Pozdrav svima.
Nova sam na forumu. Nadam se da cete me prihvatiti i da cemo lijepo pisati. 🤗 Prije svega, srecna vam svima nova 2021. godina... 😘😘😘
Imala bih jedno pitanje. U ponedeljak mi je doktorica po nalazu bate koji je bio radjen u privatnoj laboratoriji (1073) konstatovala trudnocu.. Posto nije vidjela plod poslala me je kod specijaliste i primljena sam u bolnicu isti dan... To vece takodje nisu nista nasli na ultrazvuku. Izvadili su mi betu i bila je 989. Kazu da je razlika jer su u dvije laboratorije radjeni nalazi.. Danas prije otpusta sam ponovo vadila krv i radila ultrazvuk. Pise u nalazu da je sve na ultrazvuku odlicno i da se sve pravilno razvija.. ali mi se beta nije uduplala vec je 1080 danas. Doktor kaze da je bitno da raste, ali se sikiram jer vidim da svi pisu da mora biti duplo. Da li se beta dupla bas u ranoj trudnoci? U 4 sedmici sam dakle i beta je 1080... dobila sam da pijem tablete "femibion" za pravilan razvoj bebe i u ponedeljak ponavljam betu..
Ima li nade da iznesem svoju trudnocu i da bude sve uredu? 😭😭
Zasto ti tacno lezis u bolnici?🤔 Jel krvaris , imas bolove ista? Smjestila te u bolnicu jer se nista ne vidi sa 4 tjedna ? Pa svasta , ko sve se naziva doktorom danas 😡
Sve je u redu koliko znam ta vrijednost bete za te tjedne je ok, i normalno da se ne vidi jos nista jer je rano...
👱♀️- 34g
👨-42g
👶-7g
09.10-missed ab.
Papa✅ Brisevi ✅
➕ 16.03.2021
Hvala ti puno na odgovoru. Mnogo mi je lakse sada. 🤗 Bila sam kod svog ginekologa i beta mi je bila (u privatnoj laboratoriji) 1073 te mi je potvrđena trudnoća. Ginekolog nije vidio nigdje plod, pa je zbog sumnje na vanmatericnu poslala me kod specijaliste na univerzitet centralne medicine. Gore kada su me primili (isti dan, navecer) takođe nisu nasli plod. Ostavili su me u bolnici i izvadili betu. Navece je beta iz njihove laboratorije bila 989. Ujutro sam isla na novi pregled i nasli su mi kesicu unutat maternice i rekli da se sve pravilno razvija. ☺️ Ostavili su me još dva dana u bolnici i prije otpusta (jucer 31.12.2020) izvadili ponovo krv i beta je bila 1080. Dakle, beta raste, ali mi se nije uduplala za 48h vec je narasla za nekih 110.
Sto se tice krvarenja, imam nesto sitno kada se obrisem, ali nista znacajno ni obilno. Doktor je rekao da mora malo i da to nije nista strasno. Sve sto me sikira je spor rast bete, tacnije njeno NE dupliranje.
Po odpustanju iz bolnice, otisala sam kod ginekologa svog, ponovo. On je rekao da je rana trudnoca skroz (oko 3 sedmice, eventualno 4) i da ce, ako Bog da, sve biti uredu. U ponedeljak ponovo vadim betu i receno mi je da mora biti mnogo veca u ponedeljak.
Dobila sam tablete "femibion" i pijem svaki dan po jednu.
Znaci ima nade za mene i moju bebicu? 😃
Nade uvijek ima😘
Moram ti priznati da se ni meni ne svidja tako mali porast bete, pogotovo za 48h....ako su ti vidjeli gestacijsku vrecicu u materici onda nije vanmatericna😉
👱♀️- 34g
👨-42g
👶-7g
09.10-missed ab.
Papa✅ Brisevi ✅
➕ 16.03.2021
Ah, ostaje mi samo nada i molitva! 🙏🏻
U ponedeljak ponovo vadim betu i nadam se da ce biti puno bolje. Hvala ti na savjetima. 😃
Nisam napomenula da imam problema sa stitnom vec duzi niz godina. Zadnje 3 godine sam pokusavama ostati trudna i nisam uspijela. Na kraju sam ostavila sve tablete, nista nisam pila i evo ostala sam trudna. Da li postoji mogucnost da mi stitna remeti hormone i rezultate bete a da se beba razvija sasvim uredu? 😌
Stitna nema veze sa nivoom hcg u krvi 🙂 Ono sto ti najvise steti sada je briga i stres sta je i kako je...opusti se malo do ponedjeljka , ne guglaj, odmaraj i probaj ne misliti, znam da je tesko, ali ti sada ne mozes nista uraditi, ako se ne razvija dobro, ne mozes sprijeciti da trudnoca ode...to sto se ovako rano vidi zumanjcana je jako dobar znak zato se opusti i ne misli. 😘
👱♀️- 34g
👨-42g
👶-7g
09.10-missed ab.
Papa✅ Brisevi ✅
➕ 16.03.2021
Hvala ti od ❤️ !
Zelim ti srecnu novu godinu i sve najljepse. 😘
Samo se opusti i odmaraj, to je najbolje sto mozes sada, ne guglaj, nego lagana setnjica odmor, pij magnezij obavezno..
👱♀️- 34g
👨-42g
👶-7g
09.10-missed ab.
Papa✅ Brisevi ✅
➕ 16.03.2021
Sortiraj odgovore
Najstariji