Devojke od vas koji su otišli na kliniku Medico bili su Banja Luka i možda imaju iskustvo sa klinike
Boze ovaj tel je bas lud u mene haha.. Htjedoh pitati dali je koja isla u kliniku Medico s u Banja Luci i dal mozda poznaje nekoga ko je bio u toj klinici
Rayna tako je i kod mene...nepamtim kad sam virozu imala ili prehladu...tj zadnji put sam prehladena bila prije 2god...svi oko mene bolesni smrcaju,muz,brat,sestre,prijateljice,svekar,svekrva...oni svako malo svi prehladeni...Bas sam nedavno komentirala da okako sam korostila m mljec da ja nisam bolesna bila.I te vitamine pijem razno razne....e pa sad necu nista bas da vidimo jel to bas do imuniteta.
JA-'89,AMH 37.1-bez jajovoda.MM-'85,oligoasthenozo
1.postupak-6js-1 blastica,beta 584(kiretaža)
2.postupak-1js-bez et
3.postupak-11js-3d et 2 embrija,beta 2050.9(VM-rog m)
4.postupak-1js-3d et-beta 1.20
5.postupak-8js- sve nezrele
6.postupak-2js-3d et-1embrij,beta 1.20
7.postupak-1js-3d et,beta 1.20
8.postupak-4js-3d et,2 embrija,beta 1.20
9.postupak-4js-3d et,1 embrij,beta 1.20
10.postupak-u planiranju/cekamo...
Iskreno meni to nema smisla ni najmanje...imunitet jak nevalja,slab imunitet dobar...logike mi nema nikako...al nisam dr...pa...
2.postupak-1js-bez et
Iskreno meni to nema smisla ni najmanje…imunitet jak nevalja,slab imunitet dobar…logike mi nema nikako…al nisam dr…pa…
Meni ima smisla da ako je imunitet pre jak i nase tijelo se bori i odbacuje sve viruse. Tako vald i maternica shvaca sve kao infekcije tako da joj je i nas zametak ispocetka strano tjelo. Tako su meni objasnili. Imala sam trudnocu 2015 godine i tad kad sam ostala trudna sam imala gnojnu anginu, zapravo je trudnoca sama srusila imunitet. Sogorica ( koja ima sina koji je sa VV ) a drugog sina koji je zacet prije 2 godine spontanim putem je isto bila bolesna prije pozitivne bete, jucer smo pricale o tome imunitetu pa mi je rekla to...ko ce ga znati! Priroda je cudo
Iskreno meni to nema smisla ni najmanje…imunitet jak nevalja,slab imunitet dobar…logike mi nema nikako…al nisam dr…pa…
Meni ima smisla da ako je imunitet pre jak i nase tijelo se bori i odbacuje sve viruse. Tako vald i maternica shvaca sve kao infekcije tako da joj je i nas zametak ispocetka strano tjelo. Tako su meni objasnili. Imala sam trudnocu 2015 godine i tad kad sam ostala trudna sam imala gnojnu anginu, zapravo je trudnoca sama srusila imunitet. Sogorica ( koja ima sina koji je sa VV) a drugog sina koji je zacet prije 2 godine spontanim putem je isto bila bolesna prije pozitivne bete, jucer smo pricale o tome imunitetu pa mi je rekla to…ko ce ga znati! Priroda je cudo
S menom je na vv prvi put isla jedna zena i na dan punkcije bila prehladena,smrcala,kasljala...i imala je i transfer sve pod prehladom i uspilo joj...a meni su uvijek i dr i sestre govorile da moram se pazit prehlade da nevalja ojacat imunitet da moram.Cak i zivotinje da nesmin dirat...pa ti znaj sad
2.postupak-1js-bez et
Citam ovo za imunitet i odmah mi lakse... mene je nesto prehlada uhvatila.. nos,oci, uši, kašalj, promuklost i svasta nesta... kljukam se cajevima, medom i limunom.. e pa necu vise 😂😂
Ja sam se nakon prvog transfera razbolila pa nista :) Mislim da kad imas dobre embrijd skolske, a nema implantacije da onda treba kopati po imunologiji i kako poboljsati implantaciju. Kad su embriji vec problem ja osobno mislim da su osudjeni na propast. Pod tim ne mislim cak na broj stanica vec sve ono drugo sto mi na VV ne mozemo ni saznati.

Ja sam se nakon prvog transfera razbolila pa nista :) Mislim da kad imas dobre embrijd skolske, a nema implantacije da onda treba kopati po imunologiji i kako poboljsati implantaciju. Kad su embriji vec problem ja osobno mislim da su osudjeni na propast. Pod tim ne mislim cak na broj stanica vec sve ono drugo sto mi na VV ne mozemo ni saznati.
Meni nije bila pogođena stimulacija.. prebrzo su mi rasli folikuli i od njih 15 izaslo je samo 5 stanica (ne znam dali se tko sjeca) na kraju su mi prvo rekli da se samo jedna oplodila i drugi dan jos jedna... na kraju sam imala 2 odlicna embrija koja su mi vratili ali eto nije se primilo.. pripisala sam to sve stresu tih dana..jer zavrsavali smo renovacije u kuci, trcala sam iz zg na posao pa u kucu i svasta nesta, onda u petak punkcija, nedjelja pricest od necakinje, ponedjeljak transfer, srijedu i cetvrtak isla raditi, i u cetvrtak poslije posla isl nazad za zg jer sam u subotu bila vjencana i krsna kuma, i nastavila radit od ponedjeljka.. a opet s druge strane da je bilo suđeno primilo bi se bez obzira na sve...
Sad smo krenuli sa malo laksom stimulacijom, sutra idem na prvi uzv pa cemo vidjeti kako izgleda sve... a i ovaj put sam odlucila biti doma, od sutra do vađenja bete( nadam se da ce doci do toga) sam na go... nitko mi ne garantira da ce zbog toga uspjeti ovaj puta ali eto.. ako se sad desi ista situacija da skoro ne dođe ni do transfera definitivno cu zahtjevati dodatne pretrage..
Auuu cure moje koji posao ste mi danas dale... Ispričavam se na dugom postu ponaprijed, ali možda zaista nam svima skupa ovo pomogne jutros sam citala vaše postove o imunitetu i implantaciji i kako nisam imala pametnijeg posla išla pregledat sve sto je moguće na tu temu u znanstvenim krugovima, jer nisam osoba koja vjeruje u price od prijateljičine sestre kumina mama je imala taj slucaj...a vjerujem i da većina nas se hvata u nekom mementu na zadnju slamku spasa za uspjeh.
Istraživanjima se neuspjeh implantacije nakon IVF postupka u kojem je vračem kvalitetan embrij skraćeno zove RIF. I to se označava nakon 3 neuspjela visokokvalitetna embrija bez obzira da li je vraćen 3. ili 5. dan. Povezan je sa faktorima majke i embrija. Embij je genetska nepravilnost i nemogućnost izlijeganja, dok kod majke su 4 uzroka - anatomske abnormalnosti maternice, trombofiliju, ne-receptivni endometrij i imunološke čimbenike. Embrij je ''odgovoran'' u oko 1/3 slučajeva.
Anatomske abnormalnosti poznato već svima, a neću o tome.
Trombofilije - Poremećeni protok krvi može ometati normalnu receptivnost endometrija i uzrokovati pobačaj. Kod majki koje su imale više neuspjelih IVF kvalitetnog embrija i spontane obavezan bi bio heparin uvesti dan prije ET. S druge strane žene koje nemaju dokazanu troblofiliju bilo koju zapravo heparinom izazivaju hiperkoagulaciju maternice što isto tako ometa implantaciju.
Endometrij – dokazano je da žene sa pravilnim menst.ciklusom od 28 dana imaju 56% uspjeha IVF ako im se embrij vrati u periodu između 18.-20. dana, a najveću sttopu uspjeha ima upravi 19.dc. zato u USA znaju ženama kojima se embrij vraća ranije/kasnije od dana kad se predviđa da je ''prozor implantacije'' vraćaju embriji u različitim stadijima. Ono što je neka od vas već napisala dokazano je da čak 32% je uspješnija implantacija kod žena koje su neposredno prije ET imale endometrijsko uzorkovanje. Razlog je što recimo biopsija uzrokuje blagi upalni proces u endometriju i time se povećava sposobnost maternice da primi embrij.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji