Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ninna3
    17. Rujan 2014. 20:17

Danas stigao nalaz čijeg sam se rezultata pribojavala. AMH 7,9 (smanjena plodnost). 

• draz2
    18. Rujan 2014. 14:59

drzi se ninna,sretno!

Ninna3
    18. Rujan 2014. 16:48

Hvala draz!

• Nina79
    19. Rujan 2014. 11:03

Pozdrav svima,
    Čitam vaše postove i nadam se da ću dobiti koji savjet kud i kako dalje.
    Nakon 8 mjeseci pokušavanja napokon plus na testu. Dobitni ciklus bio je uz stimulaciju klomifenom. Obavila sam hsg, sve pretrage, muž spermiogram, sve je bilo super osim moje inverzije lh-fsh.
    Na prvom pregledu vidi se dva ploda u maternici i "nešto" u desnom jajovodu. Ostala sam odmah u bolnici kroz 10 dana, prošla sam kiretažu, ali beta je i dalje rasla pa je laparoskopski uklonjena trudnoća iz desnog jajovoda i jajovod. Oporavila sam se dosta teško, nisam još u potpunosti prihvatila što se dogodilo.
    Sada uopće neznam kud i kako dalje. Inače sve sam obavljala u Vinogradskoj, ali sada više uopće nisam pametna (s obzirom da sam zdravsteni radnik) što da dalje radim. Idući tjedan trebala bi ponoviti briseve i papu (sve je bilo ok prije trudnoće). 
    Razmišljam otići na konzultacije kod dr. Lučingera.
    Lijepo Vas molim mišljenje o dr. Lučingeru i ako imate kakav savjet bila bi Vam jako zahvalna.

medsr
    30. Rujan 2014. 20:41

Nina

Pozdrav svima,
    Čitam vaše postove i nadam se da ću dobiti koji savjet kud i kako dalje.
    Nakon 8 mjeseci pokušavanja napokon plus na testu. Dobitni ciklus bio je uz stimulaciju klomifenom. Obavila sam hsg, sve pretrage, muž spermiogram, sve je bilo super osim moje inverzije lh-fsh.
    Na prvom pregledu vidi se dva ploda u maternici i "nešto" u desnom jajovodu. Ostala sam odmah u bolnici kroz 10 dana, prošla sam kiretažu, ali beta je i dalje rasla pa je laparoskopski uklonjena trudnoća iz desnog jajovoda i jajovod. Oporavila sam se dosta teško, nisam još u potpunosti prihvatila što se dogodilo.
    Sada uopće neznam kud i kako dalje. Inače sve sam obavljala u Vinogradskoj, ali sada više uopće nisam pametna (s obzirom da sam zdravsteni radnik) što da dalje radim. Idući tjedan trebala bi ponoviti briseve i papu (sve je bilo ok prije trudnoće). 
    Razmišljam otići na konzultacije kod dr. Lučingera.
    Lijepo Vas molim mišljenje o dr. Lučingeru i ako imate kakav savjet bila bi Vam jako zahvalna.

Uh,komplicirano.sve preporuke za dr.lucingera.ja sam isto zdr.djelatnik,bila sam na konzultacijama kod dr.lucingera,ali sam se odlucila za polikliniku skvorc isljucivo zbog financija.moje cure koje su kod dr.lucingera hodale na postupak imaju samo rijeci hvale za njega.sretno

• MARY LOU2
    19. Rujan 2014. 21:05

Bok trudilice,  mi se trudimo skoro 2 godine i odlučili smo krenuti u neki postupak. Koje bolnice preporučate, koje sve pretrage treba napraviti prije postupka? Ja sam napravila pretragu hormona i briseve. (Povišeni prolaktin - sada ok jer pijem Bromergon), a suprug astenozoospermija, sve ostale pretrage ok, osim te smanjene pokretljivosti. Mjesec i pol pije Profertil - za poboljšanje spermija.

• draz2
    20. Rujan 2014. 15:40

mary lou, malo procitaj ovu temu i imas odgovor na svoje pitanje, ja sam bas pisala o tome na prethodnoj stranici.
    nina, ja sam za lucingera cula sve najbolje, ali ako krenes u postupak on ti sve radi bez anestezije, raspitaj se malo koliko to jako boli. u vuk vrhovac mozes dobiti dijagnozu bez troskova, a cujem sve naj o njima (dr.alebic), samo kod njih isto bez anestezije. ako zelis privatnika, najbolji ti je dr. radoncic u poliklinici vili, ilica 191.

Rea5
    27. Rujan 2014. 21:42

Dobro vece,    ja bih svima preporucila KBC Rijeka i  njihove lijecnike u potpomognutoj oplodnji,osobito Dr. Vlasic i Dr. Manestar. Bez njih ne bi bilo ni moje jos malo pa 3godisnjakinje.  Neki kazu da je jako bolna procedura od inekcija do punkcija, ali bol prolazi i ona je samo fizicka a iz toga moze izaci nesto najljepse i najdivnije a cekas tako dugo. Zato nemojte odustati  :)

frizerka2
    29. Rujan 2014. 08:43

Rea

Dobro vece,    ja bih svima preporucila KBC Rijeka i  njihove lijecnike u potpomognutoj oplodnji,osobito Dr. Vlasic i Dr. Manestar. Bez njih ne bi bilo ni moje jos malo pa 3godisnjakinje.  Neki kazu da je jako bolna procedura od inekcija do punkcija, ali bol prolazi i ona je samo fizicka a iz toga moze izaci nesto najljepse i najdivnije a cekas tako dugo. Zato nemojte odustati  :)

I ja se nadam da cu doci do te sretne faze..kod dr.Vlašića sam i sada čekam prvi IVF nakon tri neuspjele inseminacije...najbolji doktor definitivno...😆😆

• TIGRICA.82
    27. Rujan 2014. 22:29

ISTINA :-) DR.VLASIC ODLICAN LIJECNIK, A DR. MANESTAR NAJBOLJI LIJECNIK ZA KOJEG IMAM SAMO RIJECI HVALE. PROSLA SAM DVIJE INSEMINACIJE I PRVA PRIRODNA JE USPIJELA. PRETRAGE NISU UGODNE A PUNKCIJA NIMALO UGODNA, ALI VRIJEDI KAD VIDITE DA NESTO MALENO RASTE U VAMA, ZATO SE NEMOJTE BOJAT NITI SRAMIT KRENUT, VRIJEDI ITEKAKO.. PREPPRUCAM RIJECKU GINEKOLOGIJUI DR. MANESTRA

Rea5
    01. Listopad 2014. 00:00

TIGRICA.82

ISTINA :-) DR.VLASIC ODLICAN LIJECNIK, A DR. MANESTAR NAJBOLJI LIJECNIK ZA KOJEG IMAM SAMO RIJECI HVALE. PROSLA SAM DVIJE INSEMINACIJE I PRVA PRIRODNA JE USPIJELA. PRETRAGE NISU UGODNE A PUNKCIJA NIMALO UGODNA, ALI VRIJEDI KAD VIDITE DA NESTO MALENO RASTE U VAMA, ZATO SE NEMOJTE BOJAT NITI SRAMIT KRENUT, VRIJEDI ITEKAKO.. PREPPRUCAM RIJECKU GINEKOLOGIJUI DR. MANESTRA

• mjestopodsuncem
    28. Rujan 2014. 11:35

Dr. Alebic vise ne radi na VV koliko znam, odnosno prestaje s 1.10.2014., iako bih toplo preporucila VV. Istina da nemaju anesteziologa i radi se na zivo, odnosno dobijes za smirenje i protiv bolova i moram priznati da je to dovoljno. Ja sam uzasno se bojala te boli, ali meni je zaista neznatna i vrlo kratka, tako da ja ne bi nikad niti uzimala ikakvu anesteziju, ali naravno da to zavisi i koliko folikula imas, jer sigurno nije isto punktirati 4 ili 20, ali zaista mislim da je to izdrzljiva i kratka bol. Mislim da je velika prednost VV sto sve jako brzo ide i nema liste cekanja za lijekove, tako da bi i dalje mozda izabrala tu kliniku.

draz2
    29. Rujan 2014. 20:28

mjestopodsuncem

Nisam znala za Alebica, kamo odlazi?? Njega svi hvale, definitivno sam mislila k njemu da sam morala na potpomognutu….

Dr. Alebic vise ne radi na VV koliko znam, odnosno prestaje s 1.10.2014., iako bih toplo preporucila VV. Istina da nemaju anesteziologa i radi se na zivo, odnosno dobijes za smirenje i protiv bolova i moram priznati da je to dovoljno. Ja sam uzasno se bojala te boli, ali meni je zaista neznatna i vrlo kratka, tako da ja ne bi nikad niti uzimala ikakvu anesteziju, ali naravno da to zavisi i koliko folikula imas, jer sigurno nije isto punktirati 4 ili 20, ali zaista mislim da je to izdrzljiva i kratka bol. Mislim da je velika prednost VV sto sve jako brzo ide i nema liste cekanja za lijekove, tako da bi i dalje mozda izabrala tu kliniku.
    frizerka2
    29. Rujan 2014. 08:28

Pozdrav svim trudilicama...evo jos jedna u borbi...nakon tri neuspjele inseminacije idemo na IVF na prirodan ciklus..da li je tko imao iskustva na prirodan??😊😊

Rea5
    01. Listopad 2014. 00:07

frizerka

Pozdrav svim trudilicama…evo jos jedna u borbi…nakon tri neuspjele inseminacije idemo na IVF na prirodan ciklus..da li je tko imao iskustva na prirodan??😊😊

Isla i na to,mozes samo drzati palceve da taj mjesec imas iskoristivo jajasce sa stanicom i da ne pukne prije punkcije ko meni jedanput,

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI