Opća brbljaonica - za mame kad uhvate vremena

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    cloudy
    23. Svibanj 2015. 19:29

Nalah...sretnih 5 mjeseci :) i da...curka slini već dobrih mjesec i pol dana a u zadnje vrijeme baš jako.... a što se vručine tiče...i meni zna bit vruće...kad dojim,pogotovo po noći znojim se ko svinjica 🐷

Igorovabebica
    23. Svibanj 2015. 21:18

Hm, curke, jesu li vaše bebice malo razdražljive ovih dana? Naime, Mihael mi od početka ovog tjedna (kada je bilo vruće), nije htio jesti, a i loše je spavao preko dana (nije spavao duže od 20 minuta). Tih dana se budio za noćni podoj i po pet puta (inače se budi jedanput). Kada je zahladilo, on je odmah spavao preko dana i nije plakao kada bih ga nakon kupanja pokušali uspavati (to je više bilo vrištanje, nego plakanje). Preksinoć se probudio za noćni podoj samo jednom, ali sinoć isto pet puta... spomenuli su mi da bi mogao sada češće jesti zbog toga što mu moje mlijeko nije dovoljno, a kako 3. 6. puni 6. mjeseci, pomislila sam da bi to bio razlog... ali zar se ne bi onda svaku noć budio više puta za podoj? Trpa i rukice u usta, slini jače no prije, ali danas spava k'o beba? Bi li to mogli biti zubići ili mu moje mlijeko više nije dostatno (1. 6. smo kod pedijatra i krećemo s kašicama)... ili je to skok u razvoju (sise su mi malo praznije ovih dana)... ili promjena vremena ili pak sve to???

lonny
    23. Svibanj 2015. 21:43

Jedino što ti mogu 100% reći je da ako isključivo dojiš onda mu je tvoje mlijeko sigurno dostatno. Sad kad i krenete sa kašicama to će u početku biti tek isprobavanje okusa i pojest će ti tek dvije tri žličice, a mlijeko će mu i danje biti glavna hrana. Tek nakon par tjedana će ti mu kašica zaista i zamijeniti obrok i od nje će biti sit.
    Mislim da ni skok nije jer ne bi jedan dan bio razdražljiv, pa drugi dan ok, pa opet razdražljiv itd. Da je skok onda bi to trajalo par dana bez "pauzi"
    Mislim da ti je ipak kombinacija ove lude promjene vremena (bebači to osijete još i više nego mi, Baš sam neki dan zezala baku da su starci i bebe tu jednaki!) i zubiča. 
    Meni se Hana inače dosta budi po noći, svakih cca sat i pol, ali se obično samo promeškolji, možda malo zakenjka ako me njeno meškoljenje ne probudi (spava s nama), dobije cicu, pocica par minuta i zaspi. A noćas se par puta budila doslovce vrišteći i ni cica ju nije mogla smiriti nego smo ju morali dignuti i upaliti svjetlo. Pretpostavljam da je problem u tome što ju isto zubići pate, a i obožava biti što manje obučena. Ovih dana kako je bila vručina je spavala samo u bodiću s kratkim rukavima i pokrivena plahticom koju bi redovito zgulila sa sebe (kod nas je u stanu bilo 27 stupnjeva), a sad kak je zahladilo sam joj obukla bodi sa dugim rukavima, kombinezon bez rukava, ali sa stopalicama na nogavicama i pokrila ju laganom dekicom i to ju je beskrajno smetalo. Ali što da joj radim, prejako je zahladilo, nemre mi biti gola

Igorovabebica
    23. Svibanj 2015. 21:58

Draga moja Lonny- i moj Mihael voli biti što manje obučen, ali isto kao što kažeš, ne mogu ga ostaviti gologa... dekicu vječno zbaci sa sebe i da spava k'o top, kao da ima radar koji mu javlja da smo ga pokrili i to ga budi... pokušali smo i vreću za spavanje, ali kako se on okreće na trbuh- Bože me sačuvaj da ga stavim u nju... dojim Mihaela... a znaš što, može li na njega utjecati i sva ova strka oko krštenja (u subotu nam je krštenje)? I to si dobro rekla da reagiraju na promjene vremena kao babe... a jadne naše bebice... mene Mihael grize (mislim, ne grize, onako trlja desni) za ciku i to ne boli, ali je neugodno... a ne vidim mu nikakav znak da bi mu zubi mogli ići, osim da mu je zubno meso dosta tvrdo i natečeno, a i jako me voli gristi za bradu i nos... :) Hvala na savjetu, draga!

cloudy
    23. Svibanj 2015. 22:53

Zubići i vrijeme ja bi rekla...a ako si pod i malo stresa zbog krßtenja on ti i to osjeti....bebači imaju radar za stres i napetost okoline...pogotovo mame...i moja se curka zadnjih noći više budi...ja sam to zubima pripisala...a bome isto ne voli imat tobu robe na sebi...i isto je protestirala zadnja dva dana kad je bila u dugim rukavima...

MAMA X2
    23. Svibanj 2015. 23:46

Znaci ima nas vise sa slicnim problemima mi imamo 6 mj i tj dana budimo se po noci vise nego ikad svakih sat vremena budi se vristeci i placuci kao u nekom polusnu preko dana super spava na ciki cim se maknem gotovo njegovo spavanje dal je vrijeme zubici ili nesto trece ko ce ga znati

Nixie
    23. Svibanj 2015. 23:55

Moj je bio isto čudo ovih dana. Inače se budio noću jednom, eventualno dva puta za jesti i to drugi put već negdje iza 5, a zadnjih par dana se budio i po četiri puta. I onda jučer papao u pola 9, zaspao u pola 10 i probudio se gladan tek u pet! Nisam mogla doći k sebi. I onda kažu da beba poslije 6 tjedana uspostavi rutinu. Kako da ne 

Nalah
    24. Svibanj 2015. 09:51

Hvala cure  ovaj 5 mjesec svake godine isti,nervira me ta kišurdača

MAMA X2
    24. Svibanj 2015. 10:50

Cure koje imate bebe od 5 6 mj a spavaju s vama u krevetu kak to izgleda? Nazalost nama je tata jos uvjek u dr sobi htjeli bi svi skupa spavat al nez kak bojimo se ja kak legnem tak se probudim al za muza nisam u to sigurna pa ako mozete malo opisati i objasniti kak to kod vas izgleda da nspokon i mi svi skupa spavamo

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.