Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • alokiti
    26. Listopad 2019. 11:07

Viola baš si se potrudila svih sjetiti hvala na tome i sretno i tebi, u kojoj si fazi?
    Ja jučer dobila nulicu na beti... bila sam tužna ali znam da to ne ide tako lako iz prve, pa nisam dugo dramila. Sad se bacam na pripremu i jačanje jajne stanice, sve šta ste pisale ovdje će mi dobro doći; naručit ću si s i-herba: q10, zink, l-arginin, selen, B12 i D vitamin (njega ću prvo provjeriti i feritin, hvala vam na dijeljenju informacija!), matičnu mliječ od Vebera i Profertil za partnera, pa idemo dalje.
    Znate li kako se odlučuje tko će dobiti Brevactide na transferu (i poslije)?? Koliko shvaćam to je neki booster koji povećava šansu za prihvaćanjem zametka? Jel povezan s nekim stanjem žene? Vidim Avama da si ga ti dobila, ja sam u istoj bolnici pa nisam.. Želim ti sreću i da ti brzo prođe dva tjedna i onda lijepu veliku betu!! Tako i svim drugim čekalicama i curkama u postupku! 

Meto
    26. Listopad 2019. 11:49

Ike sam ti rekla, jos me vino nije iznevjerilo😎💪
    Mi smo prikriveni narkomani, navuceni na iglice😂🙈
    Babylove konacno🤗 Sigurno ces sad mirnije provesti dane, zelim da ti sve boljke prodju i uzivas u trudnoci😍
    MalaM, Bozna vidite, meni bi se npr. isplatilo to za Cito, ja sam lijekove, postupak i fet platila cca 30 000kn, sad ako Bog da da MT uspije placamo cca 20-25t, al jos nam je to daleko. . 
    Viola koliko dugo si tipkala post🙉 Hvala ti, u kojoj ste vi fazi?🤞
    Hope divna beta 😍
    Cekalice sretno❤️

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

Meto
    26. Listopad 2019. 11:52

Alokiti zao mi je zbog neg bete😟 
    Sunshine jesi ziva?🤔

👩‍🦳'90 🙋‍♂️'85
    👨 Seminom testisa/jedan odstranjen/teska oligoasthenoazz.
    1. postupak 01/19, par spermija i dobivamo 3 blastice.
    ET 🌻-neuspjesan
    Fet🐧🐧- uspjesan/spontani/kiretaza
    2. postupak 01/20, Azoospermija/mTese/ uspjesno
    ET 🌻🌻-biokemijska
    FET🐧🐧- biokemijska
    FET🐧🐧- neuspjesan
    3. postupak- 02/21
    ET 🌻🌻 - B (11dnt)-68,0; B (13dnt)-232,8
    5+6tt imamo ❤️
    Qualified pokazao baby boy, uzv potvrdio🧸

MalaM1
    26. Listopad 2019. 12:11

Meto

Ikesam ti rekla, jos me vino nije iznevjerilo😎💪
    Mi smo prikriveni narkomani, navuceni na iglice😂🙈
    Babylovekonacno🤗 Sigurno ces sad mirnije provesti dane, zelim da ti sve boljke prodju i uzivas u trudnoci😍
    MalaM, Boznavidite, meni bi se npr. isplatilo to za Cito, ja sam lijekove, postupak i fet platila cca 30 000kn, sad ako Bog da da MT uspije placamo cca 20-25t, al jos nam je to daleko. .
    Violakoliko dugo si tipkala post🙉 Hvala ti, u kojoj ste vi fazi?🤞
    Hopedivna beta 😍
    Cekalicesretno❤️

Pa sigurno se nekome isplati ali je sve to lutrija. 🤷
    Alokiti žao mi je za betu 😔, ali svaka čast na stavu! 😘

MalaM1
    26. Listopad 2019. 12:18

Ja danas 9dnt, beta u utorak. 🙈🙉
    Cice i dalje bolne i velike, menstrualni bolovi i dalje prisutni. Noćas me opet bol/grč probudio al se ovaj put nisam dizala. 😅 I napuhana ko balon, to me najviše muči 😩
    Još malooo čekam 💃
    Cure koje čekaju, koji su vaši simptomi, ima li šta novog? 

sunshine25
    26. Listopad 2019. 12:27

Taman se ulogiram i rekoh idem vam napisati koji redak, a ono Meto pita za mene 😍 
    Kod mene svega, kao i uvijek 😂 u ponedjeljak sam dobila mengu, vjerojatno najgoru ikad. To je curilo ajme, mm me htio na hitnu bar triput voziti. Stalo je jučer, hvala Bogu. Bila sam baš loše u glavi, puno sam čitala i istraživala, i odlučila da idemo kod Radončića na konzultacije. U ponedjeljak ću zvati i naručiti nas. Ne osjećam se sigurno ići u novu stimulaciju i točka. 
    Čestitam curkama na srcima, velikim betama 💕💕
    Čekalicama sretno, a za negativne bete - što reći, idemo dalje 💪

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• Avatar Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    Belaaa,možda se desi čudo❤🙏🏻
    26. Listopad 2019. 12:30

MalaM1

Cice i dalje bolne i velike, menstrualni bolovi i dalje prisutni. Noćas me opet bol/grč probudio al se ovaj put nisam dizala. 😅 I napuhana ko balon, to me najviše muči 😩
    Još malooo čekam 💃

MalaM i ja sam danas 9dnt pratimo see🤗🙏 ja nemam bas nekih simptoma tu i tamo sike osjetim malo napzhane jesu tu i tamo dole zaboli kao da cu dobit kratko i nestane pretezno po noci pri zoru i kad bi se popiskila nista prodje! Usta malo suha !
    Drzala me ta prehlada kihanje prvi dva tri dana transvera i drugri dan transvera sam kroz popdne bas imala izrazitu bol dole kao da cu dobit trajala 5., 10 minuta u dva navrata i od tada nista !  A tada mi je tako tribala po njenom embriologinom misljenju bit implatacija  sad je nije vidit cemo🙏🤗 Vise ne nekih strasnih bolova samo dosta jedem pojedem pa opet za uru dvi me vuce jest i malo pospanost!
    Sta ja znam sve to moze bizlti i od utrica i hormona!🤷‍♂️
    Ali evo samo da pojasnim razliku da je mene sve ove postupke prije dole uvik sve bolilo kao menga i sike itd i bolo je uvjek - ☹ a eto sad stvarno nista vele a jos mi bila stimulacija iza stimulacije prirodni blagi stimulirani pa odma u jaki stimulirani!
    Bas bi trebala mozda imat reakcije od hormona pusti ali nista pa cemo vidjetii!!!🤗😁🙏🙏🙏❤

Ja38g moj43g ,sa 35g prva trudnoca spontani kiretraza pataloski sve ok trombofilija ok 3g pokusavanja sa37g krecemo u ivf2019do2020/6neuspijeli Kbc Split njemu sve ok meni, amh 7,14pa 2,61pa 3,61pijem trave Ramize ostvarena prva trudnoca 8/20 sve ok 1,2uzv 3uzv na plodu anomalije ☹️ 3.11Zg pregled dok Hafner za fetalnu medicinu,7.11 prekid trudnoce radi veliki malformacija izgubili nasu bebicu💔😪🙏Desila se prirodna trud.. nakon sveg i mola kiretaža💔,11/24 ,42.g zadnji pok.mpo 😞

MalaM1
    26. Listopad 2019. 12:48

Belaaa

MalaM1

Još malooo čekam 💃
    MalaM i ja sam danas 9dnt pratimo see🤗🙏 ja nemam bas nekih simptoma tu i tamo sike osjetim malo napzhane jesu tu i tamo dole zaboli kao da cu dobit kratko i nestane pretezno po noci pri zoru i kad bi se popiskila nista prodje! Usta malo suha !
    Drzala me ta prehlada kihanje prvi dva tri dana transvera i drugri dan transvera sam kroz popdne bas imala izrazitu bol dole kao da cu dobit trajala 5., 10 minuta u dva navrata i od tada nista ! A tada mi je tako tribala po njenom embriologinom misljenju bit implatacija sad je nije vidit cemo🙏🤗 Vise ne nekih strasnih bolova samo dosta jedem pojedem pa opet za uru dvi me vuce jest i malo pospanost!
    Sta ja znam sve to moze bizlti i od utrica i hormona!🤷‍♂️
    Ali evo samo da pojasnim razliku da je mene sve ove postupke prije dole uvik sve bolilo kao menga i sike itd i bolo je uvjek - ☹ a eto sad stvarno nista vele a jos mi bila stimulacija iza stimulacije prirodni blagi stimulirani pa odma u jaki stimulirani!
    Bas bi trebala mozda imat reakcije od hormona pusti ali nista pa cemo vidjetii!!!🤗😁🙏🙏🙏❤

Nadam se da je ovaj dobitni! 🙏💕 Tebi je koliko se sjećam transfer bio 3 dan? Malo mi je čudno da ti je embriologica rekla da je implantacija već 2dnt, to bi tada bio zametak star 5 dana, dakle došao bi u stadij blastice. Onda po tome bi implantacija trebala biti oko 2-3 dana iza. Znači 5-6 dnt. Ispravite me ako griješim jer me sad ovo malo zbunilo 🤷
    Ma najbitnije je da se primi pa nije bitno koji dan 😅 , ali evo sad čisto da neko pojasni ako sam ja ovo dobro ili nisam dobro shvatila? 
    Oćeš raditi test ili čekaš  betu?

MalaM1
    26. Listopad 2019. 12:52

Nakon transfera zametka starog 3 dana događa se slijedeće:

1 dpt...zametak raste i razvija se

2 dpt...zametak se razvija u blastocistu

3 dpt...blastocista se izliježe iz omota

4 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice

5 dpt...započinje imlantacija (ugnježdenje) i blastocista sve više tone u sluznicu

6 dpt...proces implantacije se nastavlja, morula i dalje tone u sluznicu maternice

7 dpt... morula se kompletno ugnijezdila u sluznicu maternice, ima stanice placente i fetusa

8 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv

9 dpt...sve više HCG-a se luči kako se fetus razvija

10 dpt... još više HCG-a se luči

11 dpt...nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz

urina

Nakon transfera zametka starog 5 dana događa se sljedeće:

0 dpt...zametak je u stadiju blastociste

1 dpt...blastocista se izliježe iz svog omota

2 dpt...blastocista prianja na sluznicu maternice

3 dpt...započinje implantacija (ugnježdenje) i blastocista polako tone u sluznicu

4 dpt...implantacija se nastavlja kako morula sve dublje tone u sluznicu maternice

5 dpt...morula se u potpunosti ugnijezdila u sluznicu i ima stanice placente i fetusa

6 dpt...stanice placente počinju lučiti hormon HCG u krv

7 dpt...više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija

8 dpt... više HCG-a se proizvodi kako se fetus razvija

9 dpt... nivo HCG-a sada je dovoljno velik da ga može detektirati kućni test na trudnoću iz urina

MalaM1
    26. Listopad 2019. 12:54

Ja sam po ovome pratila.. dali je ovo ispravno? Naletila sam na nekom drugom forumu..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.