Mame i bebe ljetnice 2021.❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Hedwig.Z
    01. Srpanj 2021. 18:51

Chian, hvala na savjetima. Vjerujem da si se napatila. 😥 

• Lena25
    01. Srpanj 2021. 20:56

Evo i nas tu da sad tipkamo 😊
    Curke vam svaka cast sto uspijete bebu samo dojenjem nahraniti i da se umiri i zaspe, mi imamo bas problema s tim, jednom smo uspijeli samo s cike i izdojene bocice se umiriti, inace uvijek moram ad dodati i to pojede cijelu kolicinu iako na cikama bude... Vratio je porodajnu tezinu ali znam da je to samo zbog ad-a, inace bi vjerovatno gubio... On zeli cicati i cica s takvim entuzijazmom kao da ne postoji nista drugo, i nakon nekog vremena pocne brljati po ustima mahati glavicom, zabijati se i pustati i onda krene plakanje i histerija... i budemo primorani dati ad.. Jos prema patronaznoj bi trebala ici jedna dojka po podoju, moj podoj bi tek tada bio duplo skracen..

Znam da je bitno samo da je beba sita, no isto me bas muci i zanima kako je to zavrsiti hranjenje na ciki, joooj zavidim vam 🥲

I kod nas je pakleno vruce, vec budemo samo u bodicu i carapicama, nekad pokriveni tetricom nekad ne..

Sto se tice budenja na svaka 2 sata i to, tek smo ga tako bili izneredili, jos kod nas nekad samo hranjenje traje toliko, nitko se ne naspava tako i samo bude nervoze, tako da sam ja ocito totalni anti primjer kako bi ista trebalo biti, rano sam pocela biti nemajka 😆😆

Kad ste planirale prvu setnjicu? 🤗

👨28 👩28
    13.10 + 🥰

Bela23
    01. Srpanj 2021. 22:14

Evo i nas kod vas. Nisam ni znala da vec imamo napravljenu temu. Nama je danas tocno 3 tjedna, vrijeme bas leti. Izgleda da je dobila grcice pa od sutra startamo s Biogaya kapima ili kako se vec pise. Napreduje lijepo, nekad zna po noci dosta spavati neke noci se cesce budi sve zavisi. Poceli smo lagano s nekakvom rutinom da se navikavamo lagano iako je mozda jos rano ali makar ono nvcr da zna da ide kupanje, sisanje, spavanje. Vidjet cemo hoce li to biti sve kako sam ja zamislila. 🤭

6/21 👧🏼
    6/23 👼🏼 7tt
    03/24 ⏳

Mallla
    02. Srpanj 2021. 00:07

ChiAn dobro dosla, tebe znam jos os kad smo trudilice bile 😉
    Lulu pa vama je dsnss tocno 2 tjedna, ocekuje se da ss vrati tezina unutar 15 dana ali nije frka ako je ubpitanju 16 ili 17 dana, tako da nekada i patronažne odu linijom manjeg otpora. Kad ce vam biti nalazi?
    Lena mi danas bile u prvoj šetnji, pasalo i meni i njoj. Može biti da je lijen za vući i da onda kad treba vući uznervozi se...a gle što i sama kažes najbitnije da je sit i zadovoljan.

url=https://lilypie.com]

chiAn
    02. Srpanj 2021. 07:50

Lena25

Evo i nas tu da sad tipkamo 😊
    Curke vam svaka cast sto uspijete bebu samo dojenjem nahraniti i da se umiri i zaspe, mi imamo bas problema s tim, jednom smo uspijeli samo s cike i izdojene bocice se umiriti, inace uvijek moram ad dodati i to pojede cijelu kolicinu iako na cikama bude… Vratio je porodajnu tezinu ali znam da je to samo zbog ad-a, inace bi vjerovatno gubio… On zeli cicati i cica s takvim entuzijazmom kao da ne postoji nista drugo, i nakon nekog vremena pocne brljati po ustima mahati glavicom, zabijati se i pustati i onda krene plakanje i histerija… i budemo primorani dati ad.. Jos prema patronaznoj bi trebala ici jedna dojka po podoju, moj podoj bi tek tada bio duplo skracen..

Znam da je bitno samo da je beba sita, no isto me bas muci i zanima kako je to zavrsiti hranjenje na ciki, joooj zavidim vam 🥲

I kod nas je pakleno vruce, vec budemo samo u bodicu i carapicama, nekad pokriveni tetricom nekad ne..

Sto se tice budenja na svaka 2 sata i to, tek smo ga tako bili izneredili, jos kod nas nekad samo hranjenje traje toliko, nitko se ne naspava tako i samo bude nervoze, tako da sam ja ocito totalni anti primjer kako bi ista trebalo biti, rano sam pocela biti nemajka 😆😆

Kad ste planirale prvu setnjicu? 🤗

Nemoj se opterecivati...beba je jos mala i normalno je da nemate neki ritam...ja sam na pocetku imala puno mlijeka i samo sam dojila...kako je veca treba joj sve vise i u 2 obroka sam uvela ad nakon sto posisa obje dojke...jednom popodne i jednom navecer prije spavanja...jer taj ad ju vise zasiti i uspava...
    Sto se tice buđenja bebe i dojenja i meni je patronažna savjetovala buđenje jer moja beba kad zaspe spava po 3-4 sata...nisam to radila jer sam za dojenje na zahtjev i čekala sam vaganje...kad sam vidila da je u 3 dana dobila skoro 300g odlucila sam ne buditi ju...
    Ako ti beba uredno dobiva na težini, ne budi ju...nek si stvori ritam spavanja i dojenja...i ti ces se moci naspavati malo vise...🤗

chiAn
    02. Srpanj 2021. 07:54

Bela23

Evo i nas kod vas. Nisam ni znala da vec imamo napravljenu temu. Nama je danas tocno 3 tjedna, vrijeme bas leti. Izgleda da je dobila grcice pa od sutra startamo s Biogaya kapima ili kako se vec pise. Napreduje lijepo, nekad zna po noci dosta spavati neke noci se cesce budi sve zavisi. Poceli smo lagano s nekakvom rutinom da se navikavamo lagano iako je mozda jos rano ali makar ono nvcr da zna da ide kupanje, sisanje, spavanje. Vidjet cemo hoce li to biti sve kako sam ja zamislila. 🤭

E mislim da ti biogaia kapi nisu protiv grčića...nego naprotiv, mogu izazvati grčiće...ali te biogaia bi trebale biti D3 kapi za kosti koje se uzimaju od 15 dana bebe pa cijelu prvu godinu...ispravite me ako griješim?
    I mi koristimo biogaiu D3 jer imaju probiotik u sebi pa sam se nadala da nece imati grčeve ili bar da ce joj ih ublažiti...i za sada ih nema...

Mallla
    02. Srpanj 2021. 08:41

Ne, ne Biogaia je čisti LGG, kao prevencija grčića a babytol K1D3 su s D3 i znaju potaknit grčiće.
    Slažem se za ovaj dio buđenja tj. Nebuđenja. Ne budim je, sama se probudi ako hoće. Isto sam vidjela ds dobiva na težini i reko e necu sama sebe zafrknit buđenjem, jede dovoljno i dobiva dovoljno!

chiAn
    02. Srpanj 2021. 10:14

Mallla

Ne, ne Biogaia je čisti LGG, kao prevencija grčića a babytol K1D3 su s D3 i znaju potaknit grčiće.
    Slažem se za ovaj dio buđenja tj. Nebuđenja. Ne budim je, sama se probudi ako hoće. Isto sam vidjela ds dobiva na težini i reko e necu sama sebe zafrknit buđenjem, jede dovoljno i dobiva dovoljno!

Ahaa...nisam to znala...
    Mi koristimo biogaia protectis kapi s vitaminom D...to su nam preporucili da ublazavaju grčeve, a ujedno imaju i taj vitamin D...

• Tonks6
    02. Srpanj 2021. 10:45

Mi smo na 3020 g. Iz bolnice izašli sa 2680. Al on je meni svakih sat, sat i pol na cici. I sad dve noći za redom se čovjek probudi u 4.20, papa 20 minuta i onda ponovo sve za pola sata, jede ko da nije 3 sata jeo i tak sve do jedno pol8, 8🤦‍♀️ i noćas mu je kroz nos izletilo mlijeko, al ne, on još cica🤦‍♀️išli smo i mi u kratku šetnju do kraja ulice i nazad jer ja nemrem još više od toga, al malo po malo. 

Aneee
    02. Srpanj 2021. 11:12

Ja svog moram buditi bar dok mu žutica prođe...danju dajem na zahtjev jer stvarno sam traži svakih sati i pol do 2 sata hahah jedino eto nocu ga budim...zanimljivo je kako se sama od sebe probudim taman kad i njega trebam buditi...bilo me strah da ću ja spavalica prespavati noć pa da će jadan ostati gladan hahah ali stvarno se sama od sebe probudim 😄
    Mislim da smo se lagano već uhodali sa bebom, očekivala sam da će to biti puno stresnije i puno manje sna...ali ja sam zadovoljna 😊😊
    Jučer nam je otpao pupak na moje iznenađenje hehe jer nisam očekivala tako brzo
    Negativ.Ljubavi bas se sjećam s poroda kad mi je babica stalno davala upute da ne tiskam u glavu nego da skoncentriram i da tiskam dole...i to me spasilo da mi se ne desi slična situacija kao kod tebe..nekad naravno ne razmišljaš a i sam ne znaš kako tiskati pa se desi da krivo tiskamo, ali eto sreća pa je babica sve to fino pratila i dobre upute davala

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.