Cure iz Ri,kako sad ide sa uputnicama? Znaći krajem mjeseca zovem da me naruče na nove konzultacije,koju uputnicu moram imati? Lani sam imala D1 sad mi je istekla,a vidim da neki spominju A1 pa pitam.
Moja beta 108 (prije 3 dana 38)… Neznam sad kad da je ponovim da vidim da li je pala skroz, za dva dana ponovo ili da odem tipa u petak da to dođe ipak na svoje? Danas mi je grozan dan, ovo ide iz mene kao da ne netko vodu upalio, nikad mi ovako nije bilo.
Pa neznam mozda za dva dana da ponovis...a jesi zvala svog mpo dr.?Sto on kaze?
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Nikita ovakva je situacija dakle ako sumnjas da kod tebe postoji problem onda je logicno prvo raditi NK stanice koje ako nisu aktivne ukazuju da nema autoimunih bolesti kod tebe. Hla tipizacija je zapravo pretraga kojom se utvrdjuje koja autoimuna bolest postoji i jos nekolicina poremecaja. Dakle sa hla tipizacijom se dobije odgovor o cem se radi, a nk stanice samo da postoji problem imuniteta majke. Medjutim kod neuspjele ponovljene implantacije i ranih pobacaja moze majka imat neaktine nk stanuce jer nema nikakve poremecaje u svom organizmu, otac isto tako hla uredan i nk neaktivan. Medjutim moze se dogoditi da se pokaze da majka i otac imaju podudaranja u hla odnosno u genima. To je super ako ti treba od muza recimo jetra ili bubreg tada se bas trazi podudarnost kod hla tipizacije, al negativno za trudnocu. Naprimjer majka i dijete imaju pola "slike" kod hla tipizacije slicne, problem nastaje kad i otac ima nesto isto kao mama i beba onda mamin organizam to ne prihvaca. A u svakom slucaju najbolje je prvo nk odraditi posebno ako ppstoji sumnja na neku od autoimunih bolesti.
Ja isto imam uzasno hladne noge uvijek, i ima logike ako ti je dio tijela hladan da onda onaj "topli" dio tijela salje energiju tamo to smo vec nas dvije razglabale. Poslije sam ja to malo ceprkala al ne previse medjutim nasla sam da je to normalno primjer su recimo ljudi koji su se smrzli u ledu da im srce ili mozak otkazu jer tijelo salje toplinu u udove.
To sto kazu da je mthfr kazu najblaza i bla bl bla medjutim i meni kazu za pai-1 al ako je sve drugo u redu zasto se ne bi time pozabavili.
Ema i kod mene poprilicno ide menga...tako da ce kod mene beta bit nula...Danas su me zvali sa VV da vide jesam vadila betu,i rekla sam kako stvari stoje i odmah su rekli da ce nalaz bit negativan...sutra ujutro cu ga podic pa im moram javit tocno...
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Perla samo kontultacije ili vec imas u planu novi postupak? Jer ja sam zadnji put donjela D1 odradila konzultacije i vrijedi mi za slijedeći postupak. Jer za svaki postupak ide nova sad ne traje vise godinu dana. A A1 je koliko sam skuzila samo za kontultacije kad jos nisi kod njih na postupcima. Makar posalji mail pa ti sestra napise tako sam ja
Ema pa tebi beta ne pada nego raste. Zašto bi bila nula?
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Perla samo kontultacije ili vec imas u planu novi postupak? Jer ja sam zadnji put donjela D1 odradila konzultacije i vrijedi mi za slijedeći postupak. Jer za svaki postupak ide nova sad ne traje vise godinu dana. A A1 je koliko sam skuzila samo za kontultacije kad jos nisi kod njih na postupcima. Makar posalji mail pa ti sestra napise tako sam ja
Ma bila sam u postupku u srpnju,a uputnica D1 mi je bila izdana u listopadu 2017(malo se oteglo ostala sam trudna prirodno pred postupak,nažalost spontani).Sad bi u novi postupak.
Pa Ema ne kuzim zasto si otpisala. Znam da te krvarenje zbunjuje, ali znam preko nekoliko slucajeva s krvarenjem i kasnije urednom trudnocom. Ponovi betu za dva dana. Ne u petak. Da se vidi da li se pravilno dupla, ako raste nepravilno to javi doktoru. Po meni ti zasad raste pravilno. 35*2=70, to ti je jucer trebalo biti. Sutra oko 140. Znaci danas oko 105. Vec sam zaboravila jesi vracala dva ili jedan embrij?
Malo se raspitah. Nk stanice bitne kod implantacije su neke uterine NK stanice i te kod nas nitko ne radi ili barem cure koje su slale po nasim bolnicama od nikog nisu nasle pozitivan odgovor. Tome se inace kao moze doskociti s tom intralipidnom, ali kazu da to i ovo sto si spomenula ti Nikitta se sve manje radi jer nema dokaza da pomaze.
Sortiraj odgovore
Najstariji