Aha oke hvala punoo..jos jedno pitanje..danas sam dobila prvu naknadu od kada sam na komlikacijama..jel ostaje isti iznos do porodiljnog ili se smanji..kako to ide..hvala puno :-*
Ako si bila otvorila bolovanje od 01.07.do 31.07.i dobila taj iznos, takav iznos ces slican i dobivati svaki mjesec, cca, jer racunaju broj sati, pa ti neće uvijek na kunu ispasti isto.
A ako nisi bila cijeli mjesec na bolovanju, nego dio, dobiti ćeš idući mjesec veći iznos, tj.punu plaću.
Kužiš?

Kika
I kada otvoriš porodiljni isti iznos dobivaš, do cca 6 mjeseca djetetovog života, te kada dijete navrsi 6 mjeseci dobivas 2600 kn.
Osim ako si prijavljena na minimalac, onda ti sve komplikacije i sad porodiljni i rodiljni ostaje taj minimalac, nista ti se ne smanjuje nakon 6 mjeseca dijetetovog života.

Kikica-mono je pola informacija rekla točno, a pola krivo (bez uvrede)
Za ostvarenje 100 % plaće treba ti 12 mjeseci rada bez prestanka ili 18 mjeseci s prekidima i onda ti se uzme zadnjih 6 mjeseci rada u prosjek i prvih 6 mjeseci dobivaš 100 % plaće, dakle ako imaš plaću 6000 kn, prvih 6 mjeseci ćeš dobivati svih 6000 kuna, a onda drugih 6 mjeseci dobivaš 50 %, odnosno max 2660 kn.
U slučaju da nemaš 12 mjeseci, odnosno 18 mjeseci s prekidima svih godinu dana porodiljnog dobivati ćeš 1663 kn isto kao nezaposlene majke.
Ako si bila na komplikacijama kao što mono kaže od 01.07-31.07 taj iznos koji si dobila se neće više manje mijenjati, na komplikacijama se dobiva max 4300 kn, ako si imala veću plaću od toga, nećeš dobiti, već max 4300 kn i toliko ćeš dobivati do 45 dana prije termina i 54 dana prije termina moraš zatvoriti komplikacije i otvoriti porodiljni i tada kreće 100 % tvoje plaće.
Ovo su 100 % provjerene informcije, ono što mono kaže nisu.
Pozdrav i sretno :)

Da li godišnji iz 2017.(novi i neiskorišteni) mogu koristiti po povratku sa porodiljnog 2018. ili ce mi on propasti buduci da od iduceg tjedna otvaram komplikacije?
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji