Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    wanttobemom
    17. Studeni 2017. 23:45

Curke koje ste radile testiranje na trombofiliju. Molim vas pomoć ako koja zna. Dobila sam dio nalaza a ne znam protumačiti.
    Molim Vas možete li mi pomoći oko čitanja nalaza.
    APTV 0,9 OMJER
    APTV 25 sec
    APTV test mješanja uz LAC 26 sec
    Lupus antikoagulant LAC 1,08 omjer
    Antikardiolipinska antitijela IgG 1,7 GPL-u/ml
    Antikardiolipinska antitijela IgM 1,8 MPL-u/ml
    FII G20210A genotip G/A heterozigot
    Faktor V Leiden  genotip G/G homozigot divljeg tipa

Nedostaju mi nalazi za protein s i c te At III
    Prvi dio nalaza mi je jasan. Sve je u granicama normale. Ali me zanima ovaj dio oko heterozigota i homozigota. Što bi to značilo. Kome se mogu obratiti za čitanje nalaza? Ginekologu ili nekoj drugoj stručnijoj osobi?

mono1111
    18. Studeni 2017. 00:21

wanttobemom

Curke koje ste radile testiranje na trombofiliju. Molim vas pomoć ako koja zna. Dobila sam dio nalaza a ne znam protumačiti.
    Molim Vas možete li mi pomoći oko čitanja nalaza.
    APTV 0,9 OMJER
    APTV 25 sec
    APTV test mješanja uz LAC 26 sec
    Lupus antikoagulant LAC 1,08 omjer
    Antikardiolipinska antitijela IgG 1,7 GPL-u/ml
    Antikardiolipinska antitijela IgM 1,8 MPL-u/ml
    FII G20210A genotip G/A heterozigot
    Faktor V Leiden genotip G/G homozigot divljeg tipa

Nedostaju mi nalazi za protein s i c te At III
    Prvi dio nalaza mi je jasan. Sve je u granicama normale. Ali me zanima ovaj dio oko heterozigota i homozigota. Što bi to značilo. Kome se mogu obratiti za čitanje nalaza? Ginekologu ili nekoj drugoj stručnijoj osobi?

Homozigot divljeg tipa znaci normalan tip.
    Znaci za F II si heterozigot.
    A gdje su ti Pai 1, MTHFR, antitrombin??
    To ti fali, ocito to u Vg ne rade i to trebas ici vaditi u Petrovu 3 gdje se vade svi genetski testovi za tromb.
    Ocito u Vg ne rade bas sve...
    Lupus ti je negativan, uvijek je uz mjesanje poz...to je sve uredan nalaz. Kao i acl.
    Obrati se svojem gin.a i hematologu.
    S obzirom da nisi ni sve izvadila, odi izvadi svakako mthfr i pai 1. Te sa svim nalazima odi kod hematologa.

wanttobemom
    18. Studeni 2017. 08:44

Šalju mi dio po dio nalaza valjda kako budi gotovi. Vjerujem da ću i ostatak dobiti uskoro da ne moram ponovno vaditi u Petrovoj.

Što znači to sa sam heterozigot? Jel to mutacija nekakva? 

wanttobemom
    18. Studeni 2017. 08:47

Sad sam pogledala MTHFR i Pai I nisam ni dobila preporuku od doktorice sa humane. Dobila sam samo za ovo
    - LAC, aCL
    - protein S i C
    - Faktor V Leiden
    - F II 20210A
    - ATIII

• Cekalica123
    18. Studeni 2017. 09:43

Panda123 citam tvoj post i kao da si napisala pitanje iz moje glave.  
    Mene muci isti stvar 1. puta vracene 2 blastociste, a druge dvije koje su ostale na razmatranju nisu se razvile. 2 put vracene 8 i 12 stanicni i opet nista za zamrzavanje i moje pitanje je bilo isto ako se ne razviju one sto ostanu kod njih dali je to neki znak ili ... ma neznam ni sama. Od cijelog tog postupka imam srece da dobro reagiran na stimulaciju bude dosta jajnih stanica i dosta ih se oplodi, al opet fali ono nesto. 
    Reci cu ti kao i sve ostale cure da treba biti optimist i nije gotovo dok ne vidis betu crno na bijelo i iskreno drzim ti fige da ti uspije 💕 
    Nadam se da ce ti sad uspjeti i onda cu znati da ce i meni biti tako iduci put 😊 Priznajem hvatam se za svaku slamcicu 😂

mono1111
    18. Studeni 2017. 12:57

wanttobemom

Sad sam pogledala MTHFR i Pai I nisam ni dobila preporuku od doktorice sa humane. Dobila sam samo za ovo
    - LAC, aCL
    - protein S i C
    - Faktor V Leiden
    - F II 20210A
    - ATIII

Ne znam zasto ti to nije napisala, i mthfr takodjer.
    To znaci da si od jednog roditelja nasljedila taj gen, tj.tu mutaciju.
    Sto se tice tog F II ne znam bas puno o njemu, ja nemam te mutacije, ali vjerovatno si kandidat za heparin, pogotovo jer i imas neuspjele T.
    Mozda bi bilo dobro da izvadis i ova dva faktora.

Panda123
    18. Studeni 2017. 13:58

zvonka1910

Pozdrav svim hrabrim ženama.. nije me bilo neko vrijeme, čestitam na svim betama!! Trenutno se suočavam s lošim vijestima, doktori mi savjetuju da razmislim o doniranju jajnih stanica (ukratko, tri pokušaja, dva stimulirana (u svakom samo jedna jajna stanica), jedan bez, jajne stanice loše kvalitete). Evo zanimaju me iskustva, nakon koliko neuspjelih pokušaja ste ipak odlučile probati i ovu opciju? Ma sve me zanima.. :-) ne znam od kud da krenem.. još koji put pokušati ili ne..

Draga zvonka, nadam se da će ti se javiti netko s tim iskustvom. Ako ne ovdje pokušaj na nekom drugom forumu. Sretno:)

Panda123
    18. Studeni 2017. 14:36

mono1111

Cvjetic

Ja sam rekla da mi stave 7 jer idem sa zamrznutom spermom i sad opet moram to zamrzavat.nisam bas neki optimista,vidjet cemo sta ce bit.jer to odmrzavanje,zamrzavanje mi ne daje bas neku nadu..

Koje to veze ima da li je zamrznuta ili ne? Ne kuzim, a gdje su ostale stanice?

Možda je Cvjetic mislila 30 folikula, a ne stanica?

Panda123
    18. Studeni 2017. 14:50

Cekalica123

Panda123 citam tvoj post i kao da si napisala pitanje iz moje glave.
    Mene muci isti stvar 1. puta vracene 2 blastociste, a druge dvije koje su ostale na razmatranju nisu se razvile. 2 put vracene 8 i 12 stanicni i opet nista za zamrzavanje i moje pitanje je bilo isto ako se ne razviju one sto ostanu kod njih dali je to neki znak ili … ma neznam ni sama. Od cijelog tog postupka imam srece da dobro reagiran na stimulaciju bude dosta jajnih stanica i dosta ih se oplodi, al opet fali ono nesto.
    Reci cu ti kao i sve ostale cure da treba biti optimist i nije gotovo dok ne vidis betu crno na bijelo i iskreno drzim ti fige da ti uspije 💕
    Nadam se da ce ti sad uspjeti i onda cu znati da ce i meni biti tako iduci put 😊 Priznajem hvatam se za svaku slamcicu 😂

Ja isto dobro reagiram na terapiju, ali se počinjem pitati ulijeva li nam netko lažnu nadu. Ako je očito da kod nas stanice ne dospijevaju do stadija blastice zašto netko ne sjedne s nama, to nam kaže, te ako ne zna uzrok bar nas posavjetuje o nekim daljnjim pretragama. Ovako samo kao da smo na nekoj traci u bolnici, dobijem terapiju, nikakav dodatni razgovor...
    Tko je npr. vas djevojke slao na ove neke pretrage o kojima čitam: trombofiliju, kariogram i tako...???
    U pravilu me sve to zanima kako i privatno tako i profesionalno, jer sam bliske struke, pa ipak kužim neke stvari, ali mi je ovdje malo toga jasno. Moj je zaključak da jednostavno uz tako loš spermiogram naš embrij ne može biti dovoljno dobar, ali opet kažem...zašto nam to netko ne kaže...nije baš da se veselim silnim injekcijama koje dobijem...ili je to samo stvar pokušaja i pogrešaka...uh...sve u svemu sretno svima cure

• Cvjetic
    18. Studeni 2017. 16:04

Panda123

mono1111

Cvjetic

Ja sam rekla da mi stave 7 jer idem sa zamrznutom spermom i sad opet moram to zamrzavat.nisam bas neki optimista,vidjet cemo sta ce bit.jer to odmrzavanje,zamrzavanje mi ne daje bas neku nadu..

Koje to veze ima da li je zamrznuta ili ne? Ne kuzim, a gdje su ostale stanice?

Možda je Cvjetic mislila 30 folikula, a ne stanica?

Da,ocito sam krivo napisala.imala sam 30 folikula,20 ih je valjalo..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.