Magdalena samo ti onu sisu koja je buknila izdoji, dok izdajas stisci te tvrde djelove i razbit ce se ili dok dojis probaj ih stiskat ili radit jkruzne pokrete prstom. Za dva do tri dana ta prepunjenost ce polako nestajat. Isto sam odustala od povijanja jer sam djete skoro prekuhala s tim čudom, pa kontam radit cemo vjezbice pa sta bude. Znas da se izbjegavamo i nositi jer obe budemo mokre ko čep. Čak sam je i kupala vec 2 puta da dođe sebi da se osvježi...pre vruće je.
Uh Clio, Hvala Bogu na mami, neka mame tu, ne znas sta je gore od te tri stvari sto su tr snasle a u kombinaciji ajmeee. Nadam se da ce ti sto prije proci. A za bebonju kad si ti napisala koliki je Ivo ja se mislim zar nije bilo ocekivsnje vece bebe....al to su te procjene, zaista su samo procjene. Sad ce Ivo kuci nabujat, uopce ne sumnjam u to. Kod nas je npr zsnimljivo da su me racunali da sam rodila na 41+2, nikog nije briga za uzv termin, al i po njemu sam 40+1 rodila a rodila sam bebu s karakteristikama nedonošćeta, dakle puna verniksa, dlakavost (po guzu, ledima, ramenima) i crvenilo kože....čak se babica čudila.da joj je nevjerojatno koliko vernikss imy i da je po njemu mogla u stomaku jos misec dana bit.
Negativ, ne nikako izdajalicu sad na pocetku, tek kada bude prepunjenost grudi, a to ti najcesce dođe između 3 i 5 dana od poroda. Dođe naglo! Sad je važno da trpiš bol i stsvljaš ga na sisu, kasnije ih hladi, maži, sta god da ne popucaju i da ti bude lakše. Ja sam mislila prva 3 dana da cu otic na kvasinu koliko je bolilo a jos mi dolazili s pricom "mala ne dobiva"....a onda nsdoslo mliko treci dan na vecer a ja ne znam jel vise boli prepunjenost ili njeno pokusavsnje sisanja, tu je izdajalica rjesila stvar, olaksala grudi, jos vise izvukla bradavice (iako su moje ispupcene) i sad ide odlicno. Ukupno kad sve zbrojim peti dan, odnosno večer je pocelo ici dojenje kako treba.
url=https://lilypie.com]
Evo da se I mi napokon malo tu javimo 😄
Sve mi je tako nestvarno i imam osjećaj kao da ću se probuditi i da je sve to bio samo san...s teme lh trakice na temu trudnica i sad na temu beba...🥰🥰🥰
Bas nevjerojatan osjećaj.
Mi lagano već ulazimo u rutinu sa bebom i mogu reći da nije loše 😄 čak spavam bolje nego u nekim razdobljima u trudnoći 🤣🤣
Sama se probudim pa onda moram njega buditi da ga stavim na sisu pa onda opet spavanje...stvarno nisam očekivala da će biti ovako...puno više nesanice sam očekivala hahah
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ja sam isto tek kad su počele biti prepunjene koristila izdajalicu. Šeširiće sam uzela od medele i tek uz pomoć patronažne je zo funkcioniralo za ovu dojku šta je nije htjela... Sad je malo i bradavica nadošla pa je nekako privolim na tu sisu, al uz muku, nakon njezinog plača i negodovanja...
Jutros sam opet išla ponovit krvnu sliku i pokazuje mi nekakvu upalu, ali hemoglobin mi je jutros 100 a u bolnici kad su provjeravali je bio 71 ( 120 je donja granica) pa me to baš iznenadilo da je u tjedan dana tolika razlika...
Negativ Slobodno rucno masiraj kad god to nece odmoc. Izdojeno mozes po svom izboru, spremit ili mu dati. Ja bi npr. Izdojila, al binprvo dala sisu pa ako hoce jos onda bi dala i bocu, al uvijek prvo sisa. Nece se prepunjavati ako popustis pritisak, vazno je da nenizdajas sisu do kraja. A ponekad je moguce prepunjavanje nakon skoka u razvoju sl to bude svega jedan dan prepunjenosti i onda opet po starom...
Matea drago mi je da nalazi idu na bolje i da otkrijes o kakvoj upali je rijec!
E Ana kao da si opisala moje misli...nekad gledam i pitam se jel ovo stvarno...da ne kazem da.vec 3 noci spavam.cijelu noc uz minimum buđenja.
A nama je bila patronažna, s 3200 otpusne težine sad smo na porođajnoj 3450g. Ja sam sad sretna i mirna napokon...bas su me bilo uppasili...al sad vidim da ona fino jede i fino dobiva....budi se svako 2,5 do 3h pa tako i jede. Ponekad se probudi prije al to budu kratki podoji. Podoji traju između 5 i 25 min. Tipa dnevno ima možda dva od 25min, 3 od 5-8 i ostali su 10-15 min. Dnevno to bude 9 do 10 podoja. To je nas ritam....tu i tamo bude budna al to potraje kratko.
Dosta je hlapljiva pa bljuca i štuca...al uglavnom je dobra beba!
Nama je jučer bila patronazna i ispalo da je mali od otpusta do njenog posjeta dobio 100g što mi se čini malo previše za samo 24h hahha...ali dobro bitno da ne gubi vise..
Moj se javlja svaki sati i pol do dva sata..a noću se ja budim pa onda moram njega buditi...imam osjećaj da bi on u komadu noć prespavao hahah
Patronazna kaze da ga za sad budim da ne prelazi tih 3 sata između podoja, a kad prođe žutica onda da ga mogu pustiti i da odspava ili samo jednom u noći da ga budim
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
E tako je i nama ispalo da je od otpusta do doma dobila 100g, ja nisam vjerovala do jutros jer ispada da je u 3 dana dobila 250g!
A da kad malac ima žuticu važno je da što više jese i što više kaki jer tako izlazi žutica....ma još malo i to će biti iza vas.
Jucer nije kakio pa sam se malo zabrinula, ali nam je zato u jutro odmah za dobro jutro tako napunio pelenu 😅🤣
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
Pozdrav mame! Iako po terminu rođenja spadam u proljetnice, nekako sam bliže vama ljetnim nego njima...tamo na temi je vecina po 3mj starosti...a moja cura ce u pon imati mj dana...pa nikako da uhvatim njihov tempo i dok dođem do faze u kojoj su oni, teme su vec drugačije...
Pa bih se vama priključila i dijelila iskustva, ako me primate 🤗
Podijelila bih svoje iskustvo u ovih mj dana...možda nekome pomogne...
Mlijeko mi se počelo praviti jos od 28 tt...Rita je počela sisati još u rađaoni...i super je prihvatila sike...rođena je velika 4050g i 52cm...pa kao da je nekako naprednija jer je tako velika...
Iz bolnice smo izašle sa 3770 i nakon 3 dana na vagi je imala 4020g...a patronažna nam je rekla da bi trebala dobivati bar 25g dnevno...bome smo mi to prešišale...i u 21 dan je dobila 1,200g...
Što sam vam htjela bitno reći...
5 dana od izlaska iz bolnice mi se upalila dojka...doslovno u roku 3h preko noci koje smo prespavale da nisam izdojila...
Nešto užasno...na kraju sam zavrsila u bolnici na 5 dana...upala (crp) je samo rasla i uz antibiotike...prvo je crp bio 105, nakon 2 dana i uz antibiotik je skocio na 278, zatim u bolnici uz 2 antibiotika nakon 2 dana je skocio na 390...
A temp sam imala 7 dana...mučenje je tako sa temp i drhtavicom ustajati i dojiti i izdajati i brinuti o bebi...
Zato svaka koja misli da joj se puno mlijeka pravi obavezno i alarme navijati i izdajati...
Meni se doslovno u sat vremena stvrdnu grudi, a ona mi npr spava po 3-4 sata...
Navijala sam alarm i izdajala na svaki sat ipo i na svaki sljedecih sat ipo nju dojila...
Ugl dok u bolnici mi jedna sestra nije pokazala kako da razbijam kvrge i doslovno prešam siku dok sve ne izađe iz nje ( u nekoliko navrata i gnoj) do tada mi se nije izregulirano mlijeko...
Izdajala sam sa elektricnom izdajalicom i mlijeko zamrzavala u one aventove vrecice, a onda još ručno gnječila skroz do kraja...i mislim da nikad nisam došla do kraja jer je mlijeko uvijek izlazilo...
Sada su mi grudi mekane i mlijeko mi se ne pravi tako brzo, ali ona kad god sisa uvijek ga ima...iako ja mislim da su prazne...
Tako da one koje imate puno mlijeka i tvrde su vam grudi, nemojte si dopustiti ovo stanje...
A ja sam i izdajala i masirala i obloge tople i kupus i sve...
Ugl nemojte puno stavljati hladne obloge jer oni poticu prestanak pravljenja mlijeka...i one koje kupus koriste isto oprezno...on je samo za izvlačenje upale...ako ga se koristi bez upale isto uzrokuje prestanak mlijeka...
Hejj cure! Baš mi je drago da bebice lijepo napreduju. Mi imamo danas 2 tjedna, jučer smo bile kod pedijatrice i skupljale urin jer joj je bio malo više zut nego što treba.pa nas je uputila patronažna. Zoe još nije došla na porođajnu težinu, jučer je falilo 80g pa je pedijatrica savjetovala da dodamo nadohranu. Tako da joj dam sisati na obe dojke i 30ml nadohrane. Nadam se da će sada biti ok. Djeluje mi zadovoljna. A jučer sam ispustila more suza, užasno sam se osjećala što nam dojenje nije uspijelo po planu. 😭😭😭
Sortiraj odgovore
Najstariji