obzirom na prosjek uspjeha po drzavnim statistikama. 😜 
    MojeSve maticna je po mojim saznanjima odlicna za kvalitetu stanica svih i muških i zenskih. Ja sam 30g imala cca 30 dana mislim da sam uzimala koji dan vise. Dakle nisam uzinala punih 1g na dan. Kod mene je u 1 stimuliranom bilo 4js i samo 1 se oplodila i vracena 3 dan, u drugom 8js, 6 se oplodilo, a do lastice ih stiglo 3. I evo zadnja od te 3 je plusic. Tako da ja sam jako zadovoljna s time bila. Kod mm se jako povecao postotak progresivno pokretnih sta je bio nam velik problem. 
    Kengurice da po radovima sto sam nasla doslovno oocita moze rijesiti sitne probleme. Medjutim koliko muskih nakon losih spermiogram je radilo dna fragmentaciju? Moj recimo nije. Npr moze se dogoditi da muski ima jaaako mali broja spermija zbog recimo visoke temp ili neke privremen bolesti, al da su ti spermiji nisko fragmentirani i rezlutat oplodnje bude super. S druge starne moze biti neki koji ima malo smanjen broj spermija al sa visokom fragmentacijom koja je uvjetovana nekim genetskim poremecajem, nasljednom bolesti, zracenjima isl. 
    Maja nakon novog feta nisam lezala nista. Doslovno prelezala onih 1h sto kazu u bolnici da lezimo kao i to je to kasnije se vratila normalnim obavezama. 
    Sunshine menga moze doc i tek 7 dana nakon zadnjeg utrica. Meni obicno nakon 5 je dolazila. 
    Sierrav svaka cast na ponudi curama za popust preko seke!

sunshine25
    22. Svibanj 2019. 11:13

Grizli, mm isto nije radio fragmentaciju. Baš sam ljuta što nas ne pošalju odmah na kompletnu obradu, nego mic po mic s pretragama. Pa više ih koštaju neuspjeli postupci nego pretrage 🙄 iskreno, mislila sam da si imala i više od 2 postupka koliko znanja imaš 😂 ali eto treća sreća, nadam se da će i kod nas tako biti 😁

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

skakavac
    22. Svibanj 2019. 11:15

Svaka čast vama. 
    Meni bi bilo previše još sve to znati, lakše mi je kad manje znam. 
    Ma meni su hormoni super, AMH super, njemu spremio super pa ne ide i ne ide, a imala sam spontani i nikako nakon toga.  Sve pretrage napravljene, sve super ali neće pa neće.. Iako je meni dugo uopće trebalo da krenemo radit opet na bebi jer me strah ponovljenom spontanog i nisam se osjećala spremnom ni malo.. Tako da se sve skupa trudimo nekih godinu ipo dana i tu nismo bili redoviti bas.. Krenuli smo u ovo jer više ne zelimo gubit vrijeme

skakavac
    22. Svibanj 2019. 11:22

Lakse je kad imas dijagnozu neku, ovako se stalno pitas zasto ne ide.
    Makist nene nakon punkcije nije voljelo i sve sam mogla radit ali to ti je sve jako individulano. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.