Normalno je da...

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lela29
    27. Svibanj 2015. 08:56

Moje grudi su isto u početku bile koma, nisam se mogla taknit, nabujale za broj i pol, prvi put u životu nosim grudnjak po kući. Sada su u fazi mirovanja, veličina je ostala, ali su dosta manje osjetljive, jedino povremeno osjetim "sijevanje", nekakvu oštru bol koja traje doslovno sekund.

KristinKa, uvjerena sam da ti je beba dobro, NORMALNO je povremeno ludit, zamarati se, strahovati, uvjerena sam da ćeš odahnuti kad prođu prva tri mjeseca...ja sam doslovno svaki dan gledala u svoj trbuh i čekala da naraste, mislila sam se raste li ta moja beba uopće, dođem na pregled mjere kao po knjizi.

KristinKa4
    27. Svibanj 2015. 18:46

Hvala svima na utjesnim i smijesnim komentarima, uspjele ste me malo prodrmat i motivirat da ne mislim toliko na sve lude promjene i raspolozenja. Puno van hvala 

Lollypop
    28. Svibanj 2015. 09:50

Imam pitanje za ove malo trudnije..kad bol u ledima upucuje na prijevremeni porodaj? Nesto sam citala po netu (trudnocu po tjednima) i pise da bol u ledjima moze upucivati i na prijevremeni. Mene vec dosta dugo to boli, zadnjih misec dana sigurno, ponekad je fakat neizdrzivo (npr nakon sto nosim mrvicu teze od svoje torbe) a nekad slabije, ali boli uvijek. I po noci kad se okrecem po krevetu. 

Najvise nakon sto se malo odmorim, npr popodne ili po noci. Ja sam to pripisivala hladenju misica...vjerovatno nije nista, no zanima me kakvi su to bolovi koji upucuju na opasnost?

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

Mary36
    28. Svibanj 2015. 17:22

Nisam sigurna Lollypoop, ali mene su leđa rasturala kroz cijelu trudnoću, a tek sad sam se počela malo otvarati. Počelo me boljeti već nakon što sam bila trudna oko tjedan dana i još nisam ni znala da sam trudna! Povremeno me i tijekom trudnoće uhvati jaka bol u nekom živcu u lijevoj nozi pa ne mogu hodati...mislim da su ti to sve čari trudnoće. Ak se brineš najbolje da pitaš dr na sljedećem pregledu. A vidim da si već u dosta visokoj trudnoći, ma to je sve normalno!

Lollypop
    28. Svibanj 2015. 17:38

Da, bas zivac! Nemrem onda stat na nogu uopce. Ali to znam da je normalno, samo me zanima kakav je osjecaj kad boli u ledima a da nije normalno  pitam se, jebente zivote, ako ovako boli kad stanem na nogu kakva ce bit ta bol u ledima kad krenu trudovi?!

https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u

Mary36
    28. Svibanj 2015. 17:42

Naš kako sam si ja to objasnila - ako me devet mjeseci tak sve boli, taj jedan dan ne može boljeti toliko da bude strašnije od ovog! To je samo par sati i onda znaš da na kraju dolazi nagrada i gore mi se čini ovo moje mrcvarenje u trudnoći! A tako nešto mi je rekla jučer i prijateljica koja je rodila prije dva tjedna - boli, al gore joj je bilo dok je prvih pet mjeseci svaki dan povračala!

KristinKa4
    30. Svibanj 2015. 09:41

Drage klokanice, hvala vam svima na utjehama i pozitivnim komentarima da je s bebom sve u redu. Malo cudo se krece i srce lupa ko ludo, a ja sam plakala ko kisna godina kad sam vidjela da je tu i da se okrece. Ali doktorica mi je za svaku pohvalu, zena je bas ono sto treba jedna trudnica u prvoj trudnoci. Odmah cim sam sjela za stol, skuzila je da sam zabrinuta i ni pet ni sest: Ja sam sigurna da je sve u redu i da je beba super, nema razloga za brigu. I odmah je zvala mog muza da stane pokraj mene da moze vidjeti bebu i srce kako kuca. Vec tad sam bila na rubu suza. Sad mi je najvise i jedino zao sto iz Berlina trebamo seliti, jer je muz dobio posao na jugu, hocu li naci tako dobru i suosjecajnu doktoricu. Zena je toliko uvidajna da me muce moji neobicni simptomi, jer sam anermicna cijeli svoj zivot, iako je zeljezo zasad OK, moglo bi biti i bolje, pa me na osobnu preporuku salje na poseban ultrazvuk (od 11-13tj), da se utvrdi jeli ima kakvih kromosomskih anomalija ili poremecaja, samo da se nebi brinula, jer je primjetila da me strah. Toliko sam sretna bila nemogu vam opisat. Malo sam smrsavila, jer opcenito nemam apetit i nista nije finog okusa, bar ne onako kako sam navikla, ali vjerujem da zato trenutno ni nepovracam (nadam se i da necu) jer ni nejedem koliko bi inace jela, pa me i muce samo mucnine i zgrceni zeludac. Jedem samo kad moram. Jooooj drage hvala vam, hvala hvaala hvala, odsad cu jos cesce citat iskustva drugih, mislim da cu tek sad polako pocet uzivat u svim carima i mukama trudnoce, unatoc tome sto ne uzivam u hrani kako sam inace navikla. Ljubim vas sve i suosjecam sa vama koji trpe bolove u ledima, ja radim pilates kod kuce, nis posebno profesionalno (iako sam se kao dijete 10 godina bavila gimnastikom i plesom, sad to izgleda potpuno drugacije), najjednostavnije vjezbe rastezanja i mogu vam toplo svima preporucit. Neki put je dovoljno samo 4 puta tjedno po 20ak min.laganog rastezanja i za tjedan vec osjetis razliku, bitna je samo dosljednost. Ljuuuubim 

bobica9
    30. Svibanj 2015. 09:50

KristinKa, drago mi je da je sve ok! Ako te tješi, ja sam do 10tt izgubila 4kg, ali sve se to vrati. Možda ti dr može preporučiti nekog svog kolegu na jugu? Samo uživaj i misli pozitivno!

Baby1
    30. Svibanj 2015. 09:58

KristinKa, drago mi je zbog tebe! Uživaj u trudnoći! 

kosee
    01. Lipanj 2015. 10:54

Potpuno je normalno da uđete u prepuni bus/tramvaj/čekaonicu/trgovinu/banku/... i da vam apsolutno nitko ne ponudi da sjednete ili prođete preko reda 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.