Nadam se da je to to! Ginekolg mi ima 100 god 🙈 tipko je tamo po kompu pola sata... zao mi ga, valjda su ga povukli iz mirovine jer je dr na porodiljnom... pa da uz sve ne znam dal sam dobro dobila!
Znaci pocetkom 10 idem na hzzo sa prosjekom place i novom doznakom od ginekologa? Hvala ti na pomoci 😘
Tako je a na firmu sad mozes,budu ti oni dali ostale papire. Vjerojato je u svakom mjestu drugacije sto se tice tih doznaka koje gin daje.
Pozdrav cure,
Ako netko može pomoći možda. Meni je danas zadnji dan bolovanja radi komplikacija u trudnoći, sutra mi počinje porodiljni od 45 dana prije termina.
Znam da ovaj mjesec dobivam od ginekologa dvije doznake, jednu za bolovanje do 11.09. i drugu za porodiljni. Jel obje doznake mogu nositi krajem mjeseca u HZZO? Ili bi vec sutra trebala jednu predati? Jesu to zadnje doznake koje se nose sve do kraja porodiljnog, tj. do bebine prve godine života (ako ću do tada koristiti to pravo)?
Pozdrav mame i trudnice :)
Treba mi pomoć ako je koja od vas bila u takvoj situaciji. U 8. mjesecu mi je završio porodiljni (na porodiljnom sam bila kao nezaposlena) i našla sam posao ubrzo nakon toga (za stalno). Prošli tjedan sam saznala da sam trudna :D E sad, problem je što neznam dal imam uopće kakva prava sad ako odem na komplikacije s obzirom da jako kratko radim.? Negdje sam čitala da navodno moram barem 6 mjeseci raditi, al to u mom slučaju nije bilo nikako moguče kad sam bila na porodiljnom.. :/
Treba mi pomoć ako je koja od vas bila u takvoj situaciji. U 8. mjesecu mi je završio porodiljni (na porodiljnom sam bila kao nezaposlena) i našla sam posao ubrzo nakon toga (za stalno). Prošli tjedan sam saznala da sam trudna :D E sad, problem je što neznam dal imam uopće kakva prava sad ako odem na komplikacije s obzirom da jako kratko radim.? Negdje sam čitala da navodno moram barem 6 mjeseci raditi, al to u mom slučaju nije bilo nikako moguče kad sam bila na porodiljnom.. :/
Ja mislim da moras raditi u zadnjih 2 godine 9 mjeseci ili 12, nisam sigurna. Zovi hzzo i pitaj ih
Ja mislim da moras raditi u zadnjih 2 godine 9 mjeseci ili 12, nisam sigurna. Zovi hzzo i pitaj ih
Hvala 🙂 raspitat ću se onda još
Hvala 🙂 raspitat ću se onda još
Moraš imati staž 9 mj neprekidno ili 12 s prekidima za komplikacije, to imas s porodiljnim ovim prije. I za otvaranje novih komplikacija se sa porodiljnog moras vratiti na posao.
A sad koliko dugo,mislim da je nekih mjesec,dva, jedna cura tu iz mog sela je imala drugo pa s porodiljnog odmah na komplikacije i ostala zakinuta jer su joj rekli rupa u zakonu (trebala se vratit barem mjesec,dva na posao)
Dobro se ispitaj za tu situaciju pa javi. I mene zanima kak to ide ;)
Sortiraj odgovore
Najstariji