*cura iz mog sela drugo dijete, pa je ostala trudna sa trećim za vrijeme porodiljnog. Prebrza sam pa nisam uspjela sve napisati.. :)
Pozdrav! Dali je netko bio u situaciji (ili pozna nekog tko je bio) da je zaposlen na ugovor na neodredjeno ali s probnim rokom te je za vrijeme istog morao otici na kom0likacije ili porodiljni? Po prijasnjem zakonu su trudnice bile zasticene od otkaza za vrijeme T u pr9bnom roku te im se isti nastavlja probni kad se vrate na posao. Dali znate kakve slucajeve?
Pozdrav mame i trudnice :)
Treba mi pomoć ako je koja od vas bila u takvoj situaciji. U 8. mjesecu mi je završio porodiljni (na porodiljnom sam bila kao nezaposlena) i našla sam posao ubrzo nakon toga (za stalno). Prošli tjedan sam saznala da sam trudna :D E sad, problem je što neznam dal imam uopće kakva prava sad ako odem na komplikacije s obzirom da jako kratko radim.? Negdje sam čitala da navodno moram barem 6 mjeseci raditi, al to u mom slučaju nije bilo nikako moguče kad sam bila na porodiljnom.. :/
Ja mislim da moras raditi u zadnjih 2 godine 9 mjeseci ili 12, nisam sigurna. Zovi hzzo i pitaj ih
Hvala 🙂 raspitat ću se onda još
Moraš imati staž 9 mj neprekidno ili 12 s prekidima za komplikacije, to imas s porodiljnim ovim prije. I za otvaranje novih komplikacija se sa porodiljnog moras vratiti na posao.
A sad koliko dugo,mislim da je nekih mjesec,dva, jedna cura tu iz mog sela je imala drugo pa s porodiljnog odmah na komplikacije i ostala zakinuta jer su joj rekli rupa u zakonu (trebala se vratit barem mjesec,dva na posao)
Dobro se ispitaj za tu situaciju pa javi. I mene zanima kak to ide ;)
Da mislila sam svejedno odradit bar mjesec, dva prije komplikacija, a ovih 12 mjeseci porodiljnog idem u ponedjeljak upisati kao staž pa se nadam da će pomoći tih 12 mjeseci :) javim vam što i kako ide ;)
Pozdrav! Dali je netko bio u situaciji (ili pozna nekog tko je bio) da je zaposlen na ugovor na neodredjeno ali s probnim rokom te je za vrijeme istog morao otici na kom0likacije ili porodiljni? Po prijasnjem zakonu su trudnice bile zasticene od otkaza za vrijeme T u pr9bnom roku te im se isti nastavlja probni kad se vrate na posao. Dali znate kakve slucajeve?
U prvoj trudnoći sam bila zaposlena na ugovor, i otišla na komplikacije. Kako je ugovor istekao nekih mjesec dana kasnije, nisu mi produžili (naravno), al primanja sam imala dalje ko zaposlena, sve do porodiljnog. Sad neznam dal je za probni rok ista priča.
Eto me upravo sa hzzo, za naknadu tijekom komplikacija moram imati 9 mj staža neprekidno ili 12 mj s prekidima (i tu se ubraja i 12mj porodiljnog kao staž, ali samo ako ste na porodiljnom bili kao zaposlena), pošto sam ja na porodiljnom bila kao nezaposlena, sad bih trebala raditi nekih 5-6 mjeseci (imam 4 mjeseca staža još od prošle godine) da imam pravo na puno bolovanje. Sad trenutno mogu dobiti onih 830kn mjesečno do porodiljnog, ili raditi do poroda da dobim plaću svaki mjesec. 😑 A za porodiljni treba imati 12 mj u komadu ili 18mj sa prekidima ako hoćete primat naknadu kao zaposlena osoba..
Pozdrav drage mame i trudnice..
Zanima me kojeg datuma odprilike se isplacuje novac za bolovanje (komplikacije u trudnoci) ? Hvala..
Pozdrav drage mame i trudnice..
Zanima me kojeg datuma odprilike se isplacuje novac za bolovanje (komplikacije u trudnoci) ? Hvala..
18og u mjesecu,odprilike,ako je npr 18i u subotu onda bude 17og u petak
Jel zna ko dal mogu uplatiti staž na mirovinskom par mjeseci unatrag? I dal bi se to onda ubrajalo kao staž koji mi je potreban za punu plaću na komplimacijama/porodiljnom?
Pozdrav!
Zanima me da li netko od vas zna da li se staz stecen tijekom strucnog osposobljavanja uzima kao uvjet staza prilikom izracuna porodiljne naknade? Hvala!
Ja imam pitanje glede komplikacija tj. bolovanja - primjer je sljedeći - kad idem na pregled za štitnjaču obično to traje par sati jer se čeka doktor i onda budem gotova oko nekih 11h otprilike i više mi se taj dan ne isplati ići raditi. kad sam pitala ginekologinju rekla je da mi može otvoriti bolovanje, ali ona može samo komplikacije.
Da li onda moram i nositi doznake u HZZO samo za taj jedan dan ili da odem do dr.opće prake pa nju tražim normalan dan bolovanja ili jednostavno da uzmem dan godišnjeg ?
ili npr.ako se prehladim i ostanem par dana kod kuće, tko izdaje to bolovanje tj.doznake ?
Sortiraj odgovore
Najstariji