Valjda ima razloga za pokusaj, mislim na to su jajnici sad cisti(nema cisti i rade normalno) probaj dva puta i ako ne uspije idi na ivf.. jer endometrioza ce se vratiti opet, tako da ja ne bi cekala… meni su skidali lapar. uz miome zarista po maternici, ali meni su jajnici cisti, pa nemam problema s time… a te emdometriozne ciste se vrate a micu se samo oper.
Hvala na odgovoru! Sutra se javljam u ZG na VV na dogovor i kontrolu pa se nadam da ću se uspjet sa doktoricom dogovorit da idemo na ivf, jer moj socijalni ginekolog i doktor koji me operirao smatraju da su to puno bolje opcije za mene. Al vidjet ću šta će doktorica odlučit 😃
Da li je netko sa amh 12 radio neku jacu stimulaciju ili je kod nas samo blaga stimulacija :)
Meni je amh oko 9 i imala sam jaku, tako su mi rekli, da to nije nisko da su bitniji lh i fsh koji su ok, bio nam je cilj dobiti što više stanica ali ih je na kraju bilo 5 a 3 oplođenih
Meni ko govori da nebi na punu stimulaciju zbog niskog AMH-a, a onda ako dobijemo malo stanica, ili nista... svaki put punkcija i sve :/
Da li je koja od vas vadila DHEA -u i kada su vas ( ako su ) slali raditi inzulinsku rezistenciju?
Meni je AMH bio 9 prije 2 godine :/ Bojim se pitat kolki je sad, nalazi nikak da stignu :/
Sutra idemo urologu. Zakljucili smo oboje da cemo poludit ak sad upadnemo u blagdane i godisnje da se nis ne pomice s mjesta, idemo probat rjesit maksimalno kolko se da, pa makar osnovni pregled i pokupit uputnice za dalje
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
I moj AMH je prvi put bio 3.5 i sad zadnji put kad san vadila 8.88
Bozma, ne znam kako je to moguce.. i koji je nalaz tocan.. ali AMH treba biti u korelaciji sa AFC … meni je bome Dmitrovicka na osnovu uzv - AFC odmah rekla koliki ce biti AMH
Ne mozete popraviti rezervu- ona je kod zena takva kakva je, mozete popravljati samo kvalitetu toga sto je ostalo..
Upadam kao padobranac al o ovom sam neki dan pisala kad je bila prica. Kako je onda moguce da amh skoci za 10-20 kroz neko vrijeme?
I moj AMH je prvi put bio 3.5 i sad zadnji put kad san vadila 8.88
Bozma, ne znam kako je to moguce.. i koji je nalaz tocan.. ali AMH treba biti u korelaciji sa AFC … meni je bome Dmitrovicka na osnovu uzv - AFC odmah rekla koliki ce biti AMH
Ne mozete popraviti rezervu- ona je kod zena takva kakva je, mozete popravljati samo kvalitetu toga sto je ostalo..
Upadam kao padobranac al o ovom sam neki dan pisala kad je bila prica. Kako je onda moguce da amh skoci za 10-20 kroz neko vrijeme?
Jel to vadeno u istom laboratoriju?
"Molite i dat će vam se, tražite i naći ćete, kucajte i otvorit će vam se."
Da li je netko sa amh 12 radio neku jacu stimulaciju ili je kod nas samo blaga stimulacija :)
Meni je amh oko 9 i imala sam jaku, tako su mi rekli, da to nije nisko da su bitniji lh i fsh koji su ok, bio nam je cilj dobiti što više stanica ali ih je na kraju bilo 5 a 3 oplođenih
Meni ko govori da nebi na punu stimulaciju zbog niskog AMH-a, a onda ako dobijemo malo stanica, ili nista… svaki put punkcija i sve :/
Da li je koja od vas vadila DHEA -u i kada su vas ( ako su ) slali raditi inzulinsku rezistenciju?
Ja sam vadila moja gin me poslala na samom početku DHEA, i inzulinsku rezistenzicju također to me je moj mpo dr A slao.
❤️Bogu ništa nije nemoguće ❤️
Koliko čega ide za polistimulaciju?
Letrozol od 2-6dc, od 6-9dc menopure 225 + cetrotida, 10dc ovitrele, punkcija 11dc, transfer bio 14dc…. valjda sam sve dobro popamtila….
Evo upravo gotova sa pregldom. On bi odmah krenuo jer nemam sta čekat, AFC loš obostrano. Za sad mi je dao Letrozol od 2-6. Upravo sam dobila...pa je rekao da racunam sutra kao prvi dan. I da je u ovom slucaju bolje ici sa blazom stimulacijom. U poned.opet pregled pa će onda vidjet hoće li uopce krenuti sa menopurom ili odustajemo.
Tek kad sam sjela u auto sjetila sam se da je 12 mjesec i da ne smjem na GO, neman pojma kako cu se s poslom iskombinirat.
Koliko Letrozol košta? Isplati li mi se zvati socijalnog ginekologa za recept?
Vezano za AMH, netko je tu na forumu napisao da on samo pokazuje sto će jajnici proizvest u sljedeca 3 mjeseca. Onda i ima logike da malo seta. Prosli put mi je prvi dr.rekao da je odgovor na stimulaciju bio vise za AMH 8.8 a evo sad sa pregleda kod drugog dr.kaze da su jajnici losi i da AFC vise odgovara onom AMH od 3.5.
Sic gin ti be može dati recept za letrozol, biti doktor opce, peovala kos ova dva, jer se kod nas za to daje klomifen, a ovaj se koristi kod tumora, meni ga je jedva prodala u apoteci na pvt recept, nije joj bilo jasno što mi to treba cca 250,00kn je...
Ja sam bila na tom protokolu, meni je bilo oko 8 folikua i 2js...
Meni isto upravo odgovorio sa ako bi sada ivf, da dodem ba preglede ovaj tjedan ili pon, a ne mogu sada nikako dobiti ni slobodno, jer sam ja uzela slobodno od onog tamo drugog tjedna... pitala sam ako mogu nekamo uzv pa sa nalazom mu se javiti, ali i to je pitanje hocu li uspjeti i da li ce to htjeti :/ ako ne moze, onda moramo drugi mjesec... kas mi je rekao da se javim prije m, da mi je bar rekao da dodem na pregled prije M, rijesili bi nesto.....
Imam frendicu koja zna (to joj je posao) o testu amh pa cu vam napisati da ne laprdamo sa polovicnim informacijama... afc je bitan i nisu svi, moram reci stucnjaci sto se tice ultrazvuka..
Koliko su meni objasnili amh pokazuje rezervu jajnih stanica. Mi se rodimo sa odredenim brojem jajnih stanica, ne proizvodimo ih vise kasnije(nismo kao muskarci, nazalost) i svaki mjesec krene sazrijevati vise njih, no najcesce sazrije samo jedan pa ovulirate..dobar ginekolog vam zna prebrojati odredeni dan ciklusa koliko je krenulo sazrijevati i to vam je AFC..
👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
👨🏼🦲40 astenozospermia
2016 ivf 4 trodnevna
2 vracena - beta 0
FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
FET - beta 0
2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
1 uzv 7+1 9mm ❤️
2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️