Cetitam pčelice :) Nadam se da cu i ja skoro imati ovako lijepo iskustvo... Hvala na svjezim informacijama :) da li si radjala u svojoj ili njihovoj spavacici? sto ti je sve bilo potrebno?
Bravo pčelice bas mi je drago
Ja sam radi lazne uzbune završila na hitnoj i noc sam provela u predrađaoni.primijetila sam da neke zene imaju svoje spavaćice s i meni su rekli da mi muz donese obzirom da moram prenoćiti.doduše bilo je par žena u njihovim spavacicama, ali to su one koje su dosle nespremne tj bez svojih stvari i vec su bile skoro pred porodom.bolje imati svoje.
Svakako uzmi svoju spavacicu jer nemaju uvijek svojih pa ti onda svasta daju za obuci za improvozaviju. Uzmi si vode u torbu jer dopustaju da pijes i trebat ce ti. A dolje na odjelu klasika jos jedna spavacica ovu ces vjerovatno zamazat, ulosci, nekaj za jest (hrana je uzas), higijenske potrepstine, toalet papir (zna se desit da ni toga nema), ona jednokratna podloga za presvlacenje jer ak zakrvaris krevet neces dobiti novu posteljinu, kemijska, i za bebu pelene i mokre maramice. To je to ukratko. Kaj sr sjetis tvoji ti mogu donijeti svaki dan kad su posjete.
Vidim da vas zanima što ponijeti u bolnicu, pa ću vam zalijepiti što mi je jučer kolegica koja radi na sv.duhu na neonatologiji napisala na to pitanje. možda nekom pomogne.
Moj je beban bio na zadnjoj kontroli na zadak, pa postoji mogućnost da idem na carski :
"Na carski ako ides imas spinalnu anesteziju i budna si za vrijeme carskog tak da ti se beba pokaze da ju vidis i poljubis a cim dodes na odjel dobis bebu pored sebe jedino ako ides na ginekologiju ako nema mjesta na rodilistu onda ti 3 puta na dan donosimo bebu da se vidite i pomazite"
"Mi cemo ti pomoc samo slusaj sto ti sestra govori kad prvi put donese bebu dobit ces ju i u kobtakt na kozu carskim rezovima mlijeko dolazi malkice kasnije tak da nekad moramo uskocit te prve 2noci dok jos nisi bas pokretna uzmemo ti bebu od ponoci do 5h da se malo odmoris jer ti preko dana treba ebergije za bebu a kasnije je beba skroz sa tobom. Dok si na infuziji mi ti prematamo bebu i stavljamo na cicu slobodno i sama stavljas u principu nas je 2-3 sestre djecje u smjeni a vas je puno tak da ne stignemo bit stalni pored vas tak da ti je birno da sama sto vise pokusavas ako ne ide onda zoves. Mi ti imamo i djecu i preko u drugoj zgradi zgradi nasuprot babinjaca i kuhinja i u salu idemo na carski mi djecje sestre mi smo ti uglavnom kantice za sve a sve treba opskrbit da svi budu zadovoljni a malo nas je nemremo se rascetvorit a ocekuje se od nas brda i doline"
"Bitno ti je da cim te skinu sa infuzije sto prije ustanes i pocnes hodat ponesu si neofene sa sobom trebat ce ti sigurno a mi ti tamo imamo sa plicet ili lupocet a to ko sveta vodica nis ne djeluje"
"Trebas ponjeti pelene vlazne maramice i kremu za guzu za bebu. Sebi ponesi spavacice, uloske, gace jednokratne, wc papir, rucnike, sve za osobnu higijenu, spakiraj si vode da imas u bocici 2 jer dok dodes sa carski smijes samo vodu prvi dan"
malo sam čitala druge teme i vidjela da se sv. duh dosta spominje, neke ga žene spominju u negativnom a neke u pozitivnom aspektu, u svakom slučaju, nadam se najboljem, zato sam ga i izabrala jer sam vjerovala da će tamo biti sve ok.
sutra idem na kontrolu u TA i dogovor za carski, pa ću vam javiti dojmove. bilo bi lijepo da one koje su rodile na sv. duhu napišu i tu svoja iskustva kad je već tema o tome :)
Nata Mala, moj porod (carski) je bio na Sv.Duhu, pa kad dođeš s kontrole i dogovoriš carski javi se pa ću ti napisati sve što te zanima.
evo danas i dogovor za carski obavila. 15.10. se trebam javiti na odjel patologije trudnoće a 16.10. idem na carski.
renata, slobodno piši kako je tebi bilo, malo me strah sad pred kraj :(
Ja sam rodila na sv.duhu prije 2 tjedna. Ne mogu ti pomoći što se tiče carskog, ali mogu reći da je moje cjelokupno iskustvo bilo pozitivno. Na odjelu su pomagali oko dojenja i prve dvije noći su mi uzeli dijete da se odmorim. Nisu sve sestre jednako susretljive, ali nisam imala nikakvih neugodnosti. Sretno
Rodila sam.na sv duhu prije 6 dana i mogu reći da sam s porodom jako zadovoljna.dosla sam s trudovima u razmaku tri minute koji su tokom noci bili na pet minuta.sporo sam se otvarala i cesto povracala od bolova.sto se tice sestara vecinom su super iako je u mojoj smjeni bila bas jedna grozna.za bolove nisam nista uzimala al.obzirom na prejake i preceste trudove pred jutro sam molila za epiduralnu.trazila sam to nekoliko puta dok nisu pristali.oko 10 sam.ju dobila i super je primilo i nisam imala neugodnih posljedica.izgon predivan te unatoč velikoj bebi od 4300g i 55cm i promjera glavice 36.5 cm prosli smo bez epiziotomije i pucanja.sve u svemu trudovi uzas a porod ipak u predivnom sjećanju.fenomenalni doktori vasilj i pavlov su sve nadgledali a porodila me najbolja babica alenka
Sortiraj odgovore
Najstariji