Objava trudnoće

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Deleted user

    Broj poruka: 19

    Prijavi adminu

    Mame, zanima me kad ste i kome “objavile” da ste trudne (osim naravno dragom)? Kad se može reći svima ostalima… bakama, dedama, najbližoj rodbini, na poslu, frendovima, fejs??? Ja bi cijelom svijetu najradje objavila, ali opet s druge strane tek sam saznala… a kod mene je problem i da već dugo dragi i ja radimo na bebi i ljudi oko nas već su nas prestali i pitati dal ima kaj novoga! jeste čekale do 12. tjedna ili ste objavile prije?

  • Avatar cloudy

    cloudy

    Broj poruka: 3222

    Prijavi adminu

    dragom sam rekla odmah hihi … onda nakon što smo to doma saznali s testom rekla sam best frendici jer nisam mogla šutit… kad smo saznali kod dr da je 100% trudnoća bili smo 9+6 i odlučili smo šutit do 12 tjedna i idućeg pregleda i uzv-a i mojih nalaza krvi i svega ostalog… tad smo rekli starcima, našim bakama, djedu i tako… i onda malo po malo smosvima razglasili,… :) nismo htjeli ranije jer nisamo znali što će biti i kako :D

  • Avatar tena123

    tena123

    Broj poruka: 633

    Prijavi adminu

    ja sam ostala trudna prvi mjesec kada smo planirali bebu a što je ispalo super i neočekivano jer mi je radno mjesto oko 180 km od kuće pa s obzirom na radno vrijeme nemogu doći baš kad poželim več kada dobijem slobodne dane, iako sam recimo jednom tjedno na dva dana dolazila kući. i kada sam saznala da sam trudna tj, nisam nikome rekla ni da mi kasni dva dana, a onda sam taj drugi dan napravila test bio j e+ i bila sam sretna kao nikad u životu, nisam htjela dragom reći preko telefona ali nisam mogla izdržat i nazvala sam ga i rekla, s obzirom da radim posao gdje čim se i najranija trudnoća očita idem na bolovanje nisam nikome htjela reći dok mi doktor nije potvrdio, a kad sam saznala da sam trudna bilo je to jaako rana trunoća (3 tjedna) i naravno čim sam morala na poslu donjet doznake morali su svi saznat pa sam tako morala reći obitelji, ali iskreno nekako bi mi bilo draže da smo mi mogli malo uživat u tome bez da drugima govorimo tako rano al evo ja bas nisam imala nekog izbora..

  • Avatar Nalah

    Nalah

    Broj poruka: 2037

    Prijavi adminu

    Na poslu svakako pričekaj 3 mjeseca

  • Avatar piper

    piper

    Broj poruka: 674

    Prijavi adminu

    nakon potvrde kod ginekologa mi smo odmah rekli najužoj obitelji i prijateljima,a na poslu najbliskijim suradnicima i šefovima…ja nevidim razlog zašto to skrivati na poslu pogotovo ako netko ima mučnine kao ja što sam imala u tom prvom razdoblju

  • Avatar cloudy

    cloudy

    Broj poruka: 3222

    Prijavi adminu

    Ja recimo nisam htjela reći nikome iz dva razloga…prvi je jer nas je bilo strah hoće li se trudnoća održati ili ne,a drugi razlog je taj da je znao dio familije svi bi znali jer eto neki ne znaju držati jezik za zubima,pa nam je bilo lakše ovako…i da…upravo se sjetih da ste vi cure s klokanice znale za moju trudnoću prije nego familija 

  • Avatar Dada32

    Dada32

    Broj poruka: 397

    Prijavi adminu

    Dragome odmah!
    Familiji (užoj!) tek nakon ginekološkog pregleda.
    Nakon 2-2,5 mj. kumovima i bliskim prijateljima. 
    Nakon 3. mj. kolegicama s posla s kojima sam najnajnajbliža (3 osobe) i zamolila sam ih da ne šire dalje. 
    Šefu nikad (al mi si na poslu nismo baš u bajnim odnosima, mobbing i ostalo), čak ni dok sam išla na bolovanje: nazvala sam i rekla da su mi nalazi loši i da sam do daljnjeg na bolovanju, nisam objašnjavala zašto, niti se je on usudio pitati. (čak po Zakonu o radu piše da ne smije!)

    Osobno bih ti preporučila da na poslu ne govoriš barem do 3.mj. (ne daj Bože da bude kakvih komplikacija, samo će te zapitkivati i gnjaviti).
    Mi nismo na Fejsu objavljivali nikako jer uza sve postavke ipak se sve dozna (prijatelji od prijatelja od prijatelja i jezici počnu kloparati) i dogovorili smo se da se slike bebe neće stavljati na Fejs. 

    Znam da si sretna i čestitam ti - želim i tebi i bebici dobro zdravlje! 
    Ali ipak je bolje biti malo oprezniji. 
    A meni je to bilo najljepše razdoblje, dok smo znali samo dragi i ja, to je bila naša mala tajna i mi smo se doma mazili. 

  • Avatar MalaMuca

    MalaMuca

    Broj poruka: 851

    Prijavi adminu

    Ja sam prvo bila sa sestrom dok sam radila test. Onda sam rekla dragome i tati, a nakon pregleda su saznali njegovi roditelji i ostatak rodbine. 
    mislim da je oke da pričekaš prvo prvi pregled i onda budeš vidla sama po sebi kome i kak budeš htjela to objaviti :D

  • Avatar Masha2

    Masha2

    Broj poruka: 152

    Prijavi adminu

    Prvo mužu nakon testa, a ostalima nakon ginekološkog pregleda. Pod ostale mislim na roditelje i bližu rodbinu 
    Prijateljima u hodu, kako smo se nalazili…

  • ja sam

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    prvo decku pa frendici-kumi a onda starcima par dana nakon njih ostatku familije..i nakon toga mised ab :((( 
    moj savjet najbolje pricekat 3mj… uzivajte sami u tome..do tada

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.