Do sad sam jedino primjetila da Donat potakne stolicu kod nje, a moram probat i s marelicom! Znam da je ok da iskljucivo dojene bebe mogu nemati stolicu cak i do 2 tjedna. Cak mi je pedijatrica rekla da je sve ok dok je trbuscic mekan, a je. Evo prosla su 2 dana da nije kakila, bi malo zasporkala al to je bas malo. Kroz rano jutro ima fazu da se nazete, stenje i vrpolji al sve u snu, dubokom snu.
url=https://lilypie.com]
11.8. tek na pregled 🤷 mislim da nećemo čekati do tad, nego ću kako ti Malla kažeš, kad isteče 6 tjedana, akcija 🤣🤣🤣🤣
Stolica - moja je ranije imala baš često, ali sad u zadnje jednom dnevno a ostalo zna biti zašporkana pelena što ti kažeš Malla ali nije to stolica, bude nešto sitno
Znala sam da nije dojenje pouzdano, al sve kao ma nece jos...morat cemo sad ozbiljnije porazgovarati da bar jos koji mjesec pricekamo 😁
Mallla, ja imam 3 sestre...a između nas prve 3 razlika je po godinu i pol između svake...ova treća je ajd malo poslije...
I nama je super ta razlika cijeli život...i izlazile skupa, druzile se, razumijemo se...
I ne znam kako je moja mama uspjela sve sa troje male djece...i to nekoliko godina i sama...divim joj se stalno...a još vise od kada sam rodila...
Tata mi je ranjen u noge i nekoliko godina je bio na štakama...a prvih godinu dana bolnica i toplice...
A nas tri 3,2 i 1 godinu imale...
Pa ja ne znam kako je to moguće i kako je uspjela...hahah...njen odgovor je "a šta sam mogla? Morala sam!" 😅😅
Do sad sam jedino primjetila da Donat potakne stolicu kod nje, a moram probat i s marelicom! Znam da je ok da iskljucivo dojene bebe mogu nemati stolicu cak i do 2 tjedna. Cak mi je pedijatrica rekla da je sve ok dok je trbuscic mekan, a je. Evo prosla su 2 dana da nije kakila, bi malo zasporkala al to je bas malo. Kroz rano jutro ima fazu da se nazete, stenje i vrpolji al sve u snu, dubokom snu.
Moja Rita uvijek iza 6h ujutro tako stenje, napreze se...onda joj vježbam sa nogicama i nekad prducne, nekad kaka...ako ne uspije onda ju skinem i malo stimuliram guzu sa blazinicom i toplom vodom...često joj to potakne da kaka...
Ona je na pocetku kakala između svakog podoja....a sad jedno 5 puta dnevno...
I bude isto tih pelena malo umrljanih, ali to je kad prducne pa malo izađe...
A što je Ana.b rekla bas se veselim kad joj pomognem i kad prducne ili kaka i kad vidim da joj je lakše...nevjerojatno koliko budem sretna zbog toga...😆😆
MaryLove, Tia, Supergirl-hvala na savjetima! Bas ste me umirile.❤🤗 Ja stvarno ne znam sta bi ja bez vas. Mene su i babice u bolnici i zamjenska patronazna prakticki otpisale sto se dojenja tice, a evo nekako dojim i trudit cu se i dalje i nadam se da ce i Mia uspjeti i bez sesirica i da onda vise nece boljeti. Pokusavam povecati i proiizvodnju mlijeka da je vise na sisi, a manje na formuli pa joj nudim prvo sisu svaki put, a akk nije dosta onda i ad, po noci isto... Ne znam sto bih jos mogla uciniti da povecam proizvodnju. Mia inace jako lijepo napreduje, vratila je porođajnu tezinu u tjedan dana, fino jede i dugo spava, nekad 2-3 sata, a nekad i 4-5 sati u komadu. Lijepo kaka, ne place, samo se meskolji i negoduje i stavlja sake u usta kad zeli jesti. Zna ju cesto muciti stucanje, svaki dan po desetak minuta, obicno nakon formule. Kupili smo Medela Calma bocicu da se ne odvikne od sisanja, ali cesto nakon bocice jako bljucka, a nakon podoja ne. Ne znam jel to znaci da joj ne pase formula ili bocica...
Uuuu i ja se veselim bas usranoj peleni😁 bas mi ju je tesko gledat kak se napinje, sva se zacrveni u glavici😒
Drugo dijete - moj muž bi cim prije i ja se slazem da sto manja razlika to bolje osobito za djecu.. al voljela bih se vratiti na posao i raditi tipa god dana pa da onda krenemo po drugu bebu.. i trenutno bi htjela 2 djece i do 30 da rodim i drugo pa se onda malo vise poslu/karijeri/napredovanju posvetit u tridesetima. .
Mallla i između mene i brata 13 mjeseci razlika 😄
Seks - jos se ne osjecam spremnom i svakako cu pricekat da prođe min. mjesec dana i mislim da bude to ok s obzirom da sam nesto sitno samo sivana iznutra.. a želja postoji, al ništa sad extra 😄
Sto se tice sexa, meni je prerano uopce pomisliti na to, tek je proslo tjedan dana od poroda i jos me bole savovi, ne mogu sjediti, ili stojim ili lezim.
Za drugo dijete je isto jos rano misliti - mozda i bih dvoje, ali ne bi nista falilo ni da je samo jedna, muz i ja smo oboje jedinci pa ne znamo kako je to imati bracu/sestre.
A gosti - mi napravili super raspored s mamom/sveki i bakama, donesu ruckove, kolace, povrce iz vrta za 2 dana jedni, pa za 2 dana drugi, usput malo vide i bebicu. Druge rodbine bliske nemamo blizu, a prijatelji ce doci kad ih pozovemo, mozda za mjesec dana. Kod nas je oduvijek tako da se nitko ne moze samo pojaviti nenajavljen, nego ih mi trebamo pozvati, a mi rijetko i inace zovemo u goste.😁
Emocije - ja sam isto nekako osjetljiva i plaćljiva, bas me brzo prebaci pa pocnem plakati.. nadam se da ce cim prije proci.
Meni je muz bio samo 2 dana s nama + vikend.. uzeo je tjedan dana slobodnog al kak smo se zbog zutice zadrzale u bolnici tak je ispalo.. i ovak kad sam sama s njom do 16 h dok ne dođe s posla mi je čisto ok, lijepo smo se mi zenske snasle😍 cak mi ponekad i pase tak da smo same
Vau, cure koje razmišljate već o drugom djetetu, super!
Mi razmišljamo da bismo imali troje djece, ali sad se premišljam već, koliko bi to bilo zahtjevno.🤔😅
Ja nisam bila tako hrabra nakon prvog, htjela sam da malo odraste, da nam bude lakše sa bebom i njom, odnosno da bude samostalnija. Za sad mi je teško uskladiti bebu i nju, uvijek je nekako zapostavljam, puno toga mora sama ili tata radi. Meni to baš teško pada...
Mada, sigurna sam kad i Veronika malo poraste, kad će biti lakše, da će me opet uhvatiti želja za bebom 😅
No, svakako bih se voljela posvetiti poslu, pronaći stalan posao i raditi na sebi još, usavršavati se.
Moja sestra ima troje djece, šogorica troje i četvrto je na putu.
Predivno mi je vidjeti veliku obitelj, i koji je to blagoslov za djecu.
U svakom slučaju, prva tri mjeseca sa malom bebom budu najzahtjevnija, poslije je sve lakše, mada, ima tu faza i faza u odrastanju koje treba proći...😁
👨👩👧👧👭
Zato kod nas stolica 4-5 puta u danu, nemad i ovako.
https://ibb.co/cvBqJhx
Meni je 4. dan nakon pregleda i i dalje dolje slabo krvarim mislila sam da je od pregleda sad vise nisam sigurna da nijemozda menstruacija.
.
Sto se tice drugog djeteta voljela bih ali ne jos pa iskreno jos o tome niti ne razmisljsm.nissm ttenutno toliko euforicna oko misljenja o drugom djetetu. 🤷🏽♀️ valjda ce se promijeniti kad se sve slegne.
.
Sinoc opet budenje u 4 i u 7 ujutro, ja prezadovoljna jer se i ja uspijem naspavati. Do 9:30 smo jutros spsvale.
.
Sto se tice emocija ne mogu reci ds me nesto peru bas sam ok. Mene je drzslo prvih par dana samo vise ne
6/21 👧🏼
6/23 👼🏼 7tt
03/24 ⏳
Sortiraj odgovore
Najstariji