Sunshine fakat je idiot. Neki ljudi zele biti smijesni da opuste pacijente, ali stvarno predju granicu.
MPO i sluzi da takve prepreke preskoci i samo hrabro. Osim toga spermiogram je promjenjiv. Da li mu je taj urolog vec napravio ultrazvuk? Vjerojatno ce i vaditi neke hormone. Sretno!
Pozdrav curke, čitam vas već dugo, ali sada sam odlučila nešto i napisati :) naša priča počinje prošle godine kada je mm napravio prvi spermiogram. Bio je poprilično loš, no to smo pripisali stresu i odlučili se opustiti jer tad nismo dugo ni radili na bebi. Prošli mjesec smo odlučili krenuti o ove vode, napravili spermiogram nekidan koji je bio blago rečeno katastrofa. Nepokretnih 90%, koncentracija očajno niska, a vitalnost i građu uopće nisu mogli očitati. Mm je isti dan bio naručen kod urologa i taj pregled je prošao užasno. Taj urolog se ne može nazvati čovjekom, a kamoli liječnikom: ukratko, rekao je mužu da mogu ja ostati trudna prema njegovom spermiogramu, ali kad rodim da DNK analiza neće pokazati da je on tata. Mm ga je skoro katapultirao 🙄 Odmah sam nas naručila privatniku, njega urologu a sebe ginekologu. Samo da napomenem, ja se redovito kontroliram i nisam imala većih problema na standardnim pregledima. Dobili smo preporuku da odmah tražimo mpo. Ispričavam se na dugom postu, ali eto, odsad se i ja družim s vama :)
Dobro došla! Ista je situacija i kod nas. Spermiogram loš, a kod mene je sve uredu. Isto sam prošla samo standardne preglede, al čim su vidili loš spermiogram posvetili su se tome tako da kod mene nisu dalje nista radili osim sto su pregledali hormone.
Želim ti samo reći da se naoružaš strpljenjem i želim ti da ne budeš dugo na ovoj temi!
Još ništa! Taj kvazi-urolog ga je samo ispratio iz ordinacije uz riječi da je on za ustanovu za sterilitet(ne znam ni što je to!) i da idemo na umjetnu ako imamo novaca (🙄) Nikakve daljnje upute za briseve ili bilošto drugo. Mislila sam da ćemo barem nekakve smjernice dobiti, a sada mi je žao što sam uopće pomislila da ćemo išta riješiti bez privatnika i što sam nas izložila tolikom stresu u samom početku. U četvrtak idemo privatnom urologu i nadam se da ćemo barem nekakvu okvirnu dijagnozu dobiti. Mm je stariji od mene 11 godina (on je 36) i stvarno mislim da ne smijemo više gubiti vrijeme. Hvala vam na ohrabrenju 💚
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Ma muz ti je mlad, to vam nije prepreka. Nisu samo privatni urolozi dobri, ima super u Vinogradskoj jedan i Hauptman Rebro, ali cete cekati termin. Dobro si postupila.
Nisam znala da treba raditi pauzu s D vitaminom. Srećom pa se tako poklopilo pa sam taman napravila pauzu kad je trebalo. Mene muči vitamin E. Kad ga uzimam onda me bole zglobovi na rukama, a čim prestanem s uzimanjem bol prestaje.
🤞❤️🙏
url=https://lilypie.com]
Ma nisam to ni mislila, nego smo iz Slavonije gdje lepeza doktora baš i nije sjajna. Ja sam prezadovoljna svojom ginekologicom, ali npr. papa se kod nas čeka 3mj, a i voljela bih i drugo mišljenje.
ja '92. mm '82.
teški oat
u mpo od 2018
1. postupak škvorc - 5 blastica
2. postupak repromed - 3 blastice
3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
11/20 fet 🤖
Vaki, nisam ga pila, ali nemoj ga onda suplementirati ako ti smeta.
Sunshine ma pametna si, vrijeme proleti kad ides sve preko hzzo.
Cure, one kojima je proslo 14 dana od punkcije mozete vaditi betu ili neki osjetljivi test, da se ne mucite. Smedje zna biti i od utrica, oni malo iritiraju. Ja nisam imala, al sam citala da se dogadja kod dosa cura.
U pon vadim betu. Baš sam danas kupila test. Ako situacija do sutra bude stagnirala, testirat cu se.
A kad planiras test radit
Ako u međuvremenu ne krene svjeza krv, onda sutra ujutro cu se testirat. Baš smo u istom sosu. Ne mogu sve cure pohvatat, puno nas je, koji ti je po redu ovo postupak?
Drugi mi je.a prvi zavrsia biohemijskom trudnocom.a tebi koji je po redu
Meni je prvi icsi. Prije tog sam imala dvije inseminacije.
I meni je prvi bia obicni ivf a drugi ki utebe ICSI
Pozdrav cure! Danas sam zvala VV i naručena sam u iduci četvrtak na prvi pregled za MPO između 10 i 11 sati...Vi koje ste vec gore možete mi reci sta me ceka na prvom pregledu? Što trebam znati? I zar cu stvarno jaaako dugo cekati na red?🙁🙁🙁🙁
Sunshine pozdrav prvo zao mi je sto ste iskusili debilizam zdravstva. Nazalost ima takvih lijecnika i privatno i po kbcima. Pametno si odlucila za privatnika da sve odradite pretrage. Moj mm ima isto los spermio, i iako nisu sigurni smatraju da je to krivo za moje spontane zato je dobro otic kod MPO i nije ot tako strasno ako je to korak do nase srece. Muz bi trebao odraditi pretrage hormona, stitnjace, uzv, briseve,ponoviti spermio za 3 mj., jer ovaj rezultat moze biti privremeni. Zelim ti scu srecu i da sto prije zatrudnis, pa fino posaljes u *** urologa debila.
Vaki opasno je ako ae pretrjera sa vitaminom D. Moze uzrokovat nakupljanje kalcija i ozbiljnje probleme. Al nije mi jasno zasto uzimas vit. E ako si skuzila da ti skodi?!
Sortiraj odgovore
Najstariji