Manjak željeza u trudnoći

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar sanjaradic

    sanjaradic

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Pozdrav buduće mame, u 32 tjednu sam i nalaz krvi je pokazao razinu željeza 7 (8-30 je normalno). Koje ste tablete uzimale ako ste imale ovaj problem? Danas svakako idem svojoj doktorici pa će mi dati nešto, ali čisto informativno. Koje namirnice uzimate više kako bi nadoknadile željezo?

  • Mama_Sonja

    Broj poruka: 37

    Prijavi adminu

    Draga Sanja! I ja imam isti “problem”. I inače imam nisku razinu željeza u krvi. Moja ginekologica mi je preporučila sirup koji se kupuje na slobodno, a zove se Floradix (110 kn). Ništa strašno, stavlja se određena količina u čaj ili sok.

    Happy mama puta dva <3

  • Avatar sanjaradic

    sanjaradic

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Uh pa zašto? Meni je jučer dala tablete Heferol koje idu na recept i ne doplaćuju se ništa. Gotovo uvijek postoji nešto što ne moraš doplatiti. Platila sam samo 20ak kn vitamin C koji se uzima uz to jer poboljšava apsorpciju.

  • Mama_Sonja

    Broj poruka: 37

    Prijavi adminu

    Jer je to sirup bas za trudnice i dojilje,pijem ga dva puta dnevno,a imam tu bocicu 4tjedna. Vazno da nesto uzimas,svatko slusa svog lijecnika i vjeruje da je to najbolje :-)

    Happy mama puta dva <3

  • Avatar laika

    laika

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Mi smo u 29-om tjednu i zeljezo mi je oslabilo. Ginekologica mi je propisala Heferol kapsule 350mg. Uz to si svaki dan naribam: svjezu ciklu i jabuku, stavim 2 zlice meda, malo cimeta i iscjedjeni limun. Osim sto je ukusno sigurno ce biti i korisno :-))))

  • Avatar helluise

    helluise

    Broj poruka: 54

    Prijavi adminu

    ja sam u 35tt i dao mi je ginić sad preventivno sirup Ferrum Lek (ne uzimam inače ništa i imam uredne nalaze krvi na svakom pregledu) a njegovo objašnjenje je bilo da to nema veze jer ću na porođaju izgubiti dosta krvi pa bolje da imam viška nego ‘taman’..jedva čekam da to popijem i da se tog riješim..nema toga što rižoto s jetricama i cikla nemože rješiti

  • malamimi19

    Broj poruka: 33

    Prijavi adminu

    Ja pijem Heferol kapsule vec oko 2 tjedna. Valjda ce pomoci nesto. :D 
    Mislim, vidjet cu kakvi ce sad nalazi krvi biti. 
    Inace, termin mi je za 2 dana, pa cemo vidjeti. :D

  • Avatar antonio

    antonio

    Broj poruka: 1335

    Prijavi adminu

    Evo drage moje moje zeljezo je zivi ocaj 2,87 doktorica mi je dala sirup ferum lek dva puta na dan ga moram pit ali tu mi je veliki problem jela ujutro  i navecer sam si navikla mazat mlijecne namaze a navecer kruh i mljeko e sad je problem sto mi je doktorica rekla da izbjegavam mlijecno kad pijem taj sirup a od vecine druge hrane mi se povraca sta da radim ima li koja problema sa tim.

  • Avatar bellisima2

    bellisima2

    Broj poruka: 22

    Prijavi adminu

    u 30.tjednu trudnoće sam i isto sam dobila Heferol… krvna slika mi je pokazala blagu anemiju.
    Tablete pijem natašte uz vitamin C, a pokušavam za medjuobroke jesti sušeno voće, piti sok od kupine, aronije, cikle i naranče. Pročitala sam da su baš naranče navodno pune željeza!

  • tjagusic

    Broj poruka: 25

    Prijavi adminu

    meni je dr. propisao Legofer sirup, popila sam već tri bočice od veljače pa ćemo vidjeti… sa prvim sam bila anemična do boli… :) isto sam bila dobila Heferol ali mi je bio užasan za želudac pa ga nisam pila i eto mi… sad ćemo vidjeti…

    mama trogodišnjaka i uskoro malene štruce… ima puuuno pitanja, a možda i koji odgovor za nekoga :)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.