Otvaranje bolovanja radi komplikacija u trudnoći

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mina505
    11. Lipanj 2018. 17:24

Hvala na brzim odgovorima :)!

Placa je takva zbog otezanih uvjeta rada (pola razreda su djeca s teskocama) i visokih putnih troskova. U biti u 7. i 8. mj. ne bi ni bila u tome punome iznosu.

Zvala sam HZZO-u gdje su mi rekli da bih eventualno mogla prekinuti komplikacije na manje od 30 dana i tada iskoristiti godisnji.U tom slucaju se nista ne bi mijenjalo, ne bi utjecalo na rodiljni i porodiljni jer ne bi trebao novi obrazac. Tako da mislim da ili necu nista prekidati ili cu prekinuti na 29 dana samo radi godisnjeg. 

Moram i provjeriti kakva je uopce situacija u skoli s koristenjem godisnjeg ako si bio na bolovanju...Regresom...Puno faktora za promisljati uza sve ostale trudnicke boljke...

11. Lipanj 2018. 22:27

S time da u prosjek zadnjih 6 plaća, ovaj R1 obrazac ne ulaze putni troškovi ni nikakvi dodaci. Nisam sad 100% sigurna ni za dodatak za prilagođeni tj IOOP ako se dobiva.
    A regres se dobije za godišnji kad se iskoristi. Tako da to može i naknadno i ništa se ne gubi

• Mina505
    14. Lipanj 2018. 13:03

Ma znam da to nista ne ulazi u prosjek, ulazi samo osnovica; samo je ogromna razlika izmedju naknade za kompl. i place pa sam zato razmisljala o prekidu preko ljeta, da si trenutno poboljsam financijsku situaciju...No, dugorocno gledano, ne isplati se.

valentina98
    05. Srpanj 2018. 14:40

pozdrav dame... Trudna sam 4+5, rekla mi je doktorica da dodem za dva tjedna pa cemo otvoriti komplikacije tj. bolovanje jer radim na poslu sa kemikalijama, placa mi je 3,489kn, zanima me kako to sad ide i dali ci primat na implikacijama punu plaću ili? Hvala vam puno! 

M🩵
    L🩵
    *Ciklusi 30-38 dana
    *10.10 prvi dc

zadranka86
    05. Srpanj 2018. 14:52

Zeniceeee evo i mog pitanja..pa ako ima koja pametna glavica da mi objasni..tete koje tamo  rade jakoo su bahate i bezobrazne i sto kod bi pitala bilo bi ne znamo mi to sad ..kad bude znat ce te sve...ono sto mene zanima...je...ja sam na bo od 1.5.2018 na ugovoru sam do 1.10.2018.tad cu se vodit kao ne zaposlena...znaci ovako..ja sad imam punu placu svog bo.jer san otvorila bo pod ugovorom i jos uvjek mi tece isti...Mene zanima kad mi istekne s 1.10.taj ugovor da li cu onda svejedno primat istu cifu novca kao i do sad il ce mi to primanje past jer cu onda bit nezaposlena..eto ako koja ima iskustva da mi napokon objasni sto me ceka...tnx ..

url=https://lilypie.com]

ami25
    05. Srpanj 2018. 14:53

Snopyica primat ces na komplikacijama punu plaću, kao i ostalo vrijeme dok dijete ne napuni godinu dana. Ako ti je taj iznos osnovica plaće, ako su u to ukljuceni neki dodatci i prijevoz onda se to oduzima od tog iznosa. 

💙Bartol💙

ami25
    05. Srpanj 2018. 21:22

Zadranka kad ti je termin? Procitaj si malo postove unazad na temi ProudMomy je odgovarala na takva pitanja curama mislim da tamo sve piše. Dobivati ces taj iznos do 45 dana prije poroda, onda tih 45 dana nista i kada budes rodila ces dobivat naknadu kao nezaposlena. 

💙Bartol💙

VelikoSretnoDijete
    18. Srpanj 2018. 14:18

Pozdrav, da li netko zna ako odem na komplikacije, da li mi poslodavac smije po svojoj volji isplaćivati naknadu za prijevoz i za vrijeme komplikacija/porodiljnog?

Nije važno odakle dolaziš ni kuda ideš ako si sretan dok hodaš.

18. Srpanj 2018. 14:23

VelikoSretnoDijete

Pozdrav, da li netko zna ako odem na komplikacije, da li mi poslodavac smije po svojoj volji isplaćivati naknadu za prijevoz i za vrijeme komplikacija/porodiljnog?

Mislim da ne, jer ne koristiš taj prijevoz u svrhu posla, tj ne radiš. Jesi u državnoj ili kod privatnika?
    Ja sam u državnoj i nemam više prijevoz. Naravno da sam se ja još vozila i sve, ali o vlastitom trošku. 

VelikoSretnoDijete
    18. Srpanj 2018. 14:58

Kod privatnika sam, tako da samo ne znam da li je on tu nekako ograđen zakonom

Nije važno odakle dolaziš ni kuda ideš ako si sretan dok hodaš.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.