Trudnice i mame u Njemačkoj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pahuljica1901
    29. Siječanj 2017. 16:23

Tako sam i ja u 6 tjednu samo prokrvarila nije bilo pomoci.drugi put u 7 tjednu jos me nije doktor u hr nije dobro ocistio pa sam skoro dobila sepsu jer nije pravio uzv poslije zahvata nego me poslao kuci poslije se ispostavilo da su moguce bili blizanci jedno otislo a drugo nisu ni vidili pa nisu ocistili kako treba jer nisu pravili uzv mislila sam da propadam u zemlju sve nade potonu tad nisam imala ni jedno dijete odustala sam a imala sam zelju za blizancima uvijek al eto opet rodim sina i imala sam prekrasnu trudnocu i kad se najmanje nadam hop eto dvojceka budite pozitivne i nekaze se bezveze PAZI STA POZELIS MOZDA TI SE I OSTVARI 😍😍imam prijateljicu u 44 godini nemoze imat djece imala jedno i umrlo cetvrti dan nezna se od cega i od tad nije mogla ostat trudna vec 15 godina jos i obolila od raka kojeg je pobjedila i opet se bori neodustaje..draga moja Larimara budi sretna imas jedno doci ce i drugo tako je jednostavno moralo biti

Ninche9
    29. Siječanj 2017. 17:16

Larimara odbolujte ovaj gubitak, ali nemojte gubiti nadu. Ima jako puno pozitivnih primjera i ljudi koji su ugledali + na testu kad su se najmanje nadali. Ja vam zelim svu srecu ovog svijeta.

Mamicaaa
    29. Siječanj 2017. 20:19

Larimara uzasno mi je zao zbog gubitka..al kao sto kaze Ninche nemoj se predati i gubiti nadu..poslije kise uvijek dode sunce...ne mogu ni zamisliti kako ti je tesko  😔 zelim vam puno srece i da nam se ubrzo javis sa lijepim vjestima...

2410 kod mene je bio lijep dan,jos smo imali goste..i evo da se pohvalim cijelo vrijeme sam pricala na njem..napredujem pomalo hah...
    Ajde super..cula sam da su gornji zubici veci i da prvi bas tesko izade,a poslije da je lakse..tako da se nadam da je to istina pa da malenu to vise ne muci tak jako kao do sad 😊

Ivana1906
    29. Siječanj 2017. 21:59

Pozdrav curke kako ste danas??
    Larimara jako jako jako mi je zao zbog tvog gubitka, ne zelim to stvarno nikome i znam da ne postoji rijec utjehe sada, ali vjeruj i ostvarit ce ti se!! Ako nešto dovoljno zelis, to se ostvari :) ! sigurno! 

Kod nas je danas neko zubato sunce bilo, ali hladno, uspjela sam iskoristit dan za spavanje cijelodnevno jer sam nocas do pola 3 imala goste!!! pa onda danas nikad se dovoljno naspavat :) 
    I muz me vodio u kineski restoran, za 16 eura jedes kolliko god zelis i sta god zelis :D

Mamice, ako se opustit njemacki ide, nije Bozje slovo kako bi rekli :D pricaj bilo sta, ma kako god ispalo :D

Buduca mlada mama :)

• maremaric
    29. Siječanj 2017. 22:20

Cao cure,ja sam nova u ovom forumu ,trudna oko 7tj,zivim u okolici Studgarta,a inace sam iz Hrvatske.Molim vas ako mi moze netko reci da li imam pravo traziti negdje savjete pomoc oko trudnoce.Radim u minin jobu do 250 e, primam od jobc,oko 1000 e da mi plate stan jer zivim sa malom ide u 1. razred.Istjece mi pocetkom travnja pomoc od Jobcentra pa se bojim kako dalje...trenutno sam razvedena.Cula sam da tek kad rodim imam pravo na 300 e pomoci svaki mjesec.Dali imam pravo u hrvatskoj na opremu za bebu,ili bilo sta sto se dobiva kad rodim u hr,dolje.Ja bi rodila ovdje u Njemackoj,a dolje u Hr imam samo prijavljenu adresu i odjavu na zasad 5 g.,a kcer mi ima zdravstveno i prijavu naravno na adresu.Neznam ni koliko imam pravo dobiti porodiljno ni ovdje kada rodim,kod nas je drugacije sve to za 1 djete ,drugo i trece a ovdje nezz nista ni kome da se obratim.Molim za pomoc  tenks..

maremaric

Ivana1906
    29. Siječanj 2017. 22:26

maremaric gdje si tocno? ja sam isto okolica Stuttgarta :)
    Buduci da si na minijobu imas pravo na 300 eura porodiljnog i 190 eura djecijeg, znaci 490 eura. 
    A za pomoć koja ti istice ti je najbolje otici u jobcenter i pitat sto i kako dalje. 
    A ako vec nemas, imas pravo i sada na curicu 190 eura djecijeg doplatka. 
    Sto se tice stvari za bebu u hrvatskoj stvarno ne znam, al za prvu ruku ces dobiti iz DM-a pelene kremice i ostalo za bebu, samo moras naci formular na internetu.

Buduca mlada mama :)

nivb278
    30. Siječanj 2017. 02:07

Pozdrav, nova sam na forumu :) Tek smo dvije godine u Njemackoj, okolica Müchena. Vjerojatno ima pisanja, ali zaista ne mogu procitati tolike stranice... Citala sam na forumima ukratko puno pozitivnih komentara za caj Gospin plast ( tj. vrkuta ) . Pa me zanima ima li ovdje netko da je pokusao s tim i koji mu je naziv ovdje? Nisam toliko spretna sa pricanjem da krenem objasnjavat u ljekarni sta mi treba, a dragog ako posaljem, moram mu otprilike pojasniti sta mi treba, pa ako netko zna ili je kupovao, bila bi zahvalna na odgovoru :)

Ninche9
    30. Siječanj 2017. 08:20

Bok nivb, caj je znaci vrkuta ili Frauenmantel. Ja sam ga pila i ovdje sam ga kupila u ducanu s cajevima i biljnim pripravcima.ima i na internetu za naruciti..kosta oko 3€ mala vrecica.

30. Siječanj 2017. 10:16

Jutro curke :)

larimara jako mi je zao ali nemoj gubiti nadu i odustajati.. uzmite si vremena koliko vam treba, prebolite, i kad budete spremni pokusavajte i mislite pozitivno ..

ninche i ja znam imat tako zatezanja ili kao da me beba stipa, ne znam kako bi to opisala ali ja to sve prepisem tome sto je moja beba stvarno nemirna i stalno nesto udara, proteze se hehe :D 

2410, ajde napokon ste se naspavale :D nadam se da ce tako i ostati ;) 

nivb zasto ces prestat dobivat od jobcentra? mislis sto dijete ide u skolu ili? ja mislim da to moras samo otic tamo "produzit" i da ti se to pravo ne moze ukinuti?.. hmm 

kod mene je napokon malo toplije vrijeme, cijeli tjedan ce bit oko 10 stupnjeva, jucer je bilo lijepo pa smo muz i ja skoro cijeli dan setali po gradu i parku ima tu jedan jako lijepi park veliki sa malim jezercima i potocicem tako da sam napravila dobrih 9km :D i za nagradu pojela kebab haha 
    odmah sam bolje volje cim je tako sunce i mozes malo setat :)
    danas evo lije kisa al nije hladno na srecu :)

kako ste vi danas?

Sve mogu u Onome koji me jača <3

Ninche9
    30. Siječanj 2017. 11:34

Bokic cure
    Pandice kod mene je oko +5 ali nema sunca 
    Mozda ce i moja beba biti za mjesec dana non stop aktivna. Ti i ja smo, ako se ne varam tocno mjesec dana razlike.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.