Potpomognuta oplodnja

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mare0208
    16. Siječanj 2016. 18:22

malagarava, ja bih dodala vađenje spolnih hormona i hormona štitnjače, a muž spermiogram. Eventualno te može poslati i na utvrđivanje prohodnosti jajovoda. Stimulacija ovulacije nema smisla dok se ne utvrdi jesu li jajovodi prohodni.

Ja 38 god, PCOS, bez lijevog jajovoda
    Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2
    1. IVF postupak u 6.mj KBC Os, beta 0

malagarava13
    16. Siječanj 2016. 18:35

Mare0208, bilo je muž "na svoju ruku" u privatnoj klinici na spermiogramu.. nalazi nisu bili baš savršeni ali su nam rekli da nije razlog da nebi mogli.. uglavnom ja sad dolazim na red 

ono što jako želiš, dobit ćeš <3

• Mare0208
    16. Siječanj 2016. 18:53

I samo bih nadodala da ja ne bih pristala na npr klomifen bez prethodne provjere prohodnosti jajovoda.

Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2

• katarinaa
    16. Siječanj 2016. 19:24

malagrava, naravno da ces i hormone raditi, mozda i prohodnost jajovoda, nisam ti sve pisala jer bi zauzela cijelu stranicu:-) Tvoj ginekolog cete voditi. Ako je malo "trom" ko moj, onda ga malo poteraš :-)

• katarinaa
    16. Siječanj 2016. 19:33

ja sam npr.imala ciljane odnose bez stimulacije uz pracenje uzv-om  pred ovulaciju, jer nisam radila prohodnost jajovoda. A sad mpo doktor mi kaze da necemo ni radit prohodnost jajovoda nego odmah na ivf. Tako da je to od osobe do osobe.

malagarava13
    16. Siječanj 2016. 20:19

hvala vam cure.. mada mi je ovo sve novo, nadam se da će mi i gin.biti pristupačna pa mi sve ljepo objasniti i uputiti me kako treba.

ono što jako želiš, dobit ćeš <3

• mala.zvijezdica
    16. Siječanj 2016. 21:45

Pozdrav cure! Nova sam ovdje ali sam sve prethodne stranice pročitala Krajem mjeseca bi trebala raditi HSG (prohodnost jajovoda) ali mi sedimentacija mora biti ispod 5 (ako sam dobro shvatila dr.). Meni je normalna tj 20, a referentne vrijednosti su 0d 4-24. Da li je neka od vas prošla to isto? Nije mi jasno zašto mora biti tako niska SE i što sada budući da nije?

• Mare0208
    17. Siječanj 2016. 11:30

Malagarava spermiogram je promjenjiv, pa ce ga vjerojatno muz morat ponavljat. Ako zivis u gradu u kojem imas humanu reprodukciju mozda bi bilo dobro da zamolis ginekologa da te uputi odmah tamo. Meni je moja ginekologinja odmah rekla da postoje doktori koji su specijaliziranu za obradu neplodnosti i da je najbolje da me odmah uputi tamo. I zahvalna sam joj na tome. Od prvih konzultacija na humanoj do prve stimulacije proslo je koja 3, 4 mjeseca.
    Malazvijezdica ja sam radila HSG, ali nisam provjeravala sedimentaciju. Trebali su samo sterilni brisevi.

Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2

• mala.zvijezdica
    17. Siječanj 2016. 12:26

Mare0208 ne znam šta će im to. Sutra ću zvati, nadam se da ću dobiti informaciju da li će mi raditi ili ne i što moram da mi se eventualno SE snizi. Da li je postupak jako bolan i koliko se krvari nakon njega? Koji dan ciklusa su ti radili i gdje si radila?

• Mare0208
    17. Siječanj 2016. 15:02

Isla sam 8. dc u pozesku bolnicu. Tamo rade 2 snimka, preko magnetske rezonance i rendgenski. Dakle, dva puta su mi davali kontrast. I prezivjela sam Mene nije jako bolilo, vise sam osjecala pritisak, ali samo par sekundi. Ja sam bila dosta smirena, sestre su se cudile  Pokusaj ne citati puno tuđa iskustva, samo ces se uspanicit bespotrebno. Ja sam dosta dugo krvarila. Smirilo se tek kad sam pocela uzimat duphastone koje sam pila od 14. dc zbog regulacije ciklusa

Mm 37 - svo ok
    Borba za bebu no2

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.